De 5 beste ronde padelrackets van 2023

Ben jij op zoek naar een rond padelracket? In dit artikel helpen we jou op weg door een overzicht te presenteren van de 5 beste ronde padelrackets van 2023. Hierbij hebben we rackets geselecteerd uit verschillende prijscategorieën.

Om inzicht te krijgen in verschillende kenmerken van padelrackets, en welk effect deze hebben op de speeleigenschappen, adviseren we je om eerst dit artikel te lezen.

RONDE PADELRACKETS

Padelrackets met een rond racketblad hebben een balans laag in het racket. Hierdoor bieden ronde padelrackets veel control, maar wat minder power. Padelrackets met een druppel- of diamantvormig racketblad daarentegen hebben juist de balans in het midden of bovenin het racket, met als resultaat meer power en wat minder controle.

Doordat ronde rackets veel controle bieden zijn ronde rackets uitermate geschikt voor spelers met een verdedigende speelstijl. Ook voor spelers met een allround speelstijl kan een rond racket geschikt zijn. Aanvallende tot zeer aanvallende spelers adviseren we echter met een druppelvormig of zelfs diamantvormig padelracket te spelen.

Note: Naast de vorm van het racketblad zijn bijvoorbeeld de materialen en het gewicht ook sterk van invloed op de speeleigenschappen van padelrackets. Lees voor de eigenschappen van materialen en het gewicht dit artikel.


Nummer 1: Bullpadel Hack 03 Hybrid 2024

De Bullpadel Hack 03 Hybrid heeft een hybride blad, wat net tussen rond en druppelvormig in zit, en een lage balans. Hierdoor is het racket goed hanteerbaar. Je kunt de balans via de CustomWeight in bepaalde mate naar eigen wens aanpassen. Door de buitenkant Tricarbon, wat erg hard is, en de Multi Eva rubber binnenkant (gemiddeld hard) voelt het racket hard aan. De Vibradrive technologie zorgt ervoor dat vibraties geabsorbeerd worden. Er zit standaard een Hesacore grip op dit racket, waardoor het racket minder snel kan draaien in je hand. Het racketblad is voorzien van textuur waardoor ballen makkelijk met effect te slaan zijn. Dit racket is geschikt voor de gevorderde speler met een verdedigende of allround speelstijl.

Vorm:HybrideGewicht:365-375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Nummer 2: Adidas Adipower CTRL 3.2 2023

De Adidas Adipower CTRL 3.2 is de controle-variant van de Adipower 3.2. Alex Ruiz, een van de beste spelers van de World Padel Tour, speelt met dit padelracket. Het racket is gemaakt van dezelfde materialen als de Adipower 3.2 (aluminium + 15K carbon). Het verschil tussen de twee rackets is de vorm: de CTRL versie heeft een ronde vorm, met een grotere sweetspot, waardoor dit racket meer controle geeft. De balans van het gewicht ligt meer richting het midden van het racket, waardoor het racket makkelijker te hanteren is. Het racket is iets minder gefocust op power. Dit racket is geschikt voor de ervaren verdedigende of allround speler, die veel controle zoekt in een racket.

Lees ook onze volledige review van de 3.1 versie van dit padelracket. Spoiler: we scoren het racket met een 8,5 !

Vorm:Rond OversizedGewicht:360-375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Nummer 3: Nox ML10 Pro Cup Black Edition Arena / Rough Surface 2023

De NOX ML10 Pro Cup Rough Surface is rondvormig padelracket met een lage balans. Dit racket voelt gemiddeld tot hard aan, doordat de binnenkant gemaakt is van HR3 rubber en het blad van glasvezel dat voor de stevigheid is ingevlochten met metaal. Door deze eigenschappen biedt het racket veel controle. Door de lage balans is het racket goed hanteerbaar, maar biedt het minder power dan aanvallendere rackets. Het blad bevat textuur in de vorm van zandkorrels, om effect mee te kunnen geven aan ballen. De trillingen worden goed geabsorbeerd. Het racket is met name geschikt voor spelers (alle niveaus) met een verdedigende of allround speelstijl.

Zie ook ons uitgebreide review van de 2022-versie voor meer informatie.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Ervaren

Nummer 4: Bullpadel BP10 EVO 2023

De Bullpadel BP10 EVO 2023 heeft een rond racketblad, en hierdoor een lage balans. De binnenkant is gemaakt van EVA Soft en het blad is van glasvezel. Hierdoor is het een zacht en comfortabel padelracket. Ondanks de relatief lage prijs is het frame gemaakt van carbon (net zoals bij duurdere rackets). Het padelracket gaat hierdoor lang mee. Het racket is voornamelijk gericht op controle en is geschikt voor zowel beginnende spelers als spelers van gemiddeld niveau.

Vorm:RondGewicht:360-380 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner / Gemiddeld

Nummer 5: NOX X-ONE

De NOX X-ONE is een rondvormig padelracket met een lage balans. Bij dit racket bestaat het frame uit 70% fiber carbon. Fiber Carbon is vanwege de weeftechniek duurzamer dan normaal carbon, waardoor het racket langer mee gaat. Dit racket voelt redelijk zacht aan, doordat de binnenkant gemaakt is van HR3 rubber en het blad gemaakt is van 3K glasvezel. Hierdoor biedt het racket veel comfort en een goede output. Dit zijn materialen die ook gebruikt worden in duurdere rackets. Door de lage balans is het racket goed hanteerbaar, maar biedt het wat minder power dan aanvallendere rackets. Voor beginnende spelers is dit absoluut geen probleem. De ronde vorm zorgt voor een grote sweetspot, het is dus gemakkelijk om de bal goed te raken. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Het racket is uitermate geschikt voor beginnende spelers.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner