Alle Bullpadel padelrackets 2024

Bullpadel padelrackets collectie 2024

Bullpadel heeft de padelrackets uit haar 2024 collectie gepresenteerd. Veel van de de rackets hebben een upgrade gekregen en bevatten nu de nieuwste technologieën en innovaties. Met dit artikel bieden we een overzicht van alle rackets van Bullpadel en helpen we jou te begrijpen voor welke type spelers de verschillende rackets geschikt zijn.

KORTE SAMENVATTING

Bullpadel kent vier lijnen voor volwassenen: Pro, Next, Performance en Tour.

  • Pro-lijn: geschikt voor vergevorderde en professionele spelers
  • Next-lijn: geschikt voor gevorderde spelers
  • Performance-lijn: geschikt voor spelers van gemiddeld niveau
  • Tour-lijn: geschikt voor beginnende spelers
Type spelerRacketUitleg
Gevorderd / Aanvallend Bullpadel Vertex 04Een stug en hard padelracket dat vooral gericht is op het spelen van harde aanvallende ballen. Lastig te hanteren, maar wel heel veel power.
Gevorderd / Verdedigend Bullpadel Hack 03 Hybrid Dit padelracket heeft een hybridevorm. Door het harde blad met een lage balans biedt het racket een goede hanteerbaar en veel controle.

Bullpadel Proline

Dit is de duurste lijn padelrackets van de 2024-collectie en is met name geschikt voor de competitieve gevorderde en professionele spelers.

Bullpadel Neuron 24

De nieuwe Bullpadel Neuron 24 is een padelracket met een hybride vorm en een middelhoge balans. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het padelracket een hybride racket is die de balsnelheid snel kan verhogen. Door de 3K carbon buitenkant en de Multi Eva rubber binnenkant (gemiddeld hard) zullen de slagen redelijk hard aanvoelen. De Vibradrive technologie zorgt ervoor dat vibraties geabsorbeerd worden. Het 100% carbon frame zorgt voor goede stevigheid. Er zit standaard een Hesacore grip op dit racket, waardoor het racket minder snel kan draaien in je hand en er minder risico’s zijn op blessures. Het racketblad is voorzien van textuur waardoor ballen makkelijk met effect te slaan zijn. Alle kwaliteiten van dit padelracket zijn het meest geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:HybrideGewicht:365-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Medium
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Vertex 04 2024

De nieuwe Bullpadel Vertex 04 2024 is een padelracket met een diamantvorm en een hoge balans. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het padelracket veel power mee geeft aan de slagen. Het padelracket is ontwikkeld met een nieuw concept: het Curvaktiv systeem, wat ervoor zorgt dat het racket nog stugger is, zonder dat dit van invloed is op het comfort. Dit wordt ondersteund door het Air Power systeem, een variatie op de Air React Channel technologie. Je kunt de balans via de CustomWeight in bepaalde mate naar eigen wens aanpassen. Door de 12K carbon buitenkant (vrij hard) en de Multi Eva rubber binnenkant (gemiddeld hard) voelt het padelracket hard aan. De Vibradrive technologie zorgt ervoor dat vibraties geabsorbeerd worden. Er zit standaard een Hesacore grip op dit racket, waardoor het racket minder snel kan draaien in je hand en er minder risico’s zijn op blessures. Het racketblad is voorzien van textuur waardoor ballen makkelijk met effect te slaan zijn. Alle kwaliteiten van dit padelracket zijn het meest geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:365-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Vertex 04 Hybrid 2024

De Bullpadel Vertex 04 Hybrid 2024 is de controle-variant van de Vertex 04 2024. Het padelracket heeft een hybride blad en een hoge balans.  De balans zit iets lager dan bij de diamantvormige Vertex 03, waardoor het racket beter hanteerbaar is, maar nog steeds veel power mee kan geven aan de slagen. Het padelracket is ontwikkeld met een nieuw concept: het Curvaktiv systeem, wat ervoor zorgt dat het racket nog stugger is, zonder dat dit van invloed is op het comfort. Dit wordt ondersteund door het Air Power systeem, een variatie op de Air React Channel technologie. Verder bevat het racket net als de Vertex 03 de CustomWeight-technologie, een racketblad van 12K carbon, een Multi Eva rubber binnenkant (gemiddeld hard), Vibradrive technologie, standaard een Hesacore grip en een racketblad met textuur. Dit padelracket is geschikt voor de speler van gevorderd tot professioneel niveau met een allround tot aanvallende speelstijl.

Vorm:HybrideGewicht:365-375 gram
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Vertex 04 W 2024

Ook de Bullpadel Vertex 03 W 2024 wordt gebruikt door een van de topspelers uit de World Padel Tour: Delfi Brea. De eigenschappen zijn vergelijkbaar met die van de Vertex 03. De diamantvorm en hoge balans zorgen voor veel power. Het padelracket is een lichtgewicht racket, gemaakt van zowel carbonvezels als glasvezels (Fibrix hybrid fiber). Het padelracket is ontwikkeld met een nieuw concept: het Curvaktiv systeem, wat ervoor zorgt dat het racket nog stugger is, zonder dat dit van invloed is op het comfort. Dit wordt ondersteund door het Air Power systeem, een variatie op de Air React Channel technologie. Het frame is ontwikkeld uit 100% carbonfibre en aluminium MetalFrame technologie voor maximale stevigheid. De binnenkant is gemaakt van Multi Eva rubber. Dit bestaat uit meerdere lagen rubber met verschillende hardheid. Het padelracket is geschikt voor de gevorderde tot professionele speler met een aanvallende speelstijl, die een voorkeur heeft voor een lichter padelracket (vrouwen of blessuregevoelige spelers).

Vorm:DruppelGewicht:345-360 gram
Speelstijl:All roundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Vertex 04 2024 comfort

De Bullpadel Vertex 04 Comfort 24 lijkt erg op de Vertex 04, maar voelt comfortabeler aan wanneer je de bal raakt. Dit komt doordat het blad is gemaakt van een mix tussen carbonvezel en glasvezel (Fibrix hybrid fiber), waardoor de trillingen worden opgevangen. Het padelracket is ontwikkeld met een nieuw concept: het Curvaktiv systeem, wat ervoor zorgt dat het racket nog stugger is, zonder dat dit van invloed is op het comfort. Dit wordt ondersteund door het Air Power systeem, een variatie op de Air React Channel technologie. De binnenkant is gemaakt van MultiEva rubber. Hierdoor is het racket beter hanteerbaar en geeft het iets meer controle. Het blijft wel een padelracket met veel power door de diamantvorm en hoge balans. Het is een racket geschikt voor de gevorderd tot professioneel niveau speler met een allround tot aanvallende speelstijl die de voorkeur heeft voor een comfortabel spelend racket.

Vorm:DiamantGewicht:360-370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Hack 03 2024

De Bullpadel Hack 03 2024 is net als in 2023 hét padelracket van een van de meest bekende spelers uit de World Padel Tour: Paquito Navarro. Het padelracket heeft een diamantvorm en daarmee een hoge balans. De binnenkant is gemaakt van Multi Eva rubber (gemiddeld hard). Hierdoor voelt het racket hard en stijf aan (harder dan de Vertex). Het padelracket maakt gebruik van het Air React Channel systeem wat zorgt voor een sterke en wendbare structuur. Het frame bestaat uit 100% CarbonTube en bevat de uitermate sterke aluminium MetalShield Protector. Deze kenmerken zorgen ervoor het het racket veel power en veel controle biedt. Ook dit padelracket beschikt standaard over een Hesacore grip. Het padelracket is door alle eigenschappen geschikt voor spelers van een gevorderd tot professioneel niveau met een allround speelstijl die balans zoeken tussen controle en power.

Vorm:HybrideGewicht:365-375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Hack 03 Hybrid 2024

De Bullpadel Hack 03 Hybrid 2024 is de hybride-variant van de regulier Hack 03. Het verschil zit in de vorm en daarmee de balans: de Hack 03 Hybrid heeft een hybride vorm en een lage balans. De binnenkant van het padelracket bestaat uit Multi Eva rubber en de buitenkant uit TriCarbon. Het padelracket beschikt over het Air React Channel systeem voor betere aerodynamica. Het frame is ontwikkeld uit 100% carbonfibre en aluminium MetalFrame technologie voor maximale stevigheid. Het padelracket is door zijn eigenschappen geschikt voor gevorderde en professionele spelers met een allround of verdedigende speelstijl, die houden van een hard racket.

Vorm:HybrideGewicht:365-375 gram
Speelstijl:Allround / VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Hack 03 Comfort 2024

De Bullpadel Hack 03 Comfort 2024 is vergelijkbaar met de Hack 03 2024, maar voelt comfortabeler aan wanneer je de bal raakt. Dit komt doordat het blad is gemaakt van de nieuwste mix tussen carbonvezel en glasvezel (Fibrix hybrid fiber), waardoor de trillingen effectief worden geabsorbeerd. Het padelracket beschikt over het Air React Channel systeem voor betere aerodynamica. De binnenkant is gemaakt van Multi Eva rubber. Hierdoor is het racket beter hanteerbaar en geeft het iets meer controle. Het blijft wel een padelracket met veel power door de diamantvorm en hoge balans. Het is een padelracket geschikt voor de ervaren speler met een allround tot aanvallende speelstijl die de voorkeur heeft voor een comfortabel spelend racket.

Vorm:DiamantGewicht:360-370 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:Medium / ZachtSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Flow Woman 2024

De Bullpadel Flow W 24 wordt gebruikt door Alejandra Salazar, een van de beste speelsters uit de World Padel Tour. Het racket heeft een diamantvormig blad en de balans ligt in het midden. Het padelracket beschikt over een FlowForce core: naast carbon is het ook gemaakt is van glasvezel (Fibrix hybrid fiber). Het racket is hierdoor lichter en beter hanteerbaar. De binnenkant is gemaakt van het gemiddeld harde Multi Eva rubber. De buitenkant heeft een 3D grain coating voor een hogere impact. Vanwege bovenstaande eigenschappen is het padelracket geschikt voor gevorderde en professionele spelers met een allround tot aanvallende speelstijl, die de voorkeur hebben voor een wat lichter racket (vrouwen en blessuregevoelige spelers). Als unieke eigenschap reageert het padelracket op UV-licht door de UV-sensitieve coating.

Vorm:DiamantGewicht:345-360 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Elite W 24

De Bullpadel Elite W 24 is het padelracket waar Gemma Triay mee speelt (nummer 1 van de wereld). Het padelracket heeft een druppelvormig blad en de balans ligt in het midden. Doordat het padelracket, naast carbon, ook gemaakt is van glasvezel (Fibrix hybrid fiber) is het racket lichter en beter hanteerbaar. De binnenkant is gemaakt van het gemiddeld harde Multi Eva rubber. Daarnaast is het padelracket ontwikkeld met de Air React Channel technologie voor betere aerodynamica en een lichter gewicht. Vanwege bovenstaande eigenschappen is het racket geschikt voor gevorderde en professionele spelers met een allround speelstijl, die de voorkeur hebben voor een wat lichter padelracket (vrouwen en blessuregevoelige spelers).

Vorm:DruppelGewicht:350-360 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Nextline

De Next-lijn van 2024 bevat drie padelrackets voor de ervaren tot gevorderde speler. Qua prijs zitten de rackets uit deze lijn in het middensigment.

Bullpadel Ionic Power 24

De nieuwe Bullpadel Ionic Power 24 heeft een diamantvormig blad en de balans hoog in het racket. De binnenkant is gemaakt van MultiEVA rubber, wat gemiddeld hard is. Het racketblad is gemaakt van ‘Glaphite’, een mix van carbon- en glasvezels. Door deze combinatie is het racket harder en stugger dan alleen glasvezel, maar ook makkelijker om te beheersen dan een racketblad volledig van carbon. Het padelracket heeft veel power door de hardheid en hoge balans. De Ionic Power 24 is voorzien van het XF force systeem, een aluminium versteviging van het racketblad voor een langere levensduur. Van de drie rackets in de Next-lijn is dit racket het minst makkelijk te hanteren. Het padelracket is daardoor vooral geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde speler met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:365-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd

Bullpadel Ionic Control 24

De nieuwe Bullpadel Ionic Control 24 heeft een rondvormig blad en de balans ligt laag in het racket. Net als bij de Ionic Power, is de binnenkant gemaakt van MultiEVA rubber en het racketblad van ‘Glaphite’, een mix van carbon- en glasvezels. Deze mix is wat harder en stugger dan alleen glasvezel, maar ook makkelijker te hanteren dan een hard racketblad van carbon. Het padelracket heeft veel controle door de hardheid en lage balans. Het blad van het racket is versterkt met het XF force systeem voor een extra lange levensduur. Het racket biedt voldoende power voor de allround speler. Het padelracket is daardoor vooral geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde speler met een verdedigende of allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:365-375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd

Bullpadel Ionic Light 24

De nieuwe Bullpadel Ionic Light 24 heeft een druppelvormig blad en een medium balans in het racket. De binnenkant is net als de andere Next-lijn rackets gemaakt van MultiEVA rubber, wat gemiddeld hard is. Het racketblad is ook gemaakt van ‘Glaphite’, een mix van carbon- en glasvezels. Door deze combinatie is het racket harder en stugger dan alleen glasvezel, maar ook makkelijker te beheersen dan een racketblad volledig van carbon. Het padelracket heeft iets minder power door de hardheid, vorm en medium balans, maar geeft daar veel controle voor terug. Het racket is ook versterkt met het XF-force systeem voor een extra lange levensduur. Van de drie rackets in de Next-lijn is dit racket het meest makkelijk te hanteren. Het padelracket is daardoor vooral geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde speler met een verdedigende speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:350-360 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Medium
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd

Bullpadel Hack 02 PRF 24

De vernieuwde Bullpadel Hack 02 PRF heeft een druppelvormig blad en een medium balans in het racket. Het racketblad is gemaakt van glasvezels, wat minder hard is dan Carbon of Glaphite, zoals de andere rackets in de Next-serie. Door deze combinatie is het racket wat zachter en makkelijker te beheersen. De binnenkant is net als de andere Next-lijn rackets gemaakt van EVA-Soft rubber, een iets zachtere kern. Het padelracket heeft hierdoor iets minder power door de hardheid, vorm en medium balans, maar geeft daar veel controle voor terug. Het racketframe is met een innovatief systeem versterkt met STReinforce, wat het racket sterker, lichter en comfortabeler maakt. Van de vier rackets in de Next-lijn is dit het meest allround. Het padelracket is daardoor vooral geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde speler met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360-370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Medium
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd

Bullpadel PERFORMANCE

De Performance-lijn van 2024 bevat drie padelrackets voor de beginnende tot gemiddelde speler. Alle rackets hebben een frame van carbon, een blad van glasvezel en zachte kern. Qua prijs zitten de rackets uit deze lijn in het middensigment.

Bullpadel Flow Light 24

Met dit vernieuwde, lichte racket biedt Bullpadel de perfecte balans tussen power en veel controle. De Flow Light 24 heeft een rond blad en de balans laag in het racket. Het racketblad is gemaakt van Polyglass glasvezels. De binnenkant is gemaakt van EVA-Soft rubber, wat een zachtere kern is. Door deze combinatie is het racket zachter en soepeler dan alleen carbon of Glaphite én gemakkelijker te beheersen. Het padelracket heeft wat minder power door de hardheid en lage balans. De Flow Light is uitgerust met het nieuwe STReinforce systeem, een innovatie van het frame voor voor een sterk, licht en comfortabel racket. Daarnaast bestaat het frame voor 100% uit carbon. Het padelracket is door de eigenschappen vooral geschikt voor de gemiddelde speler met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:350-360 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Bullpadel BP10 EVO

De nieuwe Bullpadel BP10 EVO is iets zwaarder dan de Flow Light 24. Naast dit gewichtsverschil lijkt de BP10 EVO veel op de FLow Light. Het padelracket heeft ook een rond blad en de balans laag in het racket. Het racketblad is gemaakt van Polyglass glasvezels. De binnenkant is gemaakt van EVA-Soft rubber, wat een zachtere kern is. Door deze combinatie is het racket zachter en soepeler dan alleen carbon of Glaphite én gemakkelijker te beheersen. Het padelracket heeft wat minder power door de hardheid en lage balans. De BP10 EVO is ook uitgerust met het nieuwe STReinforce systeem, een innovatie van het frame voor voor een sterk, licht en comfortabel racket. Daarnaast bestaat het frame voor 100% uit carbon. Het padelracket is door de eigenschappen vooral geschikt voor de gemiddelde speler met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:350-360 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Bullpadel K2 Power 24

De Bullpadel K2 Power heeft een diamantvormig blad en een hoge balans in het racket. Het racket heeft een racketblad van Polyglass-glasvezels en een zachtere kern van EVA Soft rubber. Door deze combinatie is het racket zachter en soepeler dan alleen carbon of Glaphite én gemakkelijker te beheersen. Het padelracket heeft meer power door de vorm en hoge balans. De K2 Power is ook uitgerust met het nieuwe STReinforce systeem, een innovatie van het frame voor voor een sterk, licht en comfortabel racket. Daarnaast bestaat het frame voor 100% uit carbon. Het padelracket is door de eigenschappen vooral geschikt voor de gemiddelde speler met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360-370 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Bullpadel TOUR

De TOUR-lijn van Bullpadel bevat padelrackets geschikt voor beginnende padelspelers. Ook is de TOUR-serie aangevuld met twee padelrackets voor kinderen. Alle rackets zijn wat lichter in gewicht en gemakkelijk te controleren.

Bullpadel Indiga CTR 24

Het eerste racket uit de TOUR-serie is de Indiga CTR 24. Dit padelracket heeft een rond blad en een lage balans. Het racketblad is gemaakt van Polyglass glasvezels. De binnenkant is gemaakt van EVA-Soft rubber, wat een zachtere kern is. Door deze combinatie is het racket zachter en soepeler dan Carbon of Glaphite én gemakkelijker te beheersen. Het padelracket heeft wat minder power door de hardheid en lage balans. Het frame bestaat uit glasvezel verstevigt met carbon. Het padelracket is door de eigenschappen vooral geschikt voor de beginnende tot gemiddelde speler met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360-370 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner / Gemiddeld

Bullpadel Indiga PWR 24

De Bullpadel Indiga PWR heeft een diamantvormig blad en de balans ligt hoog in het racket. Het racketblad is gemaakt van Polyglass glasvezels. De binnenkant is gemaakt van EVA-Soft rubber, wat een zachtere kern is. Door deze combinatie is het racket zachter en soepeler dan Carbon of Glaphite én gemakkelijker te beheersen. Het padelracket heeft wat minder power door de hardheid en lage balans. Het frame bestaat uit glasvezel verstevigt met carbon. Dit padelracket is geschikt voor beginnende speler met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360-370 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Bullpadel Indiga W 24

De Bullpadel Indiga W heeft een rondvormig blad en de balans ligt redelijk laag in het racket. Het padelracket lijkt erg op de Indiga CTR, maar is lichter, waardoor het beter handbaar is. Het racketblad is gemaakt van Polyglass glasvezels. De binnenkant is gemaakt van EVA-Soft rubber, wat een zachtere kern is. Door deze combinatie is het racket zachter en soepeler dan Carbon of Glaphite én gemakkelijker te beheersen. Het padelracket heeft wat minder power door de hardheid en lage balans. Het frame bestaat uit glasvezel verstevigt met carbon. Dit racket is geschikt voor beginnende speler met een allround speelstijl, die graag met een lichter racket willen spelen (blessuregevoelige spelers of vrouwen).

Vorm:RondGewicht:350-360 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Bullpadel Indiga Girl/Boy 24

De Bullpadel Indiga Girl/Boy 24 is een speciaal racket voor kinderen. Het racket is erg licht, heeft een druppelvormig blad en een balans in het midden. De racket is volledig gemaakt van glasvezel met een kern van Evalastic. Hierdoor is het racket extreem makkelijk te hanteren en uitermate geschikt voor kinderen die voor het eerst de wereld van padel betreden.

Vorm:DruppelGewicht:280 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Kinderen

Disclaimer

Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk. PadelProf ontvangt een kleine vergoeding voor elke bestelling die wordt gedaan via de links op onze website.