Head Padelrackets Collectie 2021

head padelracket collectie 2021
Head heeft padelrackets uit haar 2021 collectie gepresenteerd. Met dit artikel bieden we een overzicht van alle Head rackets.

De Head Padelrackets van 2023 zijn uitgebracht: zie nu ons artikel ‘Alle Head Padelrackets van 2023‘ voor een compleet overzicht, inclusief alle relevante rackets uit 2022.

Head heeft recent een aantal padelrackets uit haar 2021 collectie gepresenteerd. Veel van de de rackets hebben een upgrade gekregen en bevatten nu de nieuwste technologieën. Met dit artikel bieden we een overzicht van alle Head padelrackets en helpen we jou te begrijpen voor welke type spelers de verschillende rackets geschikt zijn.

KORTE SAMENVATTING

Head Padel kent vier lijnen: Alpha, Delta, Gamma, Zephyr, Flash en Team.

De lijnen Alpha, Delta en Gamma zijn geschikt voor de gevorderde en professionele spelers. De Zephyr- en Flash-lijnen zijn voor spelers van gemiddeld niveau en de Team-lijn voor de beginnende speler. In onderstaand overzicht geven we per speelstijl en spelersniveau onze aanbevelingen voor padelrackets.

Type spelerRacketUitleg
Gevorderd / Aanvallend (Power)Head Graphene 360+ Alpha ProBeste racket voor de gevorderde en aanvallende speler. Heel veel power, met behoud van controle.
Gevorderd / Verdedigend (Controle)Head Graphene 360+ Alpha EliteBeste prijs-kwaliteit verhouding onder de meer op controle- en comfortgerichte rackets. Goed hanteerbaar, en behoudt van power.
Intermediate / AanvallendHead Graphene 360 Zephyr ProDit is vanwege het gewicht hét aanvallende racket binnen de Zephyr-lijn.
Intermediate / VerdedigendHead Graphene 360 Zephyr Doordat het racket lichter is dan de Zephyr Pro is het beter hanteerbaar en geeft daardoor meer controle.
BeginnerEvo SanyoGoede combinatie in kracht en controle. Mooie prijs voor een eerste racket.

Head Alpha lijn

Dit is de duurste lijn van de 2021-collectie en is met name geschikt voor de competitieve gevorderde en professionele spelers.

Head Graphene 360+ Alpha Pro

De Head Graphene 360+ Alpha Pro wordt het nieuwe racket van Sanyo Gutiérrez, een van de beste spelers van de World Padel Tour. Het racket heeft een totaal nieuw uiterlijk. Door de druppelvorm en de hoge balans geeft het racket veel power mee aan de slagen. De Graphene 360+-technologie is de basis van de structuur van het racket. Dit is een duurzaam materiaal. De binnenkant is gemaakt van Power Foam. In het  frame zit een  Anti Shock protector verwerkt. Het racket is vrij hard en weegt 375 gram. Dit racket is vanwege deze eigenschappen het meest geschikt voor gevorderde spelers met een aanvallende speelstijl. 

Lees hier onze uitgebreide review van de 2019 variant van de Head Graphene 360 Alpha Pro.

Vorm:DruppelGewicht:375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Head Graphene 360+ Alpha Motion

De Head Graphene 360+ Alpha Motion lijkt sterk op de Head Graphene 360+ Alpha Motion. Het racket is echter 10 gram lichter en de binnenkant van het racket is gemaakt van het zachtere Eva Soft Rubber. Hierdoor is het racket beter hanteerbaar en geeft het meer controle, maar levert het iets in qua power. Door de druppelvorm zit er nog steeds veel power in het racket. Het racket is geschikt voor gevorderde spelers met een allround speelstijl, die graag met een wat lichter racket spelen (vrouwen en mensen die blessuregevoelig zijn).

Vorm:DruppelGewicht:365 gram
Speelstijl:All roundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Head Graphene 360+ Alpha Elite

De Head Graphene 360+ Alpha Elite is het zachtste racket uit de Alpha-lijn. De buitenkant is gemaakt van glasvezel in plaats van graphene of carbon. Dit zachtere materiaal zorgt ervoor dat slagen comfortabeler aanvoelen. Bij harde slagen levert het racket iets in op power. Door de druppelvorm zit er nog steeds veel power in het racket. Verder heeft het racket de zelfde materialen als de andere rackets in deze lijn en zijn er dezelfde technologieën in verwerkt. Dit racket is de goedkoopste uit de Alpha-lijn en is geschikt voor gevorderde spelers met een allround speelstijl die balans zoeken tussen controle en power.

Vorm:DruppelGewicht:370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:Zacht / MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Head Delta lijn

De Delta-lijn bevat drie erg populaire rackets voor de ervaren tot gevorderde spelers met een aanvallende speelstijl. De rackets hebben alledrie een diamantvorm en zijn gericht op het slaan met veel power.

HEAD Graphene 360+ Delta Hybrid with CB

De Head Graphene 360+ Delta Hybrid is een diamantvormig racket met een redelijk hoge balans. Het racketblad is gemaakt van graphene en de binnenkant bestaat uit Power Foam. Hierdoor is het een gemiddeld hard racket. De sweetspot is vergroot doordat het racket wat breder is gemaakt. Hierdoor kun je iets makkelijker de bal goed raken. Door de hoge balans geeft het racket veel power mee aan de slagen. De hoge balans en het redelijk hoge gewicht gaan ten koste van de hanteerbaarheid. Het racket is vooral bedoeld voor ervaren spelers met een aanvallende speelstijl.

Lees hier onze uitgebreide review de HEAD Graphene 360+ Delta Hybrid 2021

Vorm:DiamantGewicht:375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:Medium / HardSpelersniveau:Ervaren / Gevorderd

HEAD Graphene 360+ Delta Elite with CB

De Head Graphene 360+ Delta Elite is vrijwel gelijk aan de Hybrid-variant. Het enige verschil is het gewicht: de Elite is 15 gram lichter dan de Hybrid. Hierdoor is dit padelracket het iets beter hanteerbaar dan de Hybrid, maar geeft het net iets minder power mee.

Vorm:DiamantGewicht:360 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:Medium / HardSpelersniveau:Ervaren / Gevorderd

HEAD Graphene 360+ Delta Motion with CB

De Head Graphene 360+ Delta Motion is met 350 gram het lichtste racket uit de Delta series. Hierdoor erg goed hanteerbaar, maar boet iets in aan power. Verder is dit padelracket identiek aan de Elite en Hybrid varianten.

Vorm:DiamantGewicht:355 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:Medium / HardSpelersniveau:Ervaren / Gevorderd

Head Gamma lijn

De Gamma-lijn bevat twee erg populaire rackets. Opvallend aan de rackets in deze lijn is de vorm van het blad. Deze padelrackets zijn goedkoper dan de rackets in de Alpha-lijn.

HEAD Graphene 360 Gamma Pro

Het unieke element van de Head Graphene 360 Gamma Pro zie je meteen: de vorm. Het is een hybride vorm, met een vergrote sweetspot. Deze vorm zorgt voor een optimale balans tussen controle en power. Dit racket is gemaakt van Graphene. De binnenkant bestaat uit Power Foam en het padelracket heeft ook een Antishock protector. De Head Graphene 360 Gamma Pro is geschikt voor voor ervaren spelers met een allround speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Head Graphene Gama Motion

De Head Graphene Gama Motion lijkt sterk op de Head Graphene Gama Pro. Het racket weegt echter 10 gram minder. Het racket is daardoor goed hanteerbaar, maar levert wel iets in qua power. Dit racket is geschikt voor ervaren spelers met een all round speelstijl, die graag met een wat lichter racket spelen (vrouwen en blessuregevoelige mensen).

Vorm:DiamantGewicht:360 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Head Zephyr lijn

De Head Zehpyr-lijn biedt rackets voor spelers met een gemiddeld niveau (intermediate), of voor ervaren tennissers of squashers die met padel beginnen. Qua prijs zitten deze rackets in het middensegment.

Head Graphene 360 Zephyr Pro 2021

De Head Graphene 360 Zephyr Pro is gemaakt van Graphene, net als de padelrackets in de duurdere Alpha en Gamma series. Het padelracket heeft een ronde vorm en een zachte touch. Het racket is vrij zwaar. Door de bovenstaande eigenschappen is het padel voornamelijk geschikt voor spelers van een gemiddeld niveau met een allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:365 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld


Head Graphene 360 Zephyr 2021

De Head Graphene 360 Zephyr is vergelijkbaar met de Zephyr Pro. Dit racket is echter 20 gram lichter dan de Pro-variant. Hierdoor heeft het racket iets minder power, maar is het wel beter hanteerbaar. Dit racket is geschikt voor spelers met een gemiddeld niveau, met een verdedigende of allround speelstijl, die graag met een lichter racket spelen (vrouwen en mensen die blessuregevoelig zijn). 

Vorm:RondGewicht:345 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld


Head Graphene 360 Zephyr Ultra Light 2021

De Head Graphene 360 Zephyr Ultra Light is het lichtste racket uit de Head Zephyr-lijn en überhaupt een van de lichtste padelrackets die er zijn. Net als de andere rackets uit de Zephyr-lijn, is de Zephyr Ultra Light een zacht racket, waarbij trillingen minimaal doorkomen. Het racket is vooral gericht op junior spelers die voor het eerst met senior-racket spelen. Daarnaast is het racket geschikt voor spelers met een gemiddeld niveau en een allround of verdedigende speelstijl die graag met een erg licht racket spelen (vrouwen of blessuregevoelige mensen).  

Vorm:RondGewicht:340 gram
Speelstijl:Allround / verdedigendBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld


Head Flash lijn

De Head Flash lijn biedt rackets voor beginnende tot gemiddelde (intermediate) spelers. Qua prijs zitten deze rackets in het onderste segment.

HEAD Flash Pro 2021

De Head Flash Pro heeft een druppelvormig blad en de balans ligt redelijk hoog van het racket. De buitenkant bestaat uit carbon- en glasvezels. De binnenkant bestaat uit het zachte Eva Foam Rubber. Dit padelracket is geschikt voor de beginnende tot gemiddelde speler met een allround tot aanvallende speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:365 gram
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld

HEAD Flash Woman 2021

Dit padelracket lijkt op de Head Flash Pro 2021. Het racket is echter iets lichter. Daarnaast is de binnenkant van het racket gemaakt van Eva Foam Schuim. Dit is iets zachter dan het rubber van de Flash Pro. Dit racket is geschikt voor de beginnende tot gemiddelde speler met een allround speelstijl, die comfort en hanteerbaarheid zoekt in een racket.

Vorm:DruppelGewicht:360 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld

HEAD Flash 2021

De Head Flash racket is voornamelijk gemaakt van dezelfde materialen als de Head Flash Woman 2021. Het racket heeft een extra groot blad. De balans van het racket ligt in het midden. Het is een erg zacht racket doordat het gebruik maakt van Comfort Foam. Dit racket is geschikt voor beginnende spelers met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Head Team lijn

De Team-lijn biedt padelrackets voor beginnende spelers. Qua prijs zitten deze rackets in het onderste segment.

HEAD Evo Sanyo 2021

De Head Evo Sanyo lijkt qua vormgeving op de Head Graphene 360+ Alpha Pro. Het heeft een Soft Foam binnenkant. De buitenkant van het padelracket is gemaakt van carbon en Innegra-vezels. Het racket heeft vanwege de ronde vorm een grote sweetspot, en een balans in het midden van het racket. Dit racket is geschikt voor beginnende spelers met een allround speelstijl. Lees ook ons volledige review van het 2019 model hier.

Vorm:RondGewicht:365 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Beginner