Alle NOX padelrackets van 2024

NOX Padelrackets collectie 2024

NOX heeft in 2024 drie nieuwe Series uitgebracht: Luxury, Future en Advanced. Daarnaast zijn ook de Pro en Casual serie opgenomen in de 2024 collectie. Met dit artikel bieden we een overzicht van de gehele collectie van NOX in 2024. Daarnaast helpen we jou te begrijpen welke rackets geschikt zijn voor ieder type speler!

In de beschrijvingen vermelden we vaak de materialen van het padelracket. Wil je de eigenschappen van materialen beter begrijpen? Bekijk dan ons artikel met de uitleg over materialen in padelrackets.

KORTE SAMENVATTING

NOX heeft voor 2024 alle series uitgebracht. Onderstaand vind je een overzicht van de verschillende series:

  • LUXURY Series: Deze padelrackets zijn ook geschikt voor (ver)gevorderde spelers en kosten €220,00 of €300,00
  • FUTURE Series: Deze padelrackets zijn ontwikkeld op de voorkeuren van wereld’s beste spelers. De rackets zijn geschikt voor (ver)gevorderde spelers en en zijn beschikbaar voor €244,95.
  • ADVANCED Series: Deze padelrackets bieden veel controle en zijn voor de beginnende tot gemiddelde speler. De prijzen voor deze rackets variëren tussen de €139,99 en €149,99.
DE BESTE RACKETS PER TYPE SPELER
Type spelerRacketUitleg
Gevorderd – Aanvallend (Power)NOX AT Luxury ATTACK 18KEen diamantvormig en hard racket met een hoge balans. Door deze combinatie van eigenschappen biedt het racket erg veel power.
Gevorderd – Verdedigend & Allround (Controle)NOX ML10 Luxury BAHIA 12KDoor de druppelvorm, gemiddelde balans en nieuwe technologieën biedt het racket een goede combinatie van power, controle en hanteerbaarheid.
Beginner/Gemiddeld – AllroundNOX Equation AdvancedHet ronde blad met gemiddelde hardheid en balans zorgt voor veel controle. Zo kun je als beginnende of gemiddelde speler toch veel lange rally’s spelen.

NOX LUXURY Series

De NOX LUXURY Series heeft zes rackets voor de (ver)gevorderde speler. Ze zijn allemaal gemaakt van carbon fiber en versterkt met aluminium. Deze lijn bevat de rackets ontwikkeld naar voorkeur van topspelers Augustín Tapia en Miguel Lamperti.

AT10 Luxury GENIUS 18K Alum 2024 by Agustín Tapia

De NOX AT10 Luxury GENIUS 18K Alum 2024 by Agustín Tapia is een padelracket van Agustín Tapia, een van de beste spelers van de World Padel Tour (WPT). Het is een druppelvormig racket en heeft een balans in het midden. De GENIUS serie van NOX heeft twee varianten: de 12K en 18K. Het blad van dit padelracket is gemaakt van 18K fiber carbon verwerkt met aluminium, en daarmee de harde variant van de twee. Fiber carbon is vanwege de weeftechniek duurzamer dan normaal carbon. De binnenkant is ontwikkeld met meerdere lagen MLD Black EVA. De combinatie van materialen maken het racket redelijk hard, maar wel comfortabel. In combinatie met de balans in het midden biedt dit racket een balans tussen power en controle. Aan de zijkant bevindt zich de EOS Flap technology, twee perforaties in het frame waardoor het gemakkelijker te manoeuvreren is. Daarnaast heeft het blad textuur (een soort zandlaag), waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Het Pulse Systeem dempt de trillingen in het handvat voor meer controle na het slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

NOX AT10 Luxury GENIUS 12K Alum 2024 by Agustín Tapia

De NOX AT10 Luxury GENIUS 12K Alum 2024 by Agustín Tapia is een padelracket van Agustín Tapia, een van de beste spelers van de World Padel Tour (WPT). Het is een druppelvormig racket en heeft een balans in het midden. De GENIUS serie van NOX heeft twee varianten: de 12K en 18K. Het blad van dit padelracket is gemaakt van 12K fiber carbon verwerkt met aluminium, en daarmee de iets minder harde variant van de twee. Fiber carbon is vanwege de weeftechniek duurzamer dan normaal carbon. De binnenkant is ontwikkeld met meerdere lagen MLD Black EVA. De combinatie van materialen maken het racket redelijk hard, maar wel comfortabel. In combinatie met de balans in het midden biedt dit racket een balans tussen power en controle. Aan de zijkant bevindt zich de EOS Flap technology, twee perforaties in het frame waardoor het gemakkelijker te manoeuvreren is. Daarnaast heeft het blad textuur (een soort zandlaag), waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Het Pulse systeem dempt trillingen in het handvat voor meer controle. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

NOX AT Luxury ATTACK 18K 2024 by Agustín Tapia

De NOX AT10 Luxury ATTACK 18K 2024 is een variatie op het padelracket van Agustín Tapia, een van de beste spelers van de World Padel Tour (WPT). Het is een aanvallend racket met diamantvormig blad en heeft een hogere balans in het racket. Het blad van dit padelracket is gemaakt van 18K fiber carbon verwerkt met aluminium. De binnenkant is ontwikkeld met meerdere lagen MLD Black EVA. De combinatie van materialen maken het racket hard met veel power. Net als in de andere Luxury rackets bevindt zich aan de zijkant de EOS Flap technology, twee perforaties in het frame waardoor het padelracket een stuk wendbaarder is. Daarnaast heeft het blad een ruwe structuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Het Pulse Systeem zorgt ook in dit racket voor schokdemping bij het handvat. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket uitermate geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een zeer aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

NOX ML10 Luxury BAHIA 12K 2024 by Miguel Lamperti

De NOX ML10 Luxury BAHIA 12K 2024 is vernoemd naar de geboorteplaats van Miguel Lamperti, een van de bekendste spelers van de World Padel Tour (WPT). Het is een druppelvormig racket en heeft een balans in het midden. Het blad is gemaakt van 12K carbon en maakt het racket hierdoor redelijk hard. De binnenkant is gemaakt van het klassieke HR3 core rubber, de favoriet van Miguel Lamperti. Door de combinatie van materialen en de balans in het midden biedt dit racket een goede combinatie tussen power en controle. Het verschil met de AT10 Luxury zit met name in het type carbon: fiber carbon of normaal carbon. Fiber carbon is duurzamer en heeft net iets meer power. Daarentegen is de binnenkant juist weer iets harder. Aan de zijkant van het frame bevindt zich de EOS Flap technology, twee perforaties in het frame waardoor het padelracket een stuk wendbaarder is. Daarnaast heeft het blad een ruwe textuur, waardoor je gemakkelijk effectballen kunt slaan. Het Pulse Systeem biedt meer controle na het slaan door de trillingen in het handvat te absorberen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

NOX ML10 Luxury SHOTGUN 18K 2024 by Miguel Lamperti

De NOX ML10 Luxury SHOTGUN 18K 2024 is ook een padelracket dat is ontworpen met behulp van Miguel Lamperti, een van de bekendste spelers van de World Padel Tour (WPT). Het is een diamantvormig racket en heeft een balans hoog in het blad. Het blad is gemaakt van 18K carbon en maakt het racket hierdoor erg hard. De binnenkant is gemaakt van het klassieke HR3 core rubber. Door gebruik van een dynamische composiet is de hardheid van het padelracket gelijk verdeeld over het frame en het blad. De combinatie van materialen en vorm geven dit racket veel power. Aan de zijkant van het frame bevindt zich ook in dit racket de nieuwe EOS Flap technology, twee perforaties in het frame waardoor het padelracket een stuk wendbaarder is. Daarnaast heeft het blad een ruwe textuur, waardoor je gemakkelijk effectballen kunt slaan. Tot slot is het Pulse Systeem ontwikkeld om trillingen in het handvat te verminderen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

NOX ML10 Pro Cup Luxury 2024 by Miguel Lamperti

De NOX ML10 Pro Cup Luxury is een padelracket met een ronde vorm en heeft een lage balans. Het blad is gemaakt van 3K carbon en de binnenkant is gemaakt van HR3 core foam. HR3 core foam heeft een hoge dichtheid en is daarmee vrij hard en stug. De combinatie van materialen maken het racket gemiddeld hard. De gebruikte materialen, de lage balans en de grote sweetspot vanwege de ronde vorm zorgen ervoor dat dit racket een goede hanteerbaarheid biedt, en comfortabel voelt tijdens de slagen. Het padelracket heeft door deze eigenschappen echter wel minder power dan de 12K en 18K varianten. Aan de zijkant van het frame bevindt zich de nieuwe EOS Flap technology, twee perforaties in het frame waardoor het padelracket een stuk wendbaarder is. Het blad heeft een ruw textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Het Pulse Systeem biedt meer controle en feel door het absorberen van trillingen na het slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:GemiddeldSpelersniveau:Gevorderd

NOX FUTURE Series

De NOX FUTURE Series heeft drie rackets voor de (ver)gevorderde speler. Ze zijn allemaal gemaakt van carbon fiber versterkt met aluminium. De padelrackets zijn gebaseerd op de voorkeuren van drie spelers die de FUTURE van padel representeren: Leo Augsburger, Tino Libaak en Aranzazu Osoro.

NOX LA10 Future 2024. Leo Augsburger’s padelracket

De NOX LA10 Future 2024 is hét padelracket van Leo Augsburger, een van de grootste talenten van 2024. Het is een diamantvormig racket met een hoge balans. Alle padelrackets in de NOX Future serie zijn gemaakt van 12K fiber carbon verwerkt met aluminium. Fiber carbon is vanwege de weeftechniek duurzamer dan normaal carbon. De binnenkant is ontwikkeld met HR3 rubber. De combinatie van materialen maken het racket redelijk hard, maar wel comfortabel. In combinatie met de hoge balans is dit een racket met veel power. Het blad heeft een ruwe textuur, waardoor je gemakkelijk effectballen kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

NOX TL10 Future 2024. Tino Libaak’s padelracket

De NOX TL10 Future 2024 is hét padelracket van Tino Libaak, een van de grootste talenten van 2024. Het is een druppelvormig padelracket met een medium balans. Alle padelrackets in de NOX Future serie zijn gemaakt van 12K fiber carbon verwerkt met aluminium. Fiber carbon is vanwege de weeftechniek duurzamer dan normaal carbon. De binnenkant is ontwikkeld met HR3 rubber. De combinatie van materialen maken het racket redelijk hard, maar wel comfortabel. In combinatie met de medium balans is dit een racket met een balans tussen power en controle . Het blad heeft een ruwe textuur, waardoor je gemakkelijk effectballen kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

NOX VK10 FUTURE 2024. Aranzazu Osoro’s padelracket

De NOX TL10 Future 2024 is hét padelracket van Aranzazu Osoro. Het is een padelracket met een ronde vorm en een lage balans. Alle padelrackets in de NOX Future serie zijn gemaakt van 12K fiber carbon verwerkt met aluminium. Fiber carbon is vanwege de weeftechniek duurzamer dan normaal carbon. De binnenkant is ontwikkeld met HR3 rubber. De combinatie van materialen maken het racket redelijk hard, maar wel comfortabel. In combinatie met de lage balans is dit een racket met veel controle. Het blad heeft een ruwe textuur, waardoor je gemakkelijk effectballen kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

NOX PRO Series

De NOX PRO Series bevat rackets die qua eigenschappen erg lijken op de rackets uit de LUXURY serie. Het grote verschil zit in het gebruikte materiaal: in plaats van carbon voor de buitenkant, zijn de rackets uit de NOX PRO serie gemaakt van het zachtere glasvezel waar een laagje metaal omheen zit (metalized glassfiber). De rackets zijn geschikt voor ervaren spelers, of spelers die veel tenniservaring hebben.

NOX ML10 PRO CUP BLACK EDITION ARENA

De NOX ML10 Pro Cup Rough Surface is rondvormig padelracket met een lage balans. Dit racket voelt gemiddeld tot hard aan, doordat de binnenkant gemaakt is van HR3 rubber en het blad van glasvezel dat voor de stevigheid is ingevlochten met metaal. Door deze eigenschappen biedt het racket veel controle. Door de lage balans is het racket goed hanteerbaar, maar biedt het minder power dan aanvallendere rackets. Het blad bevat textuur in de vorm van zandkorrels, om effect mee te kunnen geven aan ballen. De trillingen worden goed geabsorbeerd. Het racket is met name geschikt voor spelers (alle niveaus) met een verdedigende of allround speelstijl.

Zie ook ons uitgebreide review voor meer informatie.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:GemiddeldSpelersniveau:Beginner / Ervaren / Gevorderd

NOX ML10 PRO CUP

De NOX ML10 PRO CUP heeft dezelfde eigenschappen als de Rough Surface variant. Het enige verschil is dat er geen textuur op het blad zit.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:GemiddeldSpelersniveau:Beginner / Ervaren / Gevorderd

NOX ML10 PRO CUP SILVER

De NOX ML10 PRO CUP SILVER heeft dezelfde eigenschappen als de rackets hierboven, maar het gewicht is 10 tot 20 gram lager. Hierdoor is het racket beter hanteerbaar, maar biedt het iets minder power. Dit padelracket is vooral gericht op vrouwen en blessuregevoelige spelers.

Vorm:RondGewicht:350 – 365 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:GemiddeldSpelersniveau:Beginner / Ervaren / Gevorderd

NOX ADVANCE Series

De NOX ADVANCE Series heeft drie rackets voor de gemiddelde speler. Ze zijn allemaal gemaakt van een combinatie van carbon en glasvezel. Hierdoor zijn de rackets geschikt voor spelers van een gemiddeld niveau.

NOX Equation Advanced

De NOX Equation Advanced is een remake van de vorige NOX Advanced rackets. Het is een padelracket met een ronde vorm en de balans ligt in het midden van het racket. Alle padelrackets in de NOX Advanced serie hebben een frame van carbon, een blad van gewoven 3K glasvezel en een kern van HR3 rubber. De combinatie van materialen maken het racket redelijk zacht. Samen met de balans zorgt dit racket voor voldoende controle bij zowel aanvallende als verdedigende slagen. Het anti-vibratie systeem zorgt voor demping tijdens het terugslaan van harde ballen. Het blad heeft een ruwe textuur, waardoor je gemakkelijk effectballen kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gemiddeld niveau met een allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:Zacht / MediumSpelersniveau:Gemiddeld

NOX Equation Lady Advanced

De NOX Equation Lady Advanced is een lichtere versie van de NOX Equation Advanced. Het is een padelracket met een ronde vorm en de balans ligt in het midden van het racket. Alle padelrackets in de NOX Advanced serie hebben een frame van carbon, een blad van gewoven 3K glasvezel en een kern van HR3 rubber. De combinatie van materialen maken het racket redelijk zacht. Samen met de balans zorgt dit racket voor voldoende controle bij zowel aanvallende als verdedigende slagen. Het anti-vibratie systeem zorgt voor demping tijdens het terugslaan van harde ballen. Het blad heeft een ruwe textuur, waardoor je gemakkelijk effectballen kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gemiddeld niveau met een allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:345 – 360 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:Zacht / MediumSpelersniveau:Gemiddeld

NOX CASUAL Series

De NOX CASUAL-lijn biedt vier rackets voor beginnende spelers.

NOX X-ONE blue

De NOX X-ONE blue is een rondvormig padelracket met een lage balans. Het racket lijkt erg op de NOX EQUATION, met als verschil dat het frame niet van 100% carbon, maar van 30% carbon is. Hierdoor bestaat de kans dat het racket minder lang meegaat. Dit racket voelt redelijk zacht aan, doordat de binnenkant gemaakt is van HR3 rubber en het blad gemaakt is van 3K glasvezel. Hierdoor biedt het racket veel comfort en een goede output. Door de lage balans is het racket goed hanteerbaar, maar biedt het minder power dan aanvallendere rackets. De ronde vorm zorgt voor een grote sweetspot, het is dus gemakkelijk om de bal goed te raken. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Het racket is met name geschikt voor beginnende spelers.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

NOX X-ONE red

De NOX X-ONE red is hetzelfde racket als de NOX X-ONE blue.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

NOX X-ONE

De NOX X-ONE is een rondvormig padelracket met een lage balans. Het racket lijkt op de NOX X-ONE blue/red. Het verschil is het materiaal van het frame. Bij dit racket bestaat het frame uit 70% fiber carbon, terwijl bij de NOX X-ONE blue/red het frame voor 30% uit normaal carbon bestaat. Fiber Carbon is vanwege de weeftechniek duurzamer, waardoor het racket langer mee gaat. Dit racket voelt redelijk zacht aan, doordat de binnenkant gemaakt is van HR3 rubber en het blad gemaakt is van 3K glasvezel. Hierdoor biedt het racket veel comfort en een goede output. Door de lage balans is het racket goed hanteerbaar, maar biedt het minder power dan aanvallendere rackets. De ronde vorm zorgt voor een grote sweetspot, het is dus gemakkelijk om de bal goed te raken. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Het racket is met name geschikt voor beginnende spelers.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

NOX SILHOUETTE

De NOX SILHOUETTE is een rondvormig padelracket met een oversized blad en een lage balans. Het frame is van 30% carbon, waardoor het racket niet heel duurzaam is. Dit racket voelt zacht aan, doordat de binnenkant gemaakt is van HR3 rubber en het blad gemaakt is van 3K glasvezel. Hierdoor biedt het racket veel comfort en een goede output. Door de lage balans en het lage gewicht (350 gram) is het racket goed hanteerbaar, maar biedt het minder power dan aanvallendere rackets. De ronde vorm zorgt voor een grote sweetspot, welke nog wordt vergroot doordat het blad oversized is. Het is dus erg makkelijk om de bal goed te raken. Het racket heeft ook een verlengd grip, zodat je dubbelhandige slagen kunt maken. Het racket is met name geschikt voor beginnende spelers die blessuregevoelig zijn.

Vorm:RondGewicht:350 – 365 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

NOX UTRA LIGHT Series

De NOX CASUAL-lijn biedt 3 rackets voor beginnende spelers of jeugdspelers, die de voorkeur hebben voor een licht racket.

NOX AT10 Genius Ultra Light

De NOX AT10 Genius Ultra Light is een rondvormig padelracket met een lage balans. Het frame is gemaakt van 100% carbon. De binnenkant is gemaakt van HR2 rubber. Dit is een zacht soort rubber. De buitenkant is gemaakt van glasvezel. Ook dit is een vrij zacht materiaal. Het racket weegt slechts 300 gram. Deze combinatie van eigenschappen maakt dat het racket geschikt is voor (blessuregevoelige) spelers of jeugdspelers die graag met een lichter en comfortabel voelend racket spelen.

Vorm:RondGewicht:300 – 325 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner / Gemiddeld

NOX ML10 PRO CUP ULTRA LIGHT

De NOX ML10 Pro Cup Ultra Light is hetzelfde racket als het racket hierboven, maar dan met het design van de ML10 Pro Cup in plaats van het design van de AT10 Genius.

Vorm:RondGewicht:300 – 325 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner / Gemiddeld

NOX AT10 Genius JR

De NOX AT10 Genius JR is een rondvormig padelracket. Het racket is gemaakt voor jeugdspelers. Het racket heeft kleinere afmetingen dan andere rackets en weegt ook minder. Zowel de core van het racket als het racketblad is gemaakt van het zachtere glasvezel. De binnenkant is gemaakt van HR3 core rubber.

Vorm:RondGewicht:335 – 345 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Jeugdspelers

Disclaimer

Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk. PadelProf ontvangt een kleine vergoeding voor elke bestelling die wordt gedaan via de links op onze website.