De 5 beste padelrackets voor beginners 2021

De 5 beste padel rackets voor beginnende spelers

Ben jij net begonnen met padel en op zoek naar je eerste eigen padelracket? In dit artikel helpen we jou op weg door een overzicht te presenteren van de beste 5 padelrackets voor beginnende spelers. Om een goed beeld te krijgen van verschillende kenmerken die padelrackets kunnen hebben, en welk effect deze kenmerken hebben op hoe een racket speelt, adviseren we je om eerst dit artikel te lezen.

ALGEMENE ADVIEZEN PADELRACKETS VOOR DE BEGINNER

Voor beginnende spelers zijn er een aantal criteria waaraan een padelracket moet voldoen. Onderstaand beschrijven we de vier belangrijkste punten:

  • Rond racketblad (en lage balans): rackets met een rond blad hebben een grote sweetspot: dit is het deel van het racketblad waarmee je de bal optimaal raakt. Dit is een belangrijke eigenschap, omdat je als beginnende speler de bal minder vaak perfect in het midden zult raken dan meer ervaren spelers. Daarnaast ligt de balans (het zwaartepunt) bij ronde rackets over het algemeen laag in het racket (richting de handgreep). Dit heeft tot gevolg dat het racket goed te hanteren is, lees: makkelijker snel te bewegen dan een racket waarbij de balans hoog ligt (in het racketblad).
  • Zacht materiaal: rackets gemaakt van een zacht materiaal bieden vanwege het elastische karakter meer output: dit is de snelheid waarmee een bal uit het racket komt zonder dat er veel kracht of techniek in de slag zit. Als beginnende speler is dit prettig, omdat het daardoor bijvoorbeeld makkelijker is om diepe lobs of smashes met een redelijke snelheid te slaan. De slagen met een zacht padelracket voelen ook comfortabeler dan met een hard racket, omdat zachte materialen trillingen absorberen.
  • Laag tot gemiddeld gewicht: net zoals bij rackets met een lage balans, zijn relatief lichte rackets makkelijk hanteerbaar. Daarnaast leiden lichtere rackets minder snel tot blessures.
  • Lage prijs: als je net begint met padel is de kans groot dat je snel beter zult worden. Een eerste padelracket gaat dan meestal ook geen jaren mee. Het is daarom simpelweg gewoon zonde om aan je eerst racket te veel geld uit te geven.

Nu vraag je je wellicht af of niet alle spelers dan met rackets met bovenstaande kenmerken zouden moeten spelen. Dat is niet zo. Over het algemeen kun je stellen dat rackets met bovenstaande kenmerken inleveren op balcontrole én op power bij aanvallende slagen. Met name gevorderde spelers die de bal precies willen plaatsen en spelers met een aanvallende speelstijl vinden dat belangrijke kenmerken.


Nummer 1: Drop Shot Kibo 2.0

De Drop Shot Kibo 2.0 is een padelracket met een rond blad en een balans laag in het racket. Hierdoor biedt het racket veel controle bij slagen. De buitenkant is gemaakt van glasvezel en de binnenkant van EVA Soft rubber. Beiden zijn zachte materialen om het comfort in de slagen te vergroten. Het racket is vrij licht en daardoor goed hanteerbaar. Je kunt in lastige situaties het racket snel manoeuvreren om het toch goed achter de bal te krijgen. De grote sweetspot draagt hier nog verder aan bij. Dit racket is perfect voor de beginnende padelspeler. Met een prijs net onder de €70,- is de Drop Shot Kibo 2.0 een aantrekkelijk eerste racket.

Vorm:RondGewicht:350-370 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Nummer 2: Adidas Drive 3.0

De Adidas Drive 3.0 heeft een ronde vorm en het balanspunt ligt richting de grip. Het blad is gemaakt van glasvezel en de binnenkant van Eva Soft Performance Rubber. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het padelracket geschikt is voor beginnende spelers die veel controle willen. Het racket is te koop voor rond de €70,-.

Vorm:RondGewicht:360 gram
Speelstijl:ControleBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Nummer 3: Bullpadel Libra 2021

De Bullpadel Libra 2021 heeft een rondvormig blad en de balans ligt redelijk laag in het racket. De buitenkant is gemaakt van glasvezel en de binnenkant van het zachte Eva Foam Rubber. Vergeleken met andere beginnersrackets is dit padelracket aan de dure kant.

Vorm:RondGewicht:350-360 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Nummer 4: Babolat Contact

De Babolat Contact is een rondvormig en oversized padelracket en heeft een lage balans. Door het ronde blad met een oversized sweetspot is het makkelijk om de bal goed te raken. Het racket is licht (345g) en heeft een lage balans. Hierdoor is het racket goed hanteerbaar. De binnenkant is gemaakt van EVA SOFT en de buitenkant van glasvezel. Hierdoor zul je weinig trillingen voelen in de slagen en voelt het racket comfortabel aan. Ideaal voor spelers die blessuregevoelig zijn of behoefte hebben aan een licht racket.

Vorm:Oversized RondGewicht:345 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Nummer 5: Wilson Pro Staff Team

De Wilson Pro Staff Team is een rondvormig padelracket met een lage balans. De buitenkant is gemaakt van licht en flexibel glasvezel en de binnenkant van Low-Density Core Foam. Er zit geen textuur op het racketblad. Dit racket kost €130,- en is daarmee flink duurder dan de hiervoor genoemde rackets.

Vorm:RondGewicht:370 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner