Wilson Padelrackets Collectie 2021

Wilson padel racket collectie 2021

Wilson heeft de padelrackets uit haar 2021 collectie uitgebracht. Veel van de padelrackets uit deze collectie hebben een upgrade gekregen en bevatten nu de nieuwste technologieën en innovaties. Met dit artikel bieden we een overzicht van alle padelrackets van Wilson en helpen we jou te begrijpen voor welke type spelers de verschillende rackets geschikt zijn.

In de beschrijvingen vermelden we vaak de materialen waar het padelracket van is gemaakt. Wil je de eigenschappen van verschillende materialen beter begrijpen? Bekijk dan ons artikel met de uitleg over materialen in padelrackets.

KORTE SAMENVATTING

Wilson kent vier series van padelrackets. Elke lijn is gericht op een specifieke speelstijl: van verdedigend tot zeer aanvallend. Binnen elke lijn zitten rackets voor spelers van verschillende niveaus.

De Wilson series zijn:

  • Pro Staff (controle + verdediging)
  • Blade (comfort + allround)
  • Bela (aanvallend / allround)
  • Ultra (zeer aanvallend + power)
DE BESTE RACKETS PER TYPE SPELER
Type spelerRacketUitleg
Gevorderd / Aanvallend (Power)Wilson Ultra Pro v2Hard racket in diamantvorm met veel power. Door vergrote sweetspot en balans in het midden ook geschikt voor verdediging.
Gevorderd / Verdedigend (Controle)Wilson Pro Staff TourGemaakt van high-end materialen en biedt door de ronde vorm en harde racketblad veel controle.
Intermediate / AanvallendWilson Ultra Elite v2Diamantvormig met een grafiet racketblad en een zachte binnenkant. Voldoende power, met genoeg output.
Intermediate / VerdedigendWilson Pro Staff EliteRacket met een rond blad en een lage balans. Het racket is goed hanteerbaar en geschikt voor verdedigende spelers.
BeginnerWilson Pro Staff TeamDit is het beste racket van Wilson voor de beginnende speler. Het padelracket is goed hanteerbaar en biedt comfort in de slagen.

Wilson Pro Staff Serie

De Wilson Pro Staff lijn richt zicht vooral op precisie en controle. De serie bestaat uit vier padelrackets, allemaal met een rond racketblad. Ze bevatten alle vier de ‘sharp hole’ technologie. Dit is een speciale manier waarop de gaten in het blad zijn gemaakt wat ten goede zou komen van de controle.

Wilson Pro Staff Tour

De Wilson Pro Staff Tour is een rondvormig padelracket en heeft een lage balans. Het blad is gemaakt van het harde materiaal graphite. De binnenkant is gemaakt van High-Density Precision foam: het hardste type schuim dat Wilson heeft. Dit is nog steeds zachter dan de zachtste rubbers die Wilson gebruikt voor rackets uit haar andere series. Het padelracket zal zacht tot gemiddeld hard aanvoelen. Het racket is door de lage balans goed hanteerbaar, heeft door de zachtheid een goede output en door de ronde vorm een grote sweetspot. Doordat het blad van hard materiaal is gemaakt zal het racket toch voldoende power bieden. Het blad heeft veel textuur, waardoor je goed effectballen kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Wilson Pro Staff

De Wilson Pro Staff is een rondvormig padelracket en heeft een lage balans. Het blad is net zoals bij de Pro Staff Tour gemaakt van het harde materiaal graphite. De binnenkant is echter gemaakt van een ander materiaal: Mid-Density Power Foam. Hierdoor heeft het racket een betere output, maar levert het iets in op controle en power. Daarnaast is het racket met 360 gram iets lichter dan de Wilson Pro Staff Tour. Het blad heeft veel textuur, waardoor effect ballen goed te slaan zijn. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:Zacht / MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Wilson Pro Staff Elite

De Wilson Pro Staff Elite is een rondvormig padelracket met een lage balans. Het racket lijkt op de Pro Staff. De buitenkant is echter gemaakt van een ander materiaal: een combinatie van carbon en fiberglass. De binnenkant is ook gemaakt van het zachtere Mid-Density Power Foam. Er zit geen textuur op het blad. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gemiddeld tot gevorderd niveau met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:365 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:Zacht Spelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd

Wilson Pro Staff Team

De Wilson Pro Staff Team is wederom een rondvormig padelracket met een lage balans. Zowel de buitenkant als de binnenkant van dit racket bestaat uit andere materialen dan de hiervoor beschreven rackets. De buitenkant is gemaakt van licht en flexibel glasvezel en de binnenkant Low-Density Core Foam (nog zachter). Hierdoor heeft dit padelracket de meeste output, maar de minste controle en power. Er zit geen textuur op het racketblad. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor beginnende spelers met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:370 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Wilson Blade Serie

De Wilson Blade serie is voor de speler met een allround tot aanvallende speelstijl die ook comfort zoekt in een racket. Alle vier de padelrackets uit deze lijn zijn druppelvormig. Ook deze rackets hebben de ‘sharp hole’ technologie voor verbeterde controle.

Wilson Blade Tour

De Wilson Blade Tour is een druppelvormig padelracket en heeft een balans in het midden van het racket. De binnenkant is gemaakt van High-Density Preciesion Foam. Dit is het hardste type schuim dat Wilson heeft, maar is alsnog zachter dan de zachtste rubbers die Wilson gebruikt voor rackets uit andere series. Het blad is gemaakt van carbon. Het racket zal door deze combinatie van materialen gemiddeld hard aanvoelen. Dit padelracket biedt een goede combinatie tussen power en controle. De trillingen zullen goed worden geabsorbeerd, waardoor het racket comfortabel aanvoelt. Het blad heeft veel textuur, waardoor je ballen goed met effect kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers die op zoek zijn naar een comfortabel racket, van gevorderd tot professioneel niveau en met een allround tot aanvallende speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:365 gram
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Wilson Blade

De Wilson Blade lijkt erg op de Wilson Blade Tour: het is een druppelvormig padelracket met een balans in het middden. De buitenkant is gemaakt van carbon en het blad bevat textuur. Bij dit padelracket is de binnenkant echter gemaakt van Mid-Density Power Foam. Dit is zachter dan de High-Density Foam dat wordt gebruikt in de Wilson Blade Tour. Hierdoor heeft dit padelracket een betere output, maar minder controle en power. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gemiddeld tot gevorderd niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:365 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:Zacht / MediumSpelersniveau:Gevorderd

Wilson Blade Elite

De Wilson Blade Elite is een druppelvormig padelracket met een balans in het midden. De buitenkant is gemaakt van een combinatie tussen carbon en fiberglass. Hierdoor is de buitenkant zachter dan bij de Blade tour en de Blade. Net zoals bij de Wilson Blade is de binnenkant gemaakt van Mid-Density Power Foam. Door het gebruikt van deze materialen biedt dit racket meer output, maar levert het in op power en controle. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor spelers van gemiddeld niveau en met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:Zacht / MediumSpelersniveau:Gemiddeld

Wilson Blade Team

De Wilson Blade Team is het instapmodel van de Blade-serie. Het padelracket is net als de andere varianten druppelvormig met een balans in het midden. De Blade Team is het zachtst van alle rackets uit de lijn: de binnenkant is van Low-Density Core Foam en de buitenkant van glasvezel. Hierdoor zal het racket erg comfortabel aanvoelen en je zult weinig last hebben van trillingen. Daarnaast heeft het padelracket een goede output en is het goed hanteerbaar. Het heeft een glad racketblad. De controle en power van het racket zullen minder zijn dan bij de andere versies. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor beginnende spelers met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Wilson Bela Serie

Dit is de serie die samen is gemaakt met Fernando Belasteguín, een topspeler uit de World Padel Tour. Het zijn padelrackets voor spelers die veel power zoeken. Al deze rackets hebben een druppelvormig blad. De lijn biedt een padelracket voor de vergevorderde tot professionele speler, een voor de gevorderde speler en een voor de gemiddelde speler.

Wilson Bela Pro

De Wilson Bela Pro is een druppelvormig padelracket en heeft een balans iets boven het midden. Dit is het nieuwe padelracket van Fernando Belasteguín, een van de beste spelers uit de World Padel Tour. De binnenkant is gemaakt van een hard soort rubber: Firm EVA rubber. Het blad is gemaakt van ‘Primero Carbon’ (3K carbon). Door de combinatie van deze materialen is het een erg hard en stug racket. Hierdoor zul je vrij veel trillingen voelen in de slagen. Het padelracket biedt erg veel power en controle. De hardheid maakt dat de output laag zal liggen. Het blad heeft veel textuur, waardoor je makkelijk ballen met effect kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:370 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Midden / Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Wilson Bela Elite

De Wilson Bela Elite is een druppelvormig padelracket met een balans iets boven het midden. Het is vijf gram lichter dan de Bela Pro en daardoor iets beter hanteerbaar. De buitenkant van het racket is gemaakt van hetzelfde harde 3K carbon. De binnenkant is gemaakt van Soft Eva Foam. Hierdoor zal het racket zachter en comfortabeler aanvoelen. Het racket biedt iets minder power en controle dan de Bela Pro, maar zal een betere output hebben. Ook dit racket heeft textuur op het blad voor het slaan van effectballen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gemiddeld tot gevorderd niveau en met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:365 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Midden / Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd

Wilson Bela Team

De Wilson Bela Team is net als de andere varianten een druppelvormig padelracket met een balans iets boven het midden. Het is met 370 gram even zwaar als de Bela Pro. Dit racket is het zachtst van alle rackets uit de lijn: de binnenkant is van Core Eva Foam (low-density) en de buitenkant van glasvezel. Hierdoor zal het racket erg comfortabel aanvoelen en je zult weinig last hebben van trillingen. Daarnaast heeft het padelracket een goede output en zit er textuur op het blad. De controle en power van het racket zullen minder zijn dan bij de andere rackets uit de Bela lijn. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gemiddeld niveau en met een allround tot aanvallende speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:370 gram
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Midden / Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Wilson Ultra Serie

Deze lijn is gericht op de aanvallende speler. Alle drie de padelrackets hebben een diamantvorm. Wel bevatten twee van de drie modellen het iets zachtere glasvezel, waardoor die rackets iets zachter aanvoelen.

Wilson Ultra Pro v2

De Wilson Ultra Pro is een diamantvormig padelracket. Het is vrij licht en weegt slechts 356 gram. Vaak hebben rackets met een diamantvorm een hoge balans, maar bij dit padelracket ligt het vrijwel in het midden. Hierdoor is het racket goed hanteerbaar en kun je het racket snel bewegen om deze goed achter de bal te krijgen. Wilson heeft een speciale ‘Infity Edge’ (een hol frame) technologie ontwikkelt, waardoor de sweetspot groter is dan bij andere diamantvormige rackets. Voor een aanvallend racket is de Wilson Ultra Pro relatief geschikt voor verdedigede slagen.

Het racket is erg hard. Om de buitenkant extra hard te maken is deze gemaakt van een dubbele laag carbon. De binnenkant is gemaakt van Firm EVA rubber. Hierdoor biedt het racket veel power en controle bij de aanvallende slagen. De output zal daardoor minder zijn. Het racket heeft textuur op het blad voor goede effectballen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:356 gram
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Wilson Ultra Elite v2

De Wilson Ultra Elite v2 is, net als de Wilson Ultra Pro v2, een diamantvormig padelracket. Het lijkt qua eigenschappen erg op de Ultra Pro: de balans in het midden, vrijwel hetzelfde gewicht en de infinity edge voor een grote sweetspot.

Het padelracket is iets zachter door de gebruikte materialen: Soft EVA rubber voor de binnenkant, en een combinatie tussen carbon en glasvezel (Carbon Fiberglass Composite) voor het blad. Hierdoor voelt de Ultra Elite v2 comfortabeler aan en biedt het iets meer output. Op controle en power levert het racket iets in. Daarnaast heeft dit racket minder textuur op het blad dan de Ultra Pro v2. Dit is een racket voor spelers die veel power zoeken, maar toch een comfortabel racket willen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor spelers van gemiddeld tot gevorderd niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:361 gram
Speelstijl: AanvallendBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd

Wilson Ultra Team v2

De Wilson Ultra Team v2 is, net als de Wilson Ultra Pro v2 en de Ultra Elite v2, een diamantvormig padelracket. Het lijkt qua eigenschappen erg op de andere Ultra-rackets: een balans in het midden en de infinity edge voor een grote sweetspot. Het racket is met 366 gram het zwaarste racket uit deze lijn.

Het padelracket is vrij zacht. Er is Core Eva Foam gebruikt voor de binnenkant en glasvezel voor het blad. Het racket is hierdoor erg comfortabel en biedt veel output. Op power en controle levert dit racket in. Het blad van het racket is glad, waardoor je misschien iets lastiger effectballen kunt slaan. Dit racket is vooral voor beginnende padelspelers die reeds ervaring hebben met een racketsport en een aanvallende speelstijl hebben.

Vorm:DiamantGewicht:366 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner