Controle
8.5
Power
9
Hanteerbaarheid
7.5
Comfort
7.7
Pluspunten
Goede combinatie tussen power en controle.
Relatief grote sweetspot maakt het racket 'vergevingsgezind'.
minpunten
Zwaar racket, zeker met overgrips. Daardoor minder wendbaar en verhoogde kans op blessures.
Hoge prijs
8.2
Te koop op de aangeraden webshops:

Disclaimer: Dit is een metareview. Wij hebben alle reviews van dit padelracket gelezen om jou een compleet beeld te kunnen bieden. We hebben het racket niet zelf getest. Deze review van de Head Graphene 360 Alpha Pro is gebaseerd op 5 reviews.

Samenvatting en conclusies

De Head Graphene 360 Alpha Pro biedt erg veel power zonder daarbij significant in te boeten op controle. Het padelracket heeft genoeg power om vanuit het achterveld zowel harde aanvallende slagen te produceren als laag blijvende ballen probleemloos hoog terug te lobben. Aan het net heeft het racket genoeg power en controle om aanvallende, goed geplaatste volleys en smashes te spelen. Het racket is redelijk zwaar met als gevolg dat het lastig kan zijn om het racket goed achter de bal te krijgen in verdedigende situaties waar je snelle ballen moet terugspelen. Voor spelers die gewend zijn aan zachtere padelrackets, voelt dit racket hard aan. Het racket is met name geschikt voor gevorderde spelers met een aanvallende speelstijl. Sanyo Gutiérrez, nummer 5 van de wereld, speelt met dit racket.

Specificaties:

Vorm:DiamantGewicht:375g
Speelstijl:AanvallendBalans:Medium – Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Achter in het veld

Vanuit het achterveld geeft het padelracket veel power mee. Bij hoge ballen is het makkelijk om met dit racket een harde aanvallende bal te slaan en als de bal laag blijft kun je met dit racket een goede hoge lob spelen. De sweetspot is relatief klein. Om toch gecontroleerde ballen te slaan, is het daarom belangrijker de bal op de juiste plek van het racket te raken.

Het racket is vrij hard, en daarmee zit er veel gevoel in het racket. Zachtere ballen zijn goed te plaatsen en met controle te spelen. Tegelijkertijd zorgt de hardheid echter ook voor enige trilling bij de slagen, waardoor het racket niet voor elke speler comfortabel voelt. Het hoge gewicht zorgt ervoor dat het racket niet heel hanteerbaar is. Hierdoor is het lastiger om bij snelle, harde ballen toch het padelracket op de juiste manier achter de bal te kunnen krijgen. De oppervlakte van het blad is vrij glad, waardoor het spelen van effectballen moeilijk is.

Aan het net

De balans ligt redelijk in het midden van de Head Graphene 360 Alpha Pro. Hierdoor heb je met dit padelracket veel power en controle bij volleys, bandejas en smashes. Ook de hardheid van het racket zorgt voor krachtige volleys. Het leent zich bij uitstek voor het spelen van diepe volleys.
Het racket is vrij zwaar, dit merk je ook in de hanteerbaarheid aan het net. Dit kan tot gevolg hebben dat je het racket niet altijd snel genoeg kunt bewegen om ook in nauwe situaties hem goed achter de bal te krijgen. Dit vergt daardoor extra aandacht voor het goed anticiperen op een bal. De relatief grote sweetspot voor padelrackets met deze (diamant-)vorm helpt daarbij en biedt extra controle, zelfs wanneer je de bal niet perfect raakt. Ook aan het net is het door de matig aanwezige textuur op het blad minder makkelijk om effect aan de bal te geven.


Bronnen