Babolat Padelrackets Collectie 2021

Babolat heeft de padelrackets uit haar 2021 collectie uitgebracht. Veel van de padelrackets hebben een upgrade gekregen en bevatten nu de nieuwste technologieën en innovaties. Met dit artikel bieden we een overzicht van alle padelrackets van Babolat en helpen we jou te begrijpen voor welke type spelers de verschillende rackets geschikt zijn.

In de beschrijvingen vermelden we vaak de materialen waar het padelracket van is gemaakt. Wil je de eigenschappen van verschillende materialen beter begrijpen? Bekijk dan ons artikel met de uitleg over materialen in padelrackets.

KORTE SAMENVATTING

Babolat kent lijnen met padelrackets voor vijf type spelers: de professionele en vergevorderde speler (high competition), de (ver)gevorderde speler (competition), de gemiddelde speler (advanced), vrouwen op gemiddeld tot gevorderd niveau (competition or advanced women player) en een lijn voor de beginnende speler (intermediate).

De rackets voor gevorderden heeft Babolat onderverdeeld in onderstaande drie series.

– Technical (power + controle)
– Air (power + hanteerbaarheid)
– Counter (power + grote sweet spot)

Deze drie series bestaan allemaal uit drie rackets: Viper (professioneel en vergevorderd), Veron (gevorderd) en Vertuo (gemiddeld).

Type spelerRacketUitleg
Gevorderd / Aanvallend (Power)Babolat Technical ViperHard racket in diamantvorm. Hierdoor erg veel power en de hardheid biedt controle.
Gevorderd / Verdedigend (Controle)Babolat Counter VeronDit racket is gemaakt van high-end materialen en biedt een uitstekende combinatie van power en controle.
Intermediate / AanvallendBabolat Technical VertuoDiamantvormig met hoge balans, daardoor veel power.
Intermediate / VerdedigendBabolat Counter VertuoDit racket heeft een rond blad en een lage balans. Het racket is daarom goed hanteerbaar en geschikt voor verdedigende spelers.
BeginnerBabolat Contact of RevealMet beide rackets heb je veel controle. Prima racket om mee te beginnen.

Babolat Viper Serie

Deze serie bestaat uit drie rackets: de Babolat Technical Viper, de Babolat Air Viper en de Babolat Counter Viper. Voor de bladen van de rackets uit de Viper serie is altijd carbon gebruikt. Het type carbon verschilt echter wel tussen de rackets. De binnenkant is gemaakt van X-EVA, dit bestaat uit drie lagen: de buitenste twee zijn hard met hoge densiteit en de middelste laag is zachter. Vanwege deze materialen bieden alle drie de rackets uit de Viper serie veel power. Aanvullend daarop hebben de drie rackets een verschillende eigenschap. Op de bladen van de rackets is een reliëf aangebracht met als doel ballen met effect te kunnen slaan.

Babolat Technical Viper

De Babolat Technical Viper is het padelracket van Fernando Poggi, de nummer 64 van de World Padel Tour. Door de diamanvorm en de balans hoog in het blad biedt dit racket veel power. Het blad is gemaakt van 12k carbon. De binnenkant van het racket bestaat uit het relatief stugge X-EVA rubber. Hierdoor voelt het padelracket hard aan, maar biedt het tegelijkertijd veel controle. Dit gaat echter wel ten koste van het comfort. Trillingen zul je bij slagen meer voelen. Vanwege deze eigenschappen is dit racket het meest geschikt voor ervaren spelers met een aanvallende speelstijl.

Wil je meer weten over dit padelracket? Lees dan onze volledige review.

Vorm:DiamantGewicht:365 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Babolat Air Viper

De Babolat Air Viper is het lichtste padelracket uit de Viper-reeks. Met 355 gram is dit racket 10 gram lichter dan de andere padelrackets uit deze reeks. Hierdoor is het racket goed hanteerbaar en wendbaar. Het racket is druppelvormig en biedt een goede balans tussen power en controle. Doordat het racket harder is dan de Technical Viper, wat komt door het gebruikte materiaal voor het blad (16k carbon), biedt het racket nog steeds veel power. Hierdoor zul je wel meer trilling voelen bij de slagen. Doordat het padelracket iets lichter is zul je iets minder controle hebben met de Air Viper, maar door de wendbaarheid is het weer makkelijker om het racketblad goed achter de bal te krijgen. Dit is een racket voor de ervaren speler met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:355 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden / Hoog
Hardheid: Hard Spelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Babolat Counter Viper

De Babolat Counter Viper heeft een ronde vorm en de balans ligt redelijk laag in het racket. De binnenkant is ook gemaakt van X-EVA rubber. Het blad is gemaakt van 3k carbon. Hierdoor is dit racket zachter dan de Technical Viper en Air Viper. Toch is het racket nog relatief hard. Door de ronde vorm biedt het racket veel controle (grote sweetspot). Hierdoor is het makkelijker de bal goed te raken. De lage balans draagt bij aan de hanteerbaarheid van het racket. De hardheid en de vorm maken dat dit padelracket erg geschikt is voor gecontroleerde slagen. Dit racket is met name geschikt voor de ervaren speler met een verdedigende speelstijl

Vorm:RondGewicht:365 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Babolat Veron Serie

De padelrackets uit de Veron-serie zijn geschikt voor gevorderde spelers. De bladen zijn gemaakt van een combinatie tussen glasvezel en carbon en de binnenkanten van het relatief elastische BLACK EVA. De rackets zijn daardoor zachter en spelen comfortabeler dan de rackets uit de Viper-serie. De keerzijde is dat de rackets minder power en controle bieden. Verder beschikken de rackets over dezelfde technologieën, zoals het reliëf.

Babolat Technical Veron

De Babolat Technical Veron heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als zijn broer in de hogere lijn: de Babolat Technical Viper. Het racket heeft een diamantvormig blad en een hoge balans. De binnenkant is gemaakt van BLACK EVA, een wat elastischer type rubber. Het blad is gemaakt van een combinatie tussen carbon en glasvezel. Door deze andere materialen voelt het racket zachter aan dan de Technical in de Viper-serie. Ondanks dat het racket wat zachter is geeft het racket door de hoge balans nog veel power mee aan de slagen. Doordat het racket zachter is, zal de output beter zijn dan bij de Technical Viper: je kunt verdedigende ballen makkelijk meer snelheid meegeven. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor de gevorderde speler met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:365 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

Babolat Air Veron

De Babolat Air Veron heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als de Babolat Air Viper: een druppelvormig blad met een balans midden in het racket. De binnenkant is gemaakt van BLACK EVA, een wat elastischer type rubber, en het blad is gemaakt van een combinatie tussen carbon en glasvezel. Daardoor zal het racket wat zachter aanvoelen dan de Air uit de Viper-serie. Het racket biedt een goede combinatie tussen power en controle. Doordat het een licht racket is, is het goed hanteerbaar en kun je het racket snel bewegen om goed achter de bal te krijgen. De output van het racket is beter dan bij de Viper-variant: je kunt verdedigende ballen wat meer snelheid meegeven. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor de ervaren speler met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:355 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Midden / Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Babolat Counter Veron

De Babolat Counter Veron heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als de Babolat Counter Viper: een rondvormig blad en een lage balans. De binnenkant is gemaakt van BLACK EVA, een wat elastischer type rubber, en het blad is gemaakt van een combinatie tussen carbon en glasvezel. Hierdoor zal het racket wat zachter aanvoelen dan de Counter uit de Viper-serie. Het racket heeft een grote sweetspot, waardoor het makkelijker is de bal goed te raken. De output van het racket is beter dan bij de Viper-variant: je kunt verdedigende ballen wat meer snelheid meegeven. Daarnaast is het ook goed hanteerbaar door de lage balans. Het is dus een vergevingsgezind racket. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor de gevorderde speler met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:365 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Babolat Vertuo Series

Deze padelrackets zijn geschikt voor spelers van gemiddeld niveau. De bladen zijn gemaakt van uitsluitend glasvezel en de binnenkanten van het relatief elastische BLACK EVA Rubber. De rackets zijn hierdoor zachter dan de padelrackets uit de Veron en Viper series. Daarnaast zijn de rackets lichter. Hierdoor zullen de rackets beter hanteerbaar zijn, nóg comfortabeler aanvoelen, maar minder controle en power bieden. Deze lijn heeft geen reliëf op het blad, waardoor het mogelijk lastiger is om effect mee te geven aan ballen.

Babolat Technical Vertuo

De Babolat Technical Vertuo heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als de Technical-varianten uit de Veron en Viper series: een diamantvormig frame, met een hoge balans. Wel is het racket nog zachter en lichter. De binnenkant is, net zoals de Veron, gemaakt van BLACK EVA rubber. Het blad is gemaakt van het zachtere glasvezel. Dit racket biedt ondanks het zachte blad nog steeds goede controle en power, maar minder dan bij de hogere series. Doordat het racket vrij zacht is, zal de output goed zijn: je kunt verdedigende ballen makkelijk meer snelheid meegeven. Het racket is ook vrij licht waardoor het goed hanteerbaar is, zeker voor een racket met een diamantvorm. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor de gemiddelde speler met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:355 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:Zacht / MediumSpelersniveau:Gemiddeld

Babolat Air Vertuo

De Babolat Air Vertuo heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als de Air-varianten uit de Veron en Viper series: een druppelvormig frame, met een balans in het midden. Wel is het padelracket nog zachter en lichter: 345 gram. De binnenkant is gemaakt van het relatief elastische BLACK EVA rubber, net als de Veron. Het blad is gemaakt van het zachte glasvezel. Dit padelracket biedt ondanks het zachte blad nog steeds goede controle en power, maar minder dan bij de hogere series. Doordat het racket vrij zacht is, zal de output goed zijn: je kunt verdedigende ballen makkelijk meer snelheid meegeven. Het racket is ook erg licht, waardoor het heel goed hanteerbaar is. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor de gemiddelde speler met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:345 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden / Hoog
Hardheid:Zacht / MediumSpelersniveau:Gemiddeld

Babolat Counter Vertuo

De Babolat Counter Vertuo heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als de Counter-varianten uit de Veron en Viper series: een rondvormig frame, met een balans laag in het racket. Het padelracket is zachter en lichter dan de Counter Veron. De binnenkant is gemaakt van het relatief elastische BLACK EVA, net als de Counter Veron. Dit racket is vooral gericht op controle, maar het biedt vanwege de gebruikte materialen minder controle dan de Counters uit de hogere series. Doordat het padelracket vrij zacht is, zal de output goed zijn: je kunt verdedigende ballen makkelijk meer snelheid meegeven. En door de lage balans in combinatie met het vrij lage gewicht is het racket ook erg goed hanteerbaar. Perfect voor verdedigende slagen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor de gemiddelde speler met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:355 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Babolat Easy Power Women (Competition of Advanced)

De padelrackets in deze lijn zijn speciaal gericht op vrouwen die een licht en zacht racket zoeken. De rackets bieden voornamelijk comfort en een goede output. Deze lijn kent een racket voor de gemiddelde speelster en een racket voor de beginnende speelster. De rackets zijn tevens goed geschikt voor alle spelers die gevoelig zijn voor blessures.

Babolat Revenge Woman

De Babolat Revenge Woman is een druppelvormig padelracket en heeft een balans net iets boven het midden. Met 350 gram is het een vrij licht racket. De binnenkant is gemaakt van EVA SOFT rubber, een erg zacht en elastisch rubber. Het blad is gemaakt van glasvezel. Glasvezel is een van de zachtste en lichtste materialen dat wordt gebruikt voor padelrackets. Hierdoor zul je weinig trillingen voelen in de slagen en voelt het racket comfortabel aan. Het padelracket biedt relatief weinig controle en power, maar een goede hanteerbaarheid en output. Je kunt het racket makkelijk snel bewegen om het goed achter de bal te krijgen, en zelfs wanneer dit niet precies lukt geeft het racket nog veel snelheid mee aan de bal. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor blessuregevoelige spelers van gemiddeld niveau en met een allround of verdedigende speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:350 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden / Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Babolat Defiance Woman

De Babolat Defiance Woman is een rondvormig padelracket met een lage balans. Met 350 gram is het een vrij licht racket. De binnenkant is gemaakt van EVA SOFT, een zacht en elastisch rubber. Het blad is gemaakt van glasvezel. Glasvezel is een van de zachtste en lichtste materialen dat wordt gebruikt voor padelrackets. Hierdoor voel je trillingen weinig en voelt het racket comfortabel aan. Het racket biedt relatief weinig power, maar door de ronde vorm wel veel controle. Daarnaast is dit padelracket goed te hanteren door het lage gewicht en de lage balans. Het racket biedt een goede output. Je kunt het racket makkelijk snel bewegen om het goed achter de bal te krijgen en zelfs wanneer dit niet lukt geeft het racket voldoende snelheid mee aan de bal. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor beginnende en blessuregevoelige spelers met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:350 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Babolat Intermediate Player

De padelrackets in deze lijn zijn gericht op beginnende en gemiddelde spelers die een zacht en comfortabel racket zoeken met een goede hanteerbaarheid.

Babolat Reflex

De Babolat Reflex is een diamantvormig padelracket met een hoge balans. De binnenkant is gemaakt van EVA SOFT, een erg zacht en elastisch rubber. De buitenkant is gemaakt van glasvezel. Glasvezel is een licht en elastisch materiaal. Trillingen zul je hierdoor beperkt voelen in de slagen, waardoor het racket comfortabel aanvoelt. Het padelracket biedt door de hoge balans voldoende power. Wel gaat dit iets ten koste van de hanteerbaarheid. Door de materiaalkeuze heeft het racket veel output. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van beginnend tot gemiddeld niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner / Gemiddeld

Babolat Storm

De Babolat Storm is een druppelvormig padelracket en heeft een balans net iets boven het midden. Met 345 gram is het een erg licht racket. De binnenkant is gemaakt van EVA SOFT en de buitenkant van glasvezel. Hierdoor zul je weinig trillingen voelen in de slagen en voelt het racket comfortabel aan. Het racket biedt een combinatie tussen controle en power. Door het lage gewicht is het padelracket erg goed hanteerbaar en met het zachte materiaal kun je ook de verdedigende ballen voldoende snelheid meegeven. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van beginnend tot gemiddeld niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:345 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden / Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner / Gemiddeld

Babolat Contact

De Babolat Contact is een rondvormig en oversized padelracket en heeft een lage balans. Door het ronde blad met een oversized sweetspot is het makkelijk om de bal goed te raken. Het racket is licht (345g) en heeft een lage balans, waardoor het erg goed hanteerbaar is. De binnenkant is gemaakt van EVA SOFT en de buitenkant van glasvezel. Hierdoor zul je weinig trillingen voelen in de slagen en voelt het racket comfortabel aan. Hierdoor levert het racket iets in in op controle en power. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor beginnende spelers.

Vorm:Oversized RondGewicht:345 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Babolat Reveal

De Babolat Storm heeft precies dezelfde eigenschappen als de Babolat Contact. Alleen de kleur is anders. Ook dit padelracket is dus vooral geschikt voor beginnende spelers .

Vorm:DruppelGewicht:350-370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld

*KORTINGSCODE

PadelProf heeft een samenwerking met duobakkersport.nl. Een aantal van de rackets die wij testen zijn door hen aangeboden. Daarnaast hebben wij een exclusieve kortingscode welke recht geeft op 5% korting bij je bestelling: Padelprof-5

Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk.