Houd grip: tips bij gladde zweethanden tijdens padel

Heb jij ook last van gladde zweethanden tijdens het spelen van padel? Verlies je daardoor soms je grip of draait je padelracket bij het volleren of smashen? Lees dan nu onze tips om weer grip te krijgen op je grip.

Tip 1: Hesacore grip

De Hesacore grip van Bullpadel vervangt je normale grip. Het is een grip gemaakt van een soort rubber waar een zeshoekig patroon in zit. Dit patroon zorgt ervoor dat je racket minder snel in je handen draait. Je kunt gewoon een overgrip over de Hesacore plaatsen om je normale gripdikte te behouden.

Net als tien spelers uit de World Padel Tour, spelen wij ook met een Hesacore grip. Het duurt even om eraan te wennen, maar zodra je dat bent werkt de grip uitstekend als oplossing tegen gladden handen.

De Hesacore grip is bij de volgende webwinkels te koop:


Tip 2: 4on TotalGrip Padel

4on TotalGrip Padel is een anti-slipcrème die je per wedstrijd ongeveer 1 tot 4 keer op je hand smeert. Het is erg plakkerig en je hoeft maar een heel klein beetje per keer te gebruiken. Het gaat zweet op je hand tegen en zorgt dat je hand plakt aan je grip.

We gebruiken de 4on TotalGrip nu een paar maanden en het werkt erg goed. Wel is het lastig om alléén je speelhand in te smeren, zonder dat je andere hand ook plakkerig wordt. Daarnaast moet je oppassen niet te veel te gebruiken, omdat je dan de positie van je grip niet meer makkelijk kunt veranderen gedurende een rally.

Er is ook een spray-variant. Die hebben wij nog niet getest. We verwachten dat de spray nog makkelijker te gebruiken is.

De 4on TotalGrip Padel is bij de volgende webwinkels te koop:


Tip 3: Tourna Tac Rag

De Tourna Tac Rag is een doekje dat is geïmpregneerd met een bepaald type hars op basis van bijenwas. Je wrijft de doek over je grip, waardoor je grip stroever en iets plakkerig wordt. Je kun de Tac Rag meerdere malen gebruiken. Volgens de fabrikant zou het twee tot drie maanden mee moeten gaan, maar dit is uiteraard afhankelijk van hoe vaak je speelt.

Wij hebben dit product zelf nog niet getest, maar zijn vanzelfsprekend wel geïnteresseerd. Het grote voordeel lijkt ons dat de hars niet je handen zelf plakkerig maakt, zoals wel het geval is bij de 4on TotalGrip.

De Tourna Tac Rag is bij de volgende webwinkels te koop:


Tip 4: Kies een overgrip dat zweet absorbeert

Het is verstandig om de maat van je grip aan te passen op hoe groot je hand is, zodat je padelracket goed en stevig in je hand ligt. Één of meerdere overgrips over je standaardgrip behoort dan tot de opties. Er zijn overgrips die transpiratie goed absorberen. Daarnaast zijn er grips die plakkerig zijn. Bij het zoeken naar een grip die bij jou past hoef je de zoekopdracht niet te beperken tot padelgrips, maar kun je tennisgrips ook prima gebruiken. Twee overgrips die goed bekend staan voor mensen met zweethanden zijn de Tecnifibre Pro Players (zweetabsorberend) en de Tecnifibre Pro Contact (plakkerig).

De Tecnifibre Pro Players is bij de volgende webwinkels te koop:

De Tecnifibre Pro Contact is bij de volgende webwinkels te koop: