Alle padelrackets van de top 10 FIP-spelers – Top 10 Rackets voor gevorderde spelers 2024

Beste padelracket voor gevorderde spelers

Ben jij een gevorderde speler en op zoek naar het beste padelracket voor jouw speelstijl? Of ben je een enthousiaste amateur en wil je graag je spel verbeteren? In dit artikel bieden we een overzicht van de rackets van de beste padelspelers van de International Padel Federation (FIP) – 2024. De top 10 spelers van de International Padel Federation hebben ieder hun eigen voorkeur qua racket. Ieder racket heeft zijn eigen samenstelling van vorm, gewicht, balans en andere technologische snufjes. Zo heeft iedere speler altijd het juiste racket voor de juiste speelstijl. Om inzicht te krijgen in verschillende kenmerken van padelrackets, en welk effect deze hebben op de speeleigenschappen, adviseren we je om eerst dit artikel te lezen.

Let op: rankings van spelers wijzigen vanzelfsprekend geregeld, waardoor het zou kunnen dat de top 10 uit dit artikel niet actueel is.


Wat is de International Padel Federation?

De International Padel Federation is een internationale organisatie opgericht om de bekendheid van padel wereldwijd te promoten. Tot 2023 waren er twee grote competities in de padelwereld: de World Padel Tour (WPT) en de Premier Padel. De twee parallelle competities zorgden voor veel discussie. Zo konden de beste spelers ter wereld nooit op twee locaties tegelijk zijn en moesten zij kiezen welke wedstrijden zij wilden spelen. In 2024 zijn beide competities samengevoegd door de FIP. Hiermee is er ook een einde gekomen aan twee rankings, die van de WPT en Premier Padel. Vanaf 2024 zal de FIP ranking leidend zijn in de padelwereld.Top 10 padelrackets van de 10 beste spelers van de FIP

Ale Galán – #1 – Adidas Metalbone 3.3

Ale Galán is een zeer complete speler, met een aanvallende speelstijl. Hij is met zijn 1,86m relatief lang en is heel atletisch. Daardoor is het voor zijn tegenstanders lastig om over hem heen te lobben en pakt hij alles aan met een goede bandeja, aanvallende vibora of harde smash.

De Adidas Metalbone is sinds 2021 het padelracket van Galán. In 2024 is de Adidas Metalbone 3.3 uitgebracht, waarmee Galán nu speelt. Het racketblad heeft een vergrote diamanten vorm, waardoor de sweetspot groot is. De hoge balans geeft het racket extra power bij iedere slag. Het racketblad is gemaakt van gealuminiseerde koolstofvezel en de kern van het racket van Eva Soft Performance. Dit is een zacht rubber, wat bijdraagt aan het comfort. Door de combinatie van deze materialen is het racket zowel vrij hard als comfortabel.

Met het ‘Metalbone-weight’ systeem kan het gewicht door middel van 6 schroeven worden aangepast op persoonlijke voorkeuren. Daarnaast heeft het blad veel 3D-textuur waardoor je gemakkelijk effect kan meegeven aan je slagen. Dit racket is vanwege deze eigenschappen het meest geschikt voor ervaren spelers met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:345 – 360 (+0-12) gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:Medium / HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Juan Lebrón – #2 – Babolat Technical Viper

Juan Lébron is bekend om zijn aanvallende speelstijl met veel power hits. Hij kan smashen als de beste, vanuit elke positie in het veld. Daarmee is hij een van de meeste aanvallende (rechter) spelers van de WPT. Hoewel hij erg aanvallend speelt, staat hij tegenwoordig aan de rechterkant van het veld (vroeger speelde hij wel links).

De Babolat Technical Viper Juan Lebrón is het padelracket van, je raadt het al, Juan Lebrón. Door de diamantvorm en de balans hoog in het blad biedt dit racket veel power. Het blad is gemaakt van 12K carbon. De binnenkant van het racket bestaat uit het relatief stugge X (Multi-)EVA rubber. Hierdoor voelt het padelracket hard aan en kun je ballen met heel veel power slaan, maar biedt het tegelijkertijd veel controle. Dit gaat echter wel ten koste van het comfort.

Om de trillingen beter te absorberen bij iedere slag beschikt het racket over het Vibrasorb System². Daarnaast heeft het blad een 3D-textuur om effectballen met precisie te kunnen plaatsen. Vanwege deze eigenschappen is dit racket het meest geschikt voor spelers van gevorderd to professioneel niveau met een aanvallende speelstijl.

Wil je meer weten over dit padelracket? Dit racket lijkt erg op de 2021 versie: lees dan onze volledige review van de 2021 variant.

Vorm:DiamantGewicht:360-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Arturo Coello – #3 – Head Extreme Pro

Arturo Coello is een grootste talenten in de FIP-ranglijst. Toen hij 19 jaar was won hij zijn eerste titel in de WPT en nu speelt hij samen met Agustin Tapia, een ander groot talent. Coello is zowel verdedigend als aanvallend erg goed. Coello speelt aan de rechterkant en is linkshandig.

De Head Extreme Pro is het nieuwe racket van professioneel padelspeler Arturo Coello. De Extreme Pro heeft verschillende verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, de populaire Head Delta Pro. Het racket heeft een nieuwe diamant vorm en een hoge balans. Het racketblad heeft een uniek gatenpatroon, is gemaakt met de Graphene 360+ technologie en is afgewerkt met carbon. Hierdoor heeft het racket een hoge durability en ook optimale power en controle. De binnenkant is gemaakt van Power Foam, wat een hoge densiteit heeft. Het racket is hierdoor vrij hard.

Speciaal aan dit racket is dat Head de Auxetic-technologie heeft toegepast, wat met de andere kenmerken zorgt voor extra power. Daarnaast hebben alle rackets in de Extreme serie de nieuwe Soft Butt Cap-technologie, voor een zachtere feel en betere demping van trillingen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een aanvallende speelstijl. 

Wil je meer weten over de nieuwe Head Extreme Pro? Bekijk onze uitgebreide review, waarin wij de Head Extreme Pro beoordelen met een 8,2!

Vorm:DiamantGewicht:370 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Martin Di Nenno – #4 – Bullpadel Vertex 04 Comfort

Martin Di Nenno heeft een zeer beheerste en vaste speelstijl. Hij staat aan de rechterkant op de baan en is verdedigend zeer sterk. Di Nenno is goed in het opzetten van het spel. Daarmee brengt hij zijn medespeler in de positie om het punt binnen te halen. Hij is gigantisch snel, heeft bijna alle ballen terug en plaatst de ballen precies waar hij dat wilt.

In 2023 was de Vertex Comfort ook de keuze van Di Nenno. De Bullpadel Vertex 04 Comfort 24 lijkt erg op de reguliere Bullpadel Vertex 04, maar voelt comfortabeler aan wanneer je de bal raakt. Dit komt doordat het blad is gemaakt van een mix tussen carbonvezel en glasvezel (Fibrix hybrid fiber), waardoor de trillingen worden opgevangen. De binnenkant is gemaakt van MultiEva rubber. Hierdoor is het racket beter hanteerbaar en geeft het iets meer controle. Het blijft wel een padelracket met veel power door de diamantvorm en hoge balans.

Het padelracket is ontwikkeld met een nieuw concept: het Curvaktiv systeem, wat ervoor zorgt dat het racket nog stugger is, zonder dat dit van invloed is op het comfort. Dit wordt ondersteund door het Air Power systeem, een variatie op de Air React Channel technologie. Het is een racket geschikt voor de gevorderd tot professioneel niveau speler met een allround tot aanvallende speelstijl die de voorkeur heeft voor een comfortabel spelend racket.

Vorm:DiamantGewicht:360-370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Agustin Tapia – #5 – NOX AT10 Genius 18K

Agustín Tapia is een elegante speler met een agressieve speelstijl die erg veel power heeft in zijn slagen. Daarnaast is hij ook ongelooflijk creatief en moeilijk om te lezen. Dit maakt hem een van de beste spelers van dit moment.

De NOX AT10 Luxury GENIUS 18K Alum 2024 is een druppelvormig racket en heeft een balans in het midden. De GENIUS serie van NOX heeft twee varianten: de 12K en 18K. Het blad van dit padelracket is gemaakt van 18K fiber carbon verwerkt met aluminium, en daarmee de harde variant van de twee. Fiber carbon is vanwege de weeftechniek duurzamer dan normaal carbon. De binnenkant is ontwikkeld met meerdere lagen MLD Black EVA. De combinatie van materialen maken het racket redelijk hard, maar wel comfortabel. In combinatie met de balans in het midden biedt dit racket een balans tussen power en controle.

Aan de zijkant bevindt zich de EOS Flap technology, twee perforaties in het frame waardoor het gemakkelijker te manoeuvreren is. Daarnaast heeft het blad textuur (een soort zandlaag), waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Het Pulse Systeem dempt de trillingen in het handvat voor meer controle na het slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

Franco Stupaczuk – #6 – SIUX Electra ST3 Stupa Pro

Franco Stupaczuk is een van de meest veelzijdige spelers uit de WPT. Sinds 2023 speelt Stupaczuk met de hybridevormige rackets van Siux. waardoor meer effect en power gegeven wordt aan iedere slag. In 2024 kiest hij voor de vernieuwde variant, de Electra ST3 Stupa Pro. Stupaczuk leest het spel als geen ander en staat in de verdediging altijd op de juiste plek. Stupaczuk staat aan de linkerkant van het veld. 

De Siux Electra ST3 Stupa Pro is een hybridevormig padelracket, wat in dit geval betekent dat het een soort combinatie is tussen een druppel- en een diamantvormig racket. Het blad is oversized, waardoor de balans iets omlaag wordt gehaald en het in het midden ligt. Het hogere gewicht van dit padelracket geeft extra power bij de slagen. Het frame is gemaakt van 3K carbon en Aramida, wat het een extra sterk en duurzaam padelracket maakt. De binnenkant is gemaakt van Hard EVA en het blad is van 15k carbon. Hierdoor is het racket redelijk hard en biedt het veel power en output.

De Siux Electra ST3 is harder dan zijn voorganger, de Siux Electra ST2, welke een zachtere kern had. Daarnaast heeft het blad heeft een zand-textuur ter bevordering van effectballen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een allround speelstijl. 

Vorm:HybrideGewicht:360-375 gram
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Francisco ‘Paquito’ Navarro – #7 – Bullpadel Hack 03 24

Paquito Navarro heeft een aanvallende en risicovolle speelstijl en speelt aan de linkerkant van het veld. Hij staat bekend om zijn spectaculaire ballen. Sinds 2024 vormt Paquito een duo met Sanyo Gutiérrez.

Paquito speelde in 2023 met de Bullpadel Hack 03. Nu in 2024 kiest hij weer voor Bullpadel, ditmaal met de Bullpadel Hack 04. Het padelracket van Navarro heeft een diamanten vorm. Het racketblad is gemaakt van Tricarbon en heeft een MultiEva rubberen binnenkant. Hierdoor voelt het racket hard en stijf aan. Dit zorgt ervoor dat je veel controle ervaart in je slagen, wanneer je de bal goed raakt. De balans ligt hoog in het blad, waardoor je veel power kan meegeven aan je slagen.

Het padelracket is uitgerust met het Air React Channel systeem, wat zorgt voor een sterke en wendbare structuur. Alle kenmerken samen zorgen ervoor dat het racket veel power en veel controle biedt. Dit padelracket beschikt standaard over een Hesacore grip, waardoor je ook met gladde handen het racket stevig kunt vasthouden. Het gewicht en de balans van het racket is door losse gewichtjes toe te voegen. Dit racket is vooral geschikt voor gevorderde tot professionele spelers met een allround of aanvallende speelstijl die balans zoeken tussen controle en power.

Vorm:HybrideGewicht:365-375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Federico Chingotto – #8 – Bullpadel Neuron 24

Federico Chingotto is de huidige nummer 8 van de FIP-ranglijst. In het veld staat Chingotto vrijwel altijd aan de rechterkant van het veld. Verdedigend is hij zeer sterk. Zijn bijnaam is dan ook de stofzuiger. Met een lengte van 1,70 meter is Chingotto niet de langste speler, maar met zijn snelheid maakt hij veel goed. Tot de WPT-2023 was Paquito Navarro de vaste padelpartner van Chingotto. In 2024 gaan zij echter uit elkaar en is Ale Galán zijn nieuwe partner.

De nieuwe Bullpadel Neuron 24 is een padelracket met een hybride vorm en een middelhoge balans. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het padelracket een hybride racket is die de balsnelheid snel kan verhogen. Door de 3K carbon buitenkant en de Multi Eva rubber binnenkant (gemiddeld hard) zullen de slagen redelijk hard aanvoelen.

De Vibradrive technologie zorgt ervoor dat vibraties geabsorbeerd worden. Het 100% carbon frame zorgt voor goede stevigheid. Er zit standaard een Hesacore grip op dit racket, waardoor het racket minder snel kan draaien in je hand en er minder risico’s zijn op blessures. Het racketblad is voorzien van textuur waardoor ballen makkelijk met effect te slaan zijn. Alle kwaliteiten van dit padelracket zijn het meest geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:HybrideGewicht:365-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Medium
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Fernando Belasteguín – #9 – Wilson Bela Pro V2 2023

Fernando Belasteguín heeft zijn eigen lijn van Wilson padelrackets. Zelf speelt hij nu met de Wilson Bela Pro V2 2023. Hij speelt meestal op de linker positie, de positie dat normaal gesproken voor de aanvallendste speler is. Belasteguín is echter niet de meest aanvallende, maar wel een hele gebalanceerde speler en kan heel goed het spel lezen. Hij stelt zelf dan zijn lob zijn beste slag is. 

De Wilson Bela Pro V2 is een diamantvormig padelracket en heeft een balans iets boven het midden. De binnenkant is gemaakt van een hard soort rubber: Firm EVA rubber. Het blad is gemaakt van ‘Primero Carbon’ (3K carbon). Door de combinatie van deze materialen is het een hard en stug racket. Hierdoor zul je vrij veel trillingen voelen in de slagen en is het lastiger te hanteren. Het padelracket biedt erg veel power en controle. De hardheid maakt dat de output laag zal liggen.

Het blad heeft veel textuur, waardoor je makkelijk ballen met effect kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een allround of aanvallende speelstijl. 

Vorm:DiamantGewicht:365-375 gram
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Midden/Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Juan Tello – #10 – Bullpadel Vertex 04 24

Juan Tello is de nummer 10 in de FIP-ranglijst. Hij speelt samen met Alejandro Ruiz. In het veld staat hij altijd aan de linkerzijde van het veld, wat doorgaans de iets aanvallendere kant is.

De nieuwe Bullpadel Vertex 04 2024 is een padelracket met een diamantvorm en een hoge balans. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het padelracket veel power mee geeft aan de slagen. Door het racketblad van 12K carbon (erg hard) en de Multi Eva rubber binnenkant (gemiddeld hard) voelt het padelracket hard aan. Tegelijkertijd zorgt de Vibradrive technologie ervoor dat de extra vibraties geabsorbeerd worden.

Het padelracket is ontwikkeld met een nieuw concept: het Curvaktiv systeem, wat ervoor zorgt dat het racket nog stugger is, zonder dat dit van invloed is op het comfort. Dit wordt ondersteund door het Air Power systeem, een variatie op de Air React Channel technologie. Je kunt de balans via de CustomWeight in bepaalde mate naar eigen wens aanpassen. Er zit standaard een Hesacore grip op dit racket, waardoor het racket minder snel kan draaien in je hand en er minder risico’s zijn op blessures. Het racketblad is voorzien van textuur waardoor ballen makkelijk met effect te slaan zijn. Alle kwaliteiten van dit padelracket zijn het meest geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau een aanvallende speelstijl.

Wil je meer weten over dit racket? Bekijk onze uitgebreide review van de Vertex 04! We beoordelen het racket met een 8,4!

Vorm:DiamantGewicht:365-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel