Alle Adidas Padelrackets van 2023

adidas padelrackets 2023

Adidas heeft recent haar 2023 collectie padelrackets gepresenteerd. Het is een uitgebreide collectie met veel verschillende type rackets. Met dit artikel bieden we een overzicht van alle padelrackets en helpen we jou te begrijpen voor welke type spelers de verschillende rackets geschikt zijn.

KORTE SAMENVATTING

De nieuwe Adidas padelracket collectie kent de volgende lijnen: Metalbone, Adipower, RX, Drive en Match.

De lijnen Metalbone en Adipower zijn voornamelijk geschikt voor de gevorderde en professionele spelers en hebben ook een racket voor padelspelers van gemiddeld niveau. De RX-lijn is voor spelers van gemiddeld niveau (intermediate) en de Drive en Match rackets zijn voor de beginnende spelers. In onderstaand overzicht geven we per speelstijl en spelersniveau onze aanbevelingen voor rackets.

Type spelerRacketUitleg
Gevorderd / AanvallendMetalbone 3.2Beste racket voor de gevorderde en aanvallende speler. Het racket is de keuze van topper Ale Galán.
Gevorderd / Verdedigend Adipower CTRLBeste prijs-kwaliteit verhouding onder de controle-gerichte rackets. Goed hanteerbaar, en behoudt van power. Wordt ook door de toppers gebruikt.
Intermediate / AanvallendAdipower TeamDit is hét aanvallende racket voor spelers met een gemiddeld niveau. Wel moet je al over goede techniek beschikken om hiermee te kunnen spelen.
Intermediate / VerdedigendRX 1000Dit padelracket is perfect voor de gemiddelde speler die veel controle in zijn of haar spel wilt. Je kunt ook kiezen voor de RX 2000 als je liever met een lichter racket speelt.
BeginnerDrive 3.2De Drive 3.2 is goed hanteerbaar en geeft veel controle in het spel. Een van de beste rackets voor beginners.

Metalbone

Dit is de duurste lijn van de 2023-collectie en is met name geschikt voor de competitieve gevorderde en professionele spelers, met uitzondering van de Metalbone Team, welke gericht is op spelers van gemiddeld niveau.

Adidas Metalbone 3.2 2023

De Adidas Metalbone 3.2 wordt het nieuwe padelracket van Ale Galán, een van de beste spelers van de World Padel Tour. Het racketblad is vergroot en heeft een diamanten vorm, waardoor de sweetspot groter is. Hierdoor heeft het racket een redelijk hoge balans geeft het racket veel power mee aan de slagen. De buitenkant is gemaakt van een mix van aluminium en carbon en de binnenkant van Eva Soft Performance. Dit is een zacht soort rubber, wat bijdraagt aan het comfort. Door de combinatie van deze materialen is het racket zowel vrij hard als comfortabel. Met de ‘Weight & Balance’ technologie kan een speler zelf het gewicht van zijn of haar racket aanpassen – deze technologie zit in alle rackets uit de Metalbone-serie. Het blad heeft veel textuur waardoor je gemakkelijk effect kan meegeven aan je slagen. Dit racket is vanwege deze eigenschappen het meest geschikt voor ervaren spelers met een aanvallende speelstijl.

Vorm:Diamant OversizeGewicht:345-360 gram
Speelstijl:Aanvallend Balans:Hoog
Hardheid:Zacht-MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Adidas Metalbone CTRL 3.2 2023

De Adidas Metalbone CTRL 3.2 is een variant van de Metalbone 3.2, maar dan met meer controle. Net als de Metalbone heeft de CTRL een blad gemaakt van aluminium en carbon en een core van Eva Soft Performance. Ook het gewicht is nagenoeg gelijk. Het grootste verschil is dat dit racket een ronde vorm heeft en de balans in het midden ligt. De hanteerbaarheid en controle is hierdoor groter. Je zult iets minder power kunnen meegeven aan de slagen, maar door de hardheid van het blad zul je nog steeds de bal uit de baan kunnen slaan. Dit padelracket is geschikt voor ervaren spelers met een verdedigende of allround speelstijl, die veel controle zoekt in een racket, zonder daarbij op power in te boeten.

Vorm:RondGewicht:345-360 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:Zacht-MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Adidas Metalbone HRD 3.2 2023

De Adidas Metalbone HRD 3.2 is een variant van de Metalbone 3.2, maar met nóg meer nadruk op power. Het gewicht en de vorm (vergroot diamant) zijn gelijk. Maar de Metalbone HRD 3.2 is het hardste padelracket uit de collectie, dat komt doordat het racketblad is gemaakt van aluminium en carbon, maar meer aluminium bevat dan de Metalbone 3.2. Ook is de binnenkant harder doordat het bestaat uit EVA High Memory. Door deze hardheid en de hoge balans kun je heel veel power meegeven aan je slagen. Dit gaat wel ten koste van het comfort. Dit padelracket is geschikt voor gevorderde tot professionele spelers met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:345-360 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Adidas Metalbone Carbon 2023

De Adidas Metalbone Carbon is een nieuw type padelracket in de Metalbone series. De nadruk ligt voornamelijk op het combineren van comfort met power. Net als de Metalbone 3.2 heeft is de Metalbone Carbon een vergroot diamantvormig padelracket. Het racketblad is gemaakt van 6K carbon en de binnenkant van EVA Soft Performance. De combinatie van deze materialen maken het een redelijk zacht en comfortabel racket. Normaal gesproken zou het racket daardoor minder power geven, maar Adidas heeft de Metalbone Carbon 10-15 gram zwaarder gemaakt dan de Metalbone 3.2, waardoor je toch veel power in je slagen zult voelen. Dit gaat wel ten koste van de hanteerbaarheid. Ook dit racket heeft textuur op het blad, waardoor je goed effectballen kunt slaan. Dit padelracket is geschikt voor gevorderde tot professionele spelers met een aanvallende speelstijl.

Vorm:Diamant OversizedGewicht:360-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:Zacht / MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Adidas Metalbone Team 2023

De Adidas Metalbone Team is ook een nieuw type padelracket in de Metalbone series. Het is een vergroot diamantvormig racket, met een glasvezel blad, en een binnenkant van EVA Soft Performance. Hierdoor is het een zacht racket dat veel comfort biedt. Door de hoge balans zul je veel power mee kunnen geven aan je slagen. Doordat het racket zacht is, geeft het veel output. Ook dit racket heeft textuur op het blad, waardoor je goed effectballen kunt slaan. Dit padelracket is geschikt voor spelers van gemiddeld niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:Diamant OversizedGewicht:360-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Adidas Adipower lijn

De Adipower lijn biedt harde rackets voor zowel professionele en gevorderde spelers als gemiddelde spelers. Vooral de Team varianten zijn gericht op spelers van gemiddeld niveau.

Adidas Adipower Multiweight 2023

De Adidas Adipower Multiweight is een nieuw racket in de Adipowerreeks. Het is een padelracket met vergrote diamantvorm blad. De buitenkant is gemaakt van 18K Carbon en de binnenkant Eva High Memory, waardoor het een hard racket is. Door de hoge balans en hardheid kan je ballen met veel power slaan. De hardheid helpt ook bij het gevoel van controle. De output is echter wel laag en je moet de bal goed raken om gevoel te hebben bij het slaan van de bal. Het racketblad heeft veel textuur waardoor je gemakkelijk effect mee kan geven aan je slagen. Dit racket heeft, net als de Metalbone, het ‘Weight and Balance System’ waarmee je het gewicht en balans iets kan aanpassen. Dit racket is geschikt voor de gevorderde tot professionele speler met een aanvallende speelstijl.

Vorm:Diamant OversizedGewicht:360-375g
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Adidas Adipower Multiweight CTRL 2023

De Adidas Adipower Multiweight CTRL is ook nieuw in de Adipowerreeks. Het is een padelracket met rondvormig blad. De buitenkant is gemaakt van 18K Carbon en de binnenkant Eva High Memory, waardoor het een hard racket is. Dit racket is vooral gericht op controle. Door de hardheid en lage balans kun je ballen zeer precies plaatsen. De lage balans komt ook ten goede van de hanteerbaarheid. De output is echter wel laag en je moet de bal goed raken om gevoel te hebben bij het slaan van de bal. Het racketblad heeft veel textuur waardoor je gemakkelijk effect mee kan geven aan je slagen. Dit racket heeft, net als de Metalbone, het ‘Weight and Balance System’ waarmee je het gewicht en balans iets kan aanpassen. Dit racket is geschikt voor de gevorderde tot professionele speler met een verdedigende of allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360-375g
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag / Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Adidas Adipower 3.2 2023

De Adidas Adipower 3.2 is een van de meest verkochte padelrackets van Adidas. Seba Nerone speelt met dit racket. Het blad is vergroot en heeft een diamanten vorm, waardoor de sweetspot groter is. De balans van het racket ligt hoog in het blad. Het racketblad is gemaakt van een mix van 15K carbon en aluminium en de binnenkant is van Eva High Memory rubber. Hierdoor is het een hard racket, een stuk harder dan de Metalbone 3.2. Hierdoor geeft de Adipower 3.2 meer power aan de slagen, en heb je iets meer controle. De output en het comfort zullen minder zijn. Het racketblad heeft veel textuur waardoor je gemakkelijk effect mee kan geven aan je slagen. Dit racket is geschikt voor de gevorderde tot professionele speler met een aanvallende speelstijl.

Vorm:Diamant OversizedGewicht:360-375g
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Adidas Adipower CTRL 3.2 2023

De Adidas Adipower CTRL 3.2 is de controle-variant van de Adipower 3.2. Alex Ruiz, een van de beste spelers van de World Padel Tour, speelt met dit padelracket. Het racket is gemaakt van dezelfde materialen als de Adipower 3.2 (aluminium + 15K carbon). Het verschil tussen de twee rackets is de vorm: de CTRL versie heeft een ronde vorm, met een grotere sweetspot, waardoor dit racket meer controle geeft. De balans van het gewicht ligt meer richting het midden van het racket, waardoor het racket makkelijker te hanteren is. Het racket is iets minder gefocust op power. Dit racket is geschikt voor de ervaren verdedigende of allround speler, die veel controle zoekt in een racket.

Lees ook onze volledige review van de 3.1 versie van dit padelracket. Spoiler: we geven het een 8,5 !

Vorm:Rond OversizedGewicht:360-375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Adidas Adipower Light 3.2 2023

De Adidas Adipower Light 3.2 is het officiële padelracket van Martita Ortega, de nummer twee onder de vrouwen in de World Padel Tour. Het is een lichtgewicht variant van de Adipower CTRL 3.2. Het racket heeft ook een ronde vorm en het blad bestaat uit 24K carbon en aluminium en een binnenkant van Eva Soft Energy. Hierdoor heeft het racket een combinatie van een snoeiharde buitenkant en een zachte binnenkant. Hierdoor houd je veel controle zonder in te boeken op comfort. Door de lage balans vorm en het lichte gewicht is het racket goed hanteerbaar. Door deze eigenschappen biedt het racket minder power in de slagen. De Adidas Adipower Light 3.2 is geschikt voor gevorderde tot professionele spelers met een verdedigende of allround speelstijl, die graag met een lichter racket spelen (vrouwen en mensen die blessuregevoelig zijn).

Vorm:RondGewicht:345-360g
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Adidas Adipower Team

De Adidas Adipower Team is een nieuw type padelracket in de Adipower series. Het heeft een vergroot diamantvormig racketblad, gemaakt van glasvezel, en een binnenkant van EVA Soft Performance. Hierdoor is het een zacht racket dat veel comfort biedt. Door de hoge balans zul je veel power mee kunnen geven aan je slagen. Doordat het racket zacht is, geeft het veel output. Door de hoge balans en het gewicht is het padelracket niet heel hanteerbaar. De Adidas Adipower Team heeft ook textuur op het blad, waardoor je goed effectballen kunt slaan. Dit padelracket is geschikt voor spelers van gemiddeld niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:Diamant OversizedGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:gemiddeld

Adidas Adipower W Team 2023 (Woman)

De Adidas Adipower W Team heeft een ronde vorm en het racketblad bestaat uit glasvezel en de binnenkant is van Eva Soft Energy. Hierdoor is het een erg zacht racket. Het racket is specifiek gericht op vrouwen, en daarom heeft Adidas het gewicht laag gemaakt. Door de lage balans vorm en het lage gewicht is het racket goed hanteerbaar. Door deze eigenschappen biedt het racket minder power in de slagen. De Adidas Adipower W Team is geschikt voor gemiddelde spelers met een verdedigende speelstijl, die graag met een lichter racket spelen (vrouwen en mensen die blessuregevoelig zijn).

Vorm:RondGewicht:345 – 360 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Adidas Adipower CTRL Team 2023

De Adidas Adipower Control Team lijkt in alle opzichten op de Adipower W Team. Het heeft ookeen ronde vorm en het racketblad bestaat uit glasvezel en de binnenkant is van Eva Soft Energy. Hierdoor is het een erg zacht racket. Dit racket is wel zwaarder dan de Adidas W Team, en daardoor iets minder goed hanteerbaar. Je krijgt er wel meer power door terug. Het racket is specifiek gericht op controle. Door het zachte blad biedt het een goede output. De Adidas Adipower CTRL Team is geschikt voor gemiddelde spelers met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Adidas RX lijn

De RX lijn biedt rackets voor spelers van gemiddeld niveau.

Adidas RX #Greenpadel 2023

De Adidas RX #Greenpadel 2023 is een speciaal racket. Het is het eerste eco-vriendelijke racket ooit. De RX #Greenpadel is gemaakt van duurzame materialen om de impact op ons klimaat zo laag mogelijk te houden. Het is gemaakt van natuurlijke vlasvezels. Dit is een licht materiaal wat zorgt voor een zachte aanraking bij het slaan van de bal. Het racketblad is rond van vorm. De balans ligt laag in het racket en de binnenkant is van Eva Soft Performance. Hierdoor is het racket goed hanteerbaar en biedt het veel output – het is erg vergevingsgezind. Het is per uitstek een racket voor de milieubewuste verdedigende of allround speler van gemiddeld niveau, die veel controle zoekt in een racket.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd

Adidas RX 2000 Light 2023

De Adidas RX 2000 Light is een padelracket met een rond racketblad. De balans ligt daardoor laag. Het blad is gemaakt van glasvezel met een Eva Soft Performance binnenkant. Hierdoor is het een erg zacht racket en biedt het veel comfort. Door de lage balans en gewicht is het racket heel hanteerbaar. Doordat ook de output goed is, is dit racket erg vergevingsgezind. Je kunt gemakkelijk goede ballen slaan, en de bal juist raken. Hierdoor heeft het wel iets minder power. Dit racket is vooral voor spelers van beginnend of gemiddeld niveau. Vooral spelers die goed willen verdedigen zullen dit racket fijn vinden spelen.

Vorm:RondGewicht:345 – 360 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner / Gemiddeld

Adidas RX 1000 2023

De Adidas RX 1000 lijkt erg op de RX 2000 Light en heeft ook een rond racketblad en lage balans. Er is gebruik gemaakt van dezelfde materialen: het blad is gemaakt van glasvezel met een Eva Soft Performance binnenkant. Hierdoor is het een erg zacht racket en biedt het veel comfort. De output is goed, hierdoor is dit racket erg vergevingsgezind. Je kunt gemakkelijk goede ballen slaan, en de bal juist raken. Dit padelracket biedt iets meer power dan de Adidas RX 2000 Light, doordat het wat zwaarder is. Dit gaat ten koste van de hanteerbaarheid. Dit racket is vooral voor spelers van beginnend of gemiddeld niveau met een verdedigende of allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner / Gemiddeld

Drive en Match lijnen

Deze padelrackets die geschikt zijn voor beginnende spelers. Vooral voor mensen die geen ervaring hebben in de racketsport en voor het eerst met padel kennismaken. Qua prijs zitten deze padelrackets in het laagste segment.

Adidas Drive 3.2 & Adidas Drive 3.2 Bronze

De Adidas Drive 3.2 is gemaakt van glasvezel aan de buitenkant en een zachte mousse aan de binnenkant. Het racket heeft een ronde vorm en het balanspunt ligt richting de grip. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het padelracket geschikt is voor beginnende spelers die veel controle willen. Hij komt in twee kleuren: geel en ‘bronze’.

Dit is wat ons betreft een van de beste rackets voor beginnende spelers. Zie ook onze top 5 van rackets voor beginners.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:ControleBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Adidas Drive 3.2 Light 2023

De Adidas Drive 3.2 Light lijkt erg op de Adidas Drive 3.2. Het enige verschil is het gewicht: dat is 10-15 gram minder. Hierdoor is het racket beter hanteerbaar en meer geschikt voor mensen die blessuregevoelig zijn. Hierdoor het padelracket geschikt is voor beginnende spelers die veel controle willen en op zoek zijn naar een licht racket.

Vorm:RondGewicht:345 – 360 gram
Speelstijl:ControleBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Adidas Match 3.2 2023 & Adidas Match 3.2 Bronze

De Adidas Match 3.2 is gemaakt van glasvezel an de buitenkant en een zachte mousse aan de binnenkant. Dit racket heeft een druppelvorm en heeft daardoor meer power dan de Adidas Drive 3.2. Maar het padelracket is hierdoor iets minder goed hanteerbaar. Dit racket is geschikt voor beginnende spelers die een racket willen met een goede controle en kracht. De Adidas Match 3.2 komt in twee varianten: een blauwe en een ‘bronze’.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Adidas Match 3.2 Light 2023

De Adidas Match 3.2 Light is de lichtgewicht variant van de Match 3.0. Dit racket is geschikt voor beginnende spelers die een racket willen met een goede controle en kracht, die graag met een licht racket spelen (vrouwen, mensen die blessuregevoelig zijn).

Vorm:DruppelGewicht:345 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner