De 10 beste padelrackets voor gevorderde spelers – rackets van de top 10 WPT-spelers – 2023

Beste padelracket voor gevorderde spelers

De 10 beste padelrackets voor gevorderde padelspelers in 2023. Ben jij een gevorderde speler en op zoek naar een nieuw padelracket? In dit artikel helpen we jou op weg door een overzicht te presenteren van de beste padelrackets voor ervaren spelers. Dit doen wij door de rackets te presenteren van de top 10 padelspelers van de World Padel Tour (WPT). We hebben ze ingedeeld op speelstijl: aanvallend en allround / verdedigend. Elke gevorderde speler moet ook kunnen scoren, daarom zijn er geen puur verdedigende rackets opgenomen. Om inzicht te krijgen in verschillende kenmerken van padelrackets, en welk effect deze hebben op de speeleigenschappen, adviseren we je om eerst dit artikel te lezen.


Beste padelrackets voor aanvallende spelers

Adidas Metalbone 3.2 2023 – Ale Galán (#1)

Ale Galán is een zeer complete speler, met een ietwat aanvallende speelstijl. Hij is met zijn 1,86m relatief lang en is extreem atletisch. Daardoor is het voor zijn tegenstanders lastig om over hem heen te lobben en pakt hij alles aan met een goede bandeja of aanvallende vibora. Ook zijn netspel is erg goed en kan hard geplaatste volleys slaan om zo de overhand te nemen in de rally’s.

De Adidas Metalbone is sinds 2021 het padelracket van Galán. In 2023 is de Adidas Metalbone 3.2 uitgebracht, waarmee Galán nu speelt. Door de diamanten vorm en hoge balans geeft het racket veel power mee aan de slagen. De buitenkant is gemaakt van carbon draden die verweven zijn met aluminium en is erg hard. De binnenkant van Eva Soft Performance, wat een zacht soort rubber, wat bijdraagt aan het comfort. Met de nieuwe ‘Weight & Balance’ technologie kan een speler zelf het gewicht van zijn of haar racket aanpassen. Het racketblad heeft veel textuur, zodat je veel effect kan meegeven aan je slagen. Dit racket is vanwege deze eigenschappen het meest geschikt voor gevorderde en professionele spelers met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:345 – 360 (+0-12) gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:Medium / HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Babolat Technical Viper Juan Lebrón 2023 – Juan Lebrón (#1)

Juan Lébron is bekend om zijn aanvallende speelstijl met veel power hits. Hij kan smashen als de beste, vanuit elke positie in het veld. Daarmee is hij een van de meeste aanvallende spelers van de WPT. Hoewel hij erg aanvallend speelt, staat hij tegenwoordig aan de rechterkant van het veld (vroeger speelde hij wel links).

Lébron speelt met de Babolat Technical Viper Juan Lebrón. Door de diamantvorm en de balans hoog in het blad biedt dit racket veel power. Het blad is gemaakt van 12K carbon. De binnenkant van het racket bestaat uit het relatief stugge X (Multi-)EVA rubber. Hierdoor voelt het padelracket hard aan, maar biedt het tegelijkertijd veel controle. Dit gaat echter wel ten koste van het comfort. Trillingen zul je bij slagen meer voelen. Vanwege deze eigenschappen is dit racket het meest geschikt voor gevorderde en professionele spelers met een aanvallende speelstijl.

Wil je meer weten over dit padelracket? Dit racket lijkt erg op de 2021 versie: lees dan onze volledige review van de 2021 variant.

Vorm:DiamantGewicht:355 – 375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

NOX AT10 Luxury Genius 18K 2023 – Agustín Tapia (#3)

Agustín Tapia is een elegante speler met een agressieve speelstijl die erg veel power heeft in zijn slagen. Daarnaast is hij ook ongelooflijk creatief en moeilijk om te lezen. Dit maakt hem een van de beste spelers van dit moment.

De NOX AT10 Luxury Genius 18K is het padelracket naar keuze van Tapia. Het is een druppelvormig racket en heeft een balans in het midden. Het blad is gemaakt van 18K fiber carbon en de binnenkant is gemaakt van HR3 corerubber. Fiber carbon is vanwege de weeftechniek duurzamer dan normaal carbon. HR3-rubber heeft een hoge dichtheid en is daarmee vrij hard en stug, maar is zachter dan Black EVA. De combinatie van materialen maken het racket redelijk hard. In combinatie met de balans in het midden biedt dit racket een balans tussen power en controle. Het blad heeft textuur (een soort zandlaag), waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van ervaren tot gevorderd niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360-375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Ervaren / Gevorderd

Bullpadel Hack 03 2023 – Paquito Navarro (#5)

Paquito Navarro heeft een rustige, maar aanvallende speelstijl en speelde meestal aan de linkerkant van het veld. Sinds 2023 is hij gewisseld en staat hij weer aan de rechterkant. Dit is ook logisch, want hij is geen agressieve ‘heavy hitter’, maar een meer berekende aanvaller. Hij probeert met geplaatste volleys, die hij vrijwel nooit fout slaat, zijn tegenstanders uit positie te brengen en zo een gemakkelijke bal te forceren. Hierdoor speelt hij vaak lange rackets.

De Bullpadel Hack 03 is het padelracket naar keuze van Navarro en heeft een diamenten vorm. Het racketblad is gemaakt van Tricarbon en heeft een MultiEva rubberen binnenkant. Hierdoor voelt het racket hard en stijf aan. Dit zorg ervoor dat je veel controle ervaart in je slagen, wanneer je de bal goed raakt. De balans ligt hoog in het blad, waardoor je veel veel power zult kunnen meegeven aan je slagen. Dit padelracket beschikt standaard over een Hesacore grip, waardoor je ook als je gladde handen het racket stevig kunt vasthouden. Je kunt het gewicht en de balans van het racket aanpassen door losse gewichtjes toe te voegen. Dit racket is vooral geschikt voor gevorderde tot professionele spelers met een allround of aanvallende speelstijl die balans zoeken tussen controle en power.

Vorm:DiamantGewicht:365-375 gram
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Ervaren

Head Delta Pro 2022 – Arturo Coello (#7)

Arturo Coello is een grootste talenten van de World Padel Tour. Toen hij 19 jaar was won hij zijn eerste titel in de WPT en nu speelt hij samen met Belasteguín, een van de meest gerenommeerde padelspelers. Coello is erg goed aan het net en heeft een gigantisch harde smash. 

Coello speelt met de Head Delta Pro, een diamantvormig padelracket en de balans ligt hoog in het racketblad. Het is de opvolger van de Head Delta Hybrid. De binnenkant is gemaakt van een Power Foam, wat gemiddeld hard is. Het blad is gemaakt van een mix van carbon en graphene. Door de combinatie van deze materialen is het een vrij hard racket, maar Head heeft er van alles aan gedaan om de slagen comfortabel te laten voelen. Het padelracket biedt erg veel power en controle. Ook dit racket heeft een lage output. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een aanvallende speelstijl. 

Vorm:DiamantGewicht:375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Beste padelrackets voor allround / verdedigende spelers

Siux SG Black Copper Edition 2023 – Sanyo Gutiérrez (#3)

Sanyo Gutiérrez is een van de meest veelzijdige spelers van de WPT. Hij is een specialist in het overnemen van het spel en counteren. Hij kan als geen ander het tempo bepalen en afwisselen en is extreem creatief in zijn slagen.

Gutiérrez speelt in 2023 met de Siux SG Black Copper Edition. Dit is een padelracket met een hybridevormig blad en de balans ligt in het midden van het racket. De binnenkant is gemaakt van een Black EVA en het blad is gemaakt van 18K carbon. Door de combinatie van deze materialen voelt het racket hard en stug aan. Door de stijfheid en de balans in het midden kun je ballen redelijk veel power meegeven. Ook draagt de hardheid bij aan gevoel van controle over je slagen. Door ingebouwde dempers zullen de schokken tijdens de slagen enigszins worden opgevangen. Het blad heeft een gladde afwerking. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een allround speelstijl. 

Vorm:HybrideGewicht:355-375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Vertex 03 Comfort 2023 – Martín Di Nenno (#5)

Martin Di Nenno heeft een zeer beheerste en vaste speelstijl. Hij staat aan de rechterkant op de baan. Di Nenno is goed in het opzetten van het spel en het uitlokken van een makkelijke bal waar zijn aanvallende partner vervolgens een goede winner op kan slaan. Hij is gigantisch snel, heeft bijna alle ballen terug en plaatst de ballen precies waar hij dat wilt.

Di Nenno speelt met de Bullpadel Vertex 03 Comfort, een diamantvormig padelracket met een hoge balans. Het blad is gemaakt van Fibrix – een combinatie tussen carbon en glasvezel – en de binnenkant bestaat uit MultiEva. Hierdoor biedt het racket veel comfort, vangt het trillingen goed op en geeft het een goede output aan de verdedigende ballen. Door de hoge balans kun je ballen meer dan voldoende power meegeven. Je kunt het gewicht en de balans van het racket aanpassen door losse gewichtjes toe te voegen. Er zit standaard een Hesacore grip op dit racket, waardoor het racket minder snel kan draaien in je hand. Vanwege deze eigenschappen is dit racket het meest geschikt voor gevorderde tot professionele spelers met een verdedigende of allround speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360-370 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Hoog
Hardheid:Zacht / MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Wilson Bela Pro V2 2023 – Fernando Belasteguín (#7)

Fernando Belasteguín heeft zijn eigen lijn van Wilson padelrackets. Zelf speelt hij nu met de Wilson Bela Pro V2 2023. Hij speelt meestal op de linker positie, de positie dat normaal gesproken voor de aanvallendste speler is. In dit duo is Belasteguín echter niet de meest aanvallende, maar wel een hele gebalanceerde speler en kan heel goed het spel lezen. Hij stelt zelf dan zijn lob zijn beste slag is. 

De Wilson Bela Pro V2 is een diamantvormig padelracket en heeft een balans iets boven het midden. De binnenkant is gemaakt van een hard soort rubber: Firm EVA rubber. Het blad is gemaakt van ‘Primero Carbon’ (3K carbon). Door de combinatie van deze materialen is het een hard en stug racket. Hierdoor zul je vrij veel trillingen voelen in de slagen en is het lastiger te hanteren. Het padelracket biedt erg veel power en controle. De hardheid maakt dat de output laag zal liggen. Het blad heeft veel textuur, waardoor je makkelijk ballen met effect kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een allround of aanvallende speelstijl. 

Vorm:DiamantGewicht:365-375 gram
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Midden/Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Siux Electra ST2 2023 – Franco Stupaczuk (#9)

Franco Stupaczuk is een van de meest veelzijdige spelers uit de WPT. Eerder speelde hij altijd met ronde rackets (iets meer verdedigend), maar in 2022 heeft hij gekozen voor een hybride model, waardoor hij meer effect en power mee kan geven aan zijn slagen. Stupaczuk leest het spel als geen ander, staat in de verdediging altijd op de juiste plek en weet de ballen vaak zo te plaatsen dat hij en Lima weer in de aanvalspositie kunnen komen. Omdat hij speelt met de linkshandige Lima, staat Stupaczuk – die zelf rechtshandig is – nu links in het veld. 

De Siux Electra ST2 is een hybridevormig padelracket, wat in dit geval betekent dat het een soort combinatie is tussen een druppel- en een diamantvormig racket. Het blad is oversized, waardoor de balans iets omlaag wordt gehaald en het in het midden ligt. Een oversized blad is groter dan normaal, je kunt hierdoor de bal makkelijker goed raken en meer effect meegeven aan de slagen, maar het biedt iets minder controle en gaat ten koste van de hanteerbaarheid. Het lagere gewicht van dit padelracket compenseert de hanteerbaarheid weer enigszins. De binnenkant is gemaakt van het redelijk zachte Black EVA Soft High Recovery rubber en het blad is van 15k carbon. Hierdoor is het racket niet te hard en biedt het een goede combinatie tussen powercontrole én output. Hij is wel harder dan zijn voorganger de Siux Electra ST1, want deze was gemaakt van 12K carbon. Het racket voelt ook redelijk comfortabel aan, en is dus geschikt voor blessuregevoelige spelers. Het blad heeft een zand-textuur ter bevordering van effectballen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een allround speelstijl. 

Vorm:HybrideGewicht:350-365 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Adidas Adipower Multiweight CTRL – Alex Ruiz (#10)

 Alex Ruiz is een zeer veelzijdige speler. Hij is linkshandig en staat daarom altijd rechts op de baan. Ruiz maakt altijd een mooie show van zijn wedstrijden, waardoor deze geliefd zijn onder het publiek. Hij heeft een gecontroleerde speelstijl en speelt via goed geplaatste ballen zijn tegenstanders uit positie om zo het punt te forceren.

Ruiz speelde eerder met de Adidas Adipower CTRL 3.1, wat een van de meest populaire padelrackets van Adidas was. In 2023 heeft hij gekozen voor de geheel nieuwe Adidas Adipower Multiweight CTRL. Het is een padelracket met rondvormig blad. De buitenkant is gemaakt van 18K Carbon en de binnenkant Eva High Memory, waardoor het een hard racket is. Dit racket is vooral gericht op controle. Door de hardheid en lage balans kun je ballen zeer precies plaatsen. De lage balans komt ook ten goede van de hanteerbaarheid. De output is echter wel laag en je moet de bal goed raken om gevoel te hebben bij het slaan van de bal. Het racketblad heeft veel textuur waardoor je gemakkelijk effect mee kan geven aan je slagen. Dit racket heeft, net als de Metalbone 3.2, het ‘Weight and Balance System’ waarmee je het gewicht en balans iets kan aanpassen. Dit racket is geschikt voor de gevorderde tot professionele speler met een verdedigende of allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360-375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel