Siux Padelrackets Collectie 2022

Siux 2022 collectie

Siux is een van de hoofdsponsors van de World Padel Tour (WPT). In 2022 heeft Siux veel nieuwe rackets gepresenteerd. Met dit artikel bieden we een overzicht van alle Head rackets en helpen we jou te begrijpen voor welke type spelers de verschillende rackets geschikt zijn.

KORTE SAMENVATTING

Siux heeft in 2022 updates uitgebracht in 3 lijnen: Padel4All, Carbon Pro en Revolution.

De lijnen Revolution en Carbon Pro bieden rackets voor gevorderde en professionele spelers en de Padel4All biedt padelrackets voor spelers van gemiddeld en beginnend niveau. In onderstaand overzicht geven we per speelstijl en spelersniveau onze aanbevelingen voor padelrackets.

Type spelerRacketUitleg
Gevorderd / Aanvallend (Power)Siux Subzero 2.0Beste racket voor de gevorderde en aanvallende speler. Heel veel power, met behoud van controle.
Gevorderd / Verdedigend (Controle)Siux Electra ST1Beste racket voor de gevorderde speler met een meer verdedigende speelstijl. Erg goed hanteerbaar, maar met behoud van power.
Intermediate / AanvallendSiux Fenix IIEen racket dat redelijk aan de prijs is, maar geschikt is voor vrijwel alle niveaus. Met een focus op powerslagen.
Intermediate / Verdedigend & BeginnerSiux Fusion IIIMet een zachtblad erg vergevingsgezind. Door de ronde vorm en lage balans goed wendbaar en een grote sweetspot.

Siux Revolution lijn

Dit is de duurste lijn van de 2022-collectie en is met name geschikt voor de competitieve gevorderde en professionele spelers.

Siux Diablo Revolution Fuchsia 12K

De Siux Diablo Revolution Fuschia 12K is de nieuwste variant van de Siux Diablo Revolution 12K rackets – er bestaat ook een gele versie. Het padelracket heeft een omgekeerd druppelvormig blad en de balans ligt in het midden van het racket. De binnenkant is gemaakt van een EVA Soft EHR rubber, wat vrij zacht is. Het blad is gemaakt van een mix van 12K carbon en graphene. Door de combinatie van deze materialen is het een bovengemiddeld hard racket. Door de balans en de hardheid biedt het racket een goede combinatie tussen power en controle. Het racket zal nog een redelijke output hebben door de zachte binnenkant. Door ingebouwde dempers zullen de schokken tijdens de slagen enigszins worden opgevangen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een allround speelstijl. 

Vorm:Omgekeerde DruppelGewicht:355-375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Siux Carbon Pro Lijn

De Siux Carbon Pro lijn bevat padelrackets voor de gevorderde tot professionele spelers.

Siux Electra ST1 2022

De Siux Electra ST1 is een hybridevormig padelracket, wat betekent dat het een soort combinatie is tussen een druppel- en een diamantvormig racket. Het is het racket van top WPT-speler Franco Stupaczuk. Het blad is oversized, waardoor de balans iets omlaag wordt gehaald en meer in het midden ligt. Een oversized blad is groter dan normaal, je kunt hierdoor de bal makkelijker goed raken en meer effect meegeven aan de slagen, maar het biedt iets minder controle en gaat ten koste van de hanteerbaarheid. Het lagere gewicht van dit padelracket compenseert de hanteerbaarheid weer enigszins. De binnenkant is gemaakt van het redelijk zachte Black EVA Soft High Recovery rubber en het blad is van 12k carbon. Hierdoor is het racket bovengemiddeld hard en biedt het een goede combinatie tussen powercontrole én output. Het racket voelt ook erg comfortabel aan, en is dus goed geschikt voor blessuregevoelige spelers. Het blad heeft een zand-textuur ter bevordering van effectballen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een allround speelstijl. 

Vorm:HybrideGewicht:350-365 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:Medium/HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Siux Black Carbon 3D Effect Matte / Siux Black Carbon 3D Effect Shiny

De Siux Black Carbon 3D Effect padelrackets zijn druppelvormig en de balans ligt iets boven het midden van het racket. De rackets zijn identiek, behalve hun finish: de ene is mat (rood) en de ander glanzend (geel). Het blad is gemaakt van een 3k carbon, en de frame is van glasvezel. De binnenkant is gemaakt van Black EVA Soft EHR rubber, een materiaal met lage densiteit. Het racket zal hierdoor redelijk zacht aanvoelen. Hierdoor biedt het padelracket voldoende output. Door de redelijk harde 3k carbon buitenkant zul je genoeg gevoel hebben om ballen goed te plaatsen. In combinatie met de redelijk hoge balans biedt het padelracket voldoende power voor aanvallende slagen. In het racket zitten al dempers ingebouwd die de schokken van je slagen zullen opvangen. Door de bovengenoemde eigenschappen zijn deze rackets vooral geschikt voor spelers van gevorderd niveau en met een allround speelstijl. 

Vorm:DruppelGewicht:355-375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden/Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld/Gevorderd

Siux Subzero 2.0 2022

De Siux Subzero 2.0 heeft een diamantvormig blad en de balans ligt hoog in het racket. Het blad is gemaakt van een 3k carbon, en de frame is ook van carbon. De binnenkant is gemaakt van Black EVA rubber, een materiaal met gemiddelde densiteit. Het racket zal hierdoor stijf en hard aanvoelen. Hierdoor biedt padelracket veel controle en erg veel power. De output en de hanteerbaarheid zullen iets minder zijn. In het racket zitten al dempers ingebouwd die de schokken van je slagen iets zullen opvangen. Door de bovengenoemde eigenschappen zijn deze rackets vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een aanvallende speelstijl. 

Dit racket komt in twee varianten: een glanzende of een met een ruw en mat blad.

Vorm:DiamantGewicht:355-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Laag/Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Siux Pegasus Oro 2022

De Siux Pegasus Oro heeft een hybride racketblad en de balans ligt boven het midden van het racket. De binnenkant is gemaakt van een EVA Soft rubber, wat zacht is. Het blad is gemaakt van 3K carbon. Door de combinatie van deze materialen is het racket zowel voldoende stug als comfortabel om mee te spelen. Het racket biedt een goede combinatie tussen controle, power en output. Door de hoge balans kun je krachtige aanvallende ballen slaan, terwijl door de zachtere materialen het racket ook vergevingsgezind zal zijn. Door ingebouwde dempers zullen de schokken tijdens de slagen enigszins worden opgevangen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd niveau en met een allround of aanvallende speelstijl. 

Vorm:HybrideGewicht:355-375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden / Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

Siux Genesis Hybrid 12K 2022

De Siux Genesis Hybrid 12K is ontworpen samen met WPT speler Luciano Capra. Het racket heeft een hybride blad en de balans ligt boven het midden van het racket. De binnenkant is gemaakt van een EVA Soft EHR rubber, wat zacht is. Het blad is gemaakt van 12K carbon. Door de combinatie van deze materialen voelt het racket hard en stug aan. Door de stijfheid en de hoge balans kun je ballen veel power meegeven. Ook draagt het hardheid bij aan gevoel van controle over je slagen. Door ingebouwde dempers zullen de schokken tijdens de slagen enigszins worden opgevangen. Het blad heeft een zandtextuur waardoor je gemakkelijk effectballen kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een allround of aanvallende speelstijl. 

Vorm:HybrideGewicht:355-375 gram
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Midden / Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Siux Genesis Power 12K 2022

De Siux Genesis Power 12K heeft een diamantvormig blad en de balans ligt hoog in het racket. De binnenkant is gemaakt van een EVA Soft EHR rubber. Het blad is gemaakt van 12K carbon. Door de combinatie van deze materialen voelt het racket hard en stug aan. Door de stijfheid en de hoge balans kun je ballen extra veel power meegeven. Ook draagt het hardheid bij aan gevoel van controle over je slagen. De hoge balans gaat wel ten koste van de hanteerbaarheid van het racket. Door ingebouwde dempers zullen de schokken tijdens de slagen enigszins worden opgevangen. Het blad heeft een zandtextuur waardoor je gemakkelijk effectballen kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een aanvallende speelstijl. 

Vorm:DiamantGewicht:355-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Siux Fenix II 2022

De Siux Fenix II is het racket waar profspeler Javi Ruiz mee speelt. Een padelracket met een hybride vorm en een balans boven het midden. Doordat het racketblad van 1K carbon is gemaakt en de binnenkant van Black EVA Soft EHR rubber voelt het racket gemiddeld hard aan, maar is het zacht genoeg om een goede output te genereren. Door de hogere balans biedt het racket voldoende power om aanvallende ballen te slaan. Het blad heeft veel textuur, speciaal voor kicksmashes en topspinballen. Door de bovenstaande eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor aanvallende spelers van gemiddeld tot professioneel niveau.

Vorm:RondGewicht:355-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Midden / Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd / Professioneel


Siux Padel4All

De Siux Padel4All lijn biedt rackets voor beginnende tot gemiddelde (intermediate) spelers. Qua prijs zitten deze rackets in het onderste segment.

Siux Bat Pro 3.0 2022

De Siux Bat Pro 3.0 heeft een rondvorming blad en de balans ligt in het midden van het racket. Het blad is gemaakt van glasvezel, wat redelijk flexibel en zacht is. Hetzelfde geldt voor het frame. De binnenkant is van EVA Soft EHR rubber, wat, zoals de naam al suggereert, ook zacht is. Hierdoor is het een erg vergevingsgezind racket en biedt het racket een goede output. Het racket lijkt erg op de Viking III welke hieronder beschreven staat. Het verschil zit vooral in de balans, welke iets hoger ligt van bij andere rondvormige padelrackets. Hierdoor biedt de Siux Bat Pro 3.0 meer power, maar is het iets minder makkelijk te hanteren. Vooral spelers van gemiddeld niveau met een verdedigende of allround speelstijl zullen dit racket kunnen waarderen.

Vorm:RondGewicht:355-375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Siux Optimus Pro 4.0 / Siux Optimus Pro 4.0 Woman

De Siux Optimus Pro 4.0 en Siux Optimus Pro 4.0 Woman zijn precies hetzelfde, behalve de kleur. Beiden hebben een druppelvormig racketblad. De balans ligt in het midden van het racket. Het blad is gemaakt van glasvezel, wat redelijk flexibel en zacht is. Hetzelfde geldt voor het frame. De binnenkant is van EVA Soft EHR rubber, wat ook zacht is. Hierdoor is het een erg vergevingsgezind racket en biedt het racket een goede output. Doordat de balans in het midden ligt biedt het racket een goede combinatie tussen controle en power. Er zit een zandtextuur op het blad, waardoor je goed effectballen kunt slaan. Vooral spelers van gemiddeld niveau met een allround speelstijl zullen dit racket kunnen waarderen.

Vorm:DruppelGewicht:355-375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Siux Fusion III 2022

De Siux Fusion III heeft een rondvorming blad en de balans ligt laag in het racket. Het blad is gemaakt van glasvezel, wat redelijk flexibel en zacht is. Hetzelfde geldt voor het frame. De binnenkant is van EVA Soft EHR rubber, wat, zoals de naam al suggereert, ook zacht is. Hierdoor is het een erg vergevingsgezind racket en biedt het racket een goede output. Spelen met de Fusion III zal comfortabel aanvoelen. Voor de powerspeler is dit niet het meest geschikte racket. Vooral spelers van gemiddeld niveau met een verdedigende speelstijl zullen dit racket kunnen waarderen.

Vorm:RondGewicht:355-375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Siux Viking III 2022

De Siux Viking III heeft een diamantvormig blad en de balans ligt redelijk hoog in het racket. De Viking III is gemaakt van dezelfde materialen als de Fusion III: Het blad en frame zijn van glasvezel en de binnenkant is van EVA Soft EHR rubber. Ook dit padelracket is erg vergevingsgezind en biedt een goede output. Spelen met de Fusion III zal comfortabel aanvoelen. Doordat de balans hoog ligt, zal je met dit racket ballen met meer power kunnen spelen ten opzichte van de Fusion III. Wel zul je minder controle ervaren door de kleinere sweetspot. Vooral spelers van gemiddeld niveau met een aanvallende speelstijl zullen dit racket kunnen waarderen.

Vorm:DiamantGewicht:355-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Siux Quantum 2 2022

De Siux Quantum 2 lijkt qua materiaaleigenschappen op de Fusion III en Viking III. De Quantum 2 heeft echter een aparte vorm: een omgekeerde druppel. Dit maakt het een erg veelzijdig racket met een midden hoge balans en relatief grote sweetspot. Hierdoor biedt het racket een goede combinatie tussen output, controle en power. Dit racket is geschikt voor gemiddelde spelers met een allround speelstijl.

Vorm:Omgekeerde DruppelGewicht:355-375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden/Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld