Controle
9.5
Power
8.5
Output
8
Hanteerbaarheid
8.3
Comfort
8
Pluspunten
Goede combinatie tussen power en controle
Grote sweetspot, daardoor makkelijk ballen goed te raken
Erg fijn racket aan het net
Minpunten
Geschikt voor gevorderde speler met een redelijk goede techniek
Matige output
(Advies)prijs
8.5

Disclaimer: Dit is een metareview. Wij hebben alle reviews van dit padelracket gelezen om jou een compleet beeld te kunnen bieden. We hebben het racket niet zelf getest. Deze review van de Adidas Adipower CTRL 3.1 is gebaseerd op 8 reviews.

Samenvatting en conclusies

De Adidas Adipower CTRL 3.1 is een van de meest populaire padelrackets van Adidas. Zoals de naam al doet vermoeden is het racket voornamelijk gericht op controle, maar doordat het racketblad hard is heb je ook genoeg power bij aanvallende slagen. De hardheid wordt veroorzaakt doordat het blad is gemaakt van met aluminium verstevigd carbon en de binnenkant bestaat uit EVA High Memory. In combinatie met de ronde vorm zorgt dit ervoor dat je zowel aanvallende als verdedigende ballen gecontroleerd kunt plaatsen. In de verdedigende situatie kan het lastig zijn om het racket snel te bewegen en te hanteren om hem goed achter de bal te krijgen. Dit komt doordat de balans niet laag zit, maar in het midden. De grote sweetspot maakt het weer makkelijker om de bal goed te raken. Door de textuur op het blad kun je met dit racket veel effect aan de bal meegeven.

De Adipower Adipower CTRl 3.1 is zeer geschikt voor gevorderde spelers met een verdedigende of allround speelstijl. Het racket biedt een uitstekende balans tussen controle en power. Het racket is iets minder geschikt voor spelers van beginnend of intermediate niveau. Door de hardheid van het blad speelt het racket niet heel comfortabel en biedt het een gemiddelde output. Dit laatste zorgt ervoor dat ballen die niet goed worden geraakt vrij beperkte snelheid meekrijgen. De adviesprijs van rond de EUR 300,- is wat aan de hoge kant, maar sommige webshops bieden het racket goedkoper aan (zie onderaan).

Gegevens:

Vorm:RondGewicht:360-375g
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

Algemeen

De Adidas Adipower CTRL 3.1 is gemaakt voor gevorderde spelers met een allround speelstijl: het racket heeft een ronde vorm, een grote sweetspot en een balans in het midden van het racket.

Het racketblad is gemaakt van 15k carbon dat is verstevigd met aluminium en de binnenkant bestaat uit EVA High (Density) Memory. Door de combinatie van deze materialen voelt het racket hard en stug aan. Door de vorm en de materialen biedt het padelracket zowel veel controle als genoeg power. Het racketblad heeft textuur, waardoor het geen enkel probleem is ballen met effect te slaan.

Achter in het veld

Spelend in het achterveld zul je voelen dat het racket vrij veel power geeft aan de slagen en dat je de ballen goed kunt plaatsen. Je moet wel een goede techniek hebben en de bal in de sweetspot raken. Het racket is vanwege de harde materialen niet erg vergevingsgezind: als je de bal verkeerd raakt zal het racket weinig snelheid meegeven aan de bal – de output is matig. Gelukkig is de sweetspot groot waardoor je ballen niet heel snel verkeerd zult raken.

Aan het net

De Adidas Adipower CTRL 3.1 is een geschikt racket voor aan het net. Volleys kun je met precisie plaatsen en eenvoudig diep in het veld krijgen. Ook leent het racket zich goed voor het blokken van harde ballen. Echt aanvallende ballen, zoals smashes, kun je met genoeg power slaan. Wel hebben écht aanvallende rackets nog net iets meer power. De Adipower CTRL 3.1 heeft namelijk een rond blad en een balans in het midden, waardoor de snelheid van een slag niet zo erg wordt vergroot als bij aanvallende padelrackets met het gewicht nog meer richting de top van het blad (klik hier voor een meer gedetailleerde uitleg). De hanteerbaarheid van het racket is redelijk. Hoewel het racket trillingen redelijk goed absorbeert kun je na het slaan van veel volleys dit wel in je arm voelen.

Bronnen

Hugo Casses – Youtube (CTRL 3.1)

Elitepadel (CTRL 3.1)

Padeljoy (CTRL 3.0)

Padelzoom (CTRL 3.0)

Padelreview (CTRL 3.0)

Time2Padel (CTRL 2.0)

Paddelea (CTRL 1.9)

Tiebreaker (CTRL 1.9)


Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk. PadelProf ontvangt een kleine vergoeding voor elke bestelling die wordt gedaan via de links op onze website.