NOX Equation World Padel Tour Edition 2021

Review: NOX Equation World Padel Tour Edition (2020)

Controle
8.1
Power
7.5
Output
8.4
Hanteerbaarheid
8.4
Comfort
8.2
Pluspunten
Goede output: makkelijk om moeilijke ballen terug te slaan
Goed hanteerbaar, daardoor geschikt voor spelers van alle niveaus
Minpunten
Niet geschikt voor de puur aanvallende speler
Lastiger om aanvallende ballen gecontroleerd te plaatsen
8.1
Te koop op de aangeraden webshops:

Deze review is gebaseerd op bestaande reviews en onze eigen ervaring met het racket. Deze review is mogelijk gemaakt door Duobakkersport. Zij hebben ons een testracket aangeboden.

Samenvatting en conclusies

De NOX Equation World Padel Tour Edition 2020 is een padelracket met een goede balans tussen power en controle. Qua eigenschappen lijkt dit racket erg op de NOX ML10 Pro Cup Black Arena Edition: een ronde vorm, een balans in het midden, hetzelfde gewicht en hetzelfde materiaal aan de binnenkant: HR3 rubber van hoge densiteit. Net als bij de ML10 is de sweetspot groot. Het padelracket is goed hanteerbaar. Wel is het racket zachter dan de ML10, doordat het blad alleen van glasvezel is gemaakt. Hierdoor biedt het padelracket net iets minder power en controle dan de NOX ML10 Pro Cup.

Je kunt met dit racket makkelijk verdedigende ballen slaan uit het achterveld. Als je een moeilijke bal krijgt of een lastige service moet retourneren kun je de bal probleemloos hoog terug lobben. De output is dus goed. Doordat het HR3-rubber vrij hard is, kun je ballen vanuit het achterveld met redelijke power slaan.

Aan het net merk je dat het padelracket minder geschikt is om harde, aanvallende ballen te slaan. Ballen die op je voeten worden geplaatst door de tegenstander kun je wel weer makkelijk terugkrijgen.

Voor gemiddelde spelers met een verdedigende tot allround speelstijl is de NOX Equation World Padel Tour een interessant padelracket. Het racket is goedkoper dan de ML10 (rond de €150 vs rond de €190) en heeft, los van een paar punten, redelijk dezelfde eigenschappen. Als je de voorkeur hebt voor rackets met andere eigenschappen, lees dan onze andere reviews.

Gegevens:

Vorm:RondGewicht:360-375g
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:Zacht / MediumSpelersniveau:Gemiddeld

Algemeen

De NOX Equation World Padel Tour Edition is gemaakt voor spelers met een verdedigende / allround speelstijl: het racket heeft een ronde vorm, een grote sweetspot en een balans in het midden. Hierdoor kun je moeilijke ballen gemakkelijker goed raken en terug slaan.

Het racketblad is gemaakt van 3K glasvezel en de binnenkant van HR3-rubber. Glasvezel is zachter en lichter dan carbon. HR3-rubber is vrij hard. Door de combinatie van deze materialen voelt het racket gemiddeld hard aan. Hierdoor biedt het padelracket voldoende controle en power, met behoud van comfort. Het racketblad heeft voldoende textuur, waardoor het geen enkel probleem is om effect mee te geven aan de bal.

Achter in het veld

Spelend in het achterveld merk je hoe makkelijk het is om te verdedigen met dit padelracket. Als de bal laag blijft of tegen de wand aankomt is het makkelijk om de bal gecontroleerd te lobben en terug te spelen. De NOX Equation is door de medium balans ook redelijk goed hanteerbaar. Bij snelle, harde ballen kun je het racket hierdoor toch nog goed achter de bal krijgen. Het racket voelt harder aan dan we hadden verwacht door het gebruik van glasvezel. Dit komt hoogstwaarschijnlijk door het hardere HR3-rubber dat is gebruikt door de binnenkant. Hierdoor geeft het racket gevoel aan de slagen en nog een redelijke power.

De NOX Equation absobeert trillingen bij slagen vrij goed, waardoor slagen bij harde ballen ook nog comfortabel voelen. Wanneer je aanvallende ballen slaat geeft het racket voor dit type racket voldoende snelheid mee. De balans ligt in het midden en daarom heeft het racket minder power dan bijvoorbeeld aanvallende diamant- of druppelvormige rackets, waarbij de balans hoger in het racket ligt.

Aan het net

Aan het net biedt de NOX Equation World Padel Tour Edition 2020 iets minder controle, zeker bij aanvallende ballen die je goed wilt plaatsen. Door de combinatie van de balans in het midden van het racket en de grote sweetspot kun je veel van de volleys wel goed raken.

Ondanks dat het een racket is dat gericht is op verdedigend spel, biedt dit padelracket wel genoeg power om aanvallende ballen voldoende snelheid mee te geven. Dit komt doordat het relatief hard is voor een racket van glasvezel.


Bronnen

*Kortingscode

PadelProf heeft een samenwerking met duobakkersport.nl. Dit racket is door hen aangeboden om te testen. Daarnaast hebben wij een exclusieve kortingscode welke recht geeft op 10% korting bij je bestelling: Padelprof-10

Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk.