Head Evo Sanyo

Review: Head Evo Sanyo (2019)

Controle
7.3
Power
7
Hanteerbaarheid
7.5
Comfort
8.5
Pluspunten
Erg zacht en comfortabel
Goede prijs/kwaliteitverhouding
Relatief veel power voor een beginnersracket
Minpunten
Niet geschikt voor mensen zonder racketsportervaring
Onoldoende power voor echt aanvallende slagen
7.6

Deze review is gebaseerd op onze eigen ervaring met het padelracket. Wij hebben geen andere reviews van dit racket kunnen vinden. Ben jij er wel een tegengekomen? Laat het ons dan weten!

UPDATE

Dit is een racket uit 2019. De nieuwe variant van dit padelracket, de Head Evo Delta 2022, staat in onze top 5 padelrackets voor beginners. Check het artikel nu om meer te weten over de 2022 versie.

Samenvatting en conclusies

De Head Evo Sanyo heeft door het druppelvormige blad, het relatief hoge gewicht en de balans in het midden van het racket voldoende power om ballen met snelheid te slaan. Voor echt harde ballen is dit racket minder geschikt. Het is een prettig racket om ballen gecontroleerd te plaatsen. Het padelracket absorbeert trillingen goed, waardoor het racket erg comfortabel aanvoelt. Zowel vanuit het achterveld als aan het net is het padelracket redelijk hanteerbaar, maar minder dan andere beginnersrackets.

Dit racket is het meest geschikt voor beginnende spelers die al ervaring hebben met een racketsport, zoals tennis of squash. Indien je echt voor het eerst een racket oppakt raden wij je aan om een beginnersracket te kiezen met een ronde vorm, zoals de Babolat Defiance. Indien je een ervaren tennisser bent heb je waarschijnlijk na een of twee jaar spelen behoefte aan een racket voor meer ervaren spelers. Je kunt zelf de afweging maken om te starten met een beginnersracket of liever direct een padelracket te kopen voor spelers met een gemiddeld tot gevorderd niveau, zoals de NOX ML10 Pro Cup.

De prijs/kwaliteit-verhouding van dit racket is aantrekkelijk: het racket is al verkrijgbaar voor ongeveer €60 euro.

Gegevens:

Vorm:DruppelGewicht:365g
Speelstijl:AllroundBalans: Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Algemeen

Head heeft dit padelracket ontworpen voor beginnende padellers. De meeste beginnersrackets hebben een ronde vorm, waardoor de sweetspot groot is en de balans vaak redelijk laag ligt. Deze kenmerken maken dat een racket goed hanteerbaar is. De Head Evo Sanyo heeft echter een druppelvorm. Vergeleken met andere beginnersracket is de sweetspot daardoor kleiner en ligt de balans wat hoger.

Achter in het veld

Bij de eerste slagen vanuit het achterveld voelt het racket direct erg comfortabel. De materialen waar dit racket van is gemaakt (binnenkant: FOAM, buitenkant: glassfiber) zorgen ervoor dat het racket zacht is. Trillingen bij harde slagen voel je hierdoor bijna niet. Met dit racket is het vanuit het achterveld soms lastig om voldoende snelheid aan ballen mee te geven. Zeker als je weinig tijd hebt om een slag voor te bereiden of als ballen bij de achterwand blijven hangen, is het lastig om diepe lobs terug te spelen. Voor beginnende spelers biedt het racket bij aanvallende slagen voldoende tot veel power.

Ook als je ballen niet perfect raakt, heb je met dit racket een gemiddelde tot goede controle. De voor een druppelvormig redelijk grote sweetspot helpt daarbij. De oppervlakte van het blad is glad en heeft vrijwel geen textuur, waardoor je niet makkelijk veel effect kunt meegeven aan de bal.

Aan het net

Met dit padelracket heb je een redelijke controle bij volleys, bandejas en smashes. Het racket is gemaakt van een zacht materiaal, en dat merk je in het comfort. Trillingen worden goed geabsorbeerd. Voor beginnende spelers biedt dit racket voldoende power om aanvallende ballen te slaan en om volley’s diep in het achterveld te spelen. Wel is duidelijk dat dit racket niet is gemaakt om echt harde smashes en volley’s te slaan. De Head Evo Sanyo is aan het net redelijk te hanteren.