Controle
7
Power
7.5
Output
6.5
Hanteerbaarheid
8
Comfort
7.5
Pluspunten
Redelijk veel power
Goede hanteerbaarheid
Minpunten
Niet geschikt voor de meer verdedigende speler
Weinig output tijdens verdedigende slagen
7.3
Te koop op de aangeraden webshops:

Deze review van het padelracket Drop Shot X-Celerator 2021 is gebaseerd op bestaande reviews en onze eigen ervaring met het racket. Deze review is mogelijk gemaakt door Duobakkersport. Zij hebben ons een testracket aangeboden.

Samenvatting en conclusies

De Drop Shot X-Celerator 2021 biedt voor een druppelvormig padelracket vrij veel power, met daarbij nog steeds voldoende controle. Dit komt onder andere doordat het racket erg hard is. De buitenkant is gemaakt van 24k carbon en de binnenkant van EVA Tech High Density. Dit zit qua hardheid tussen Eva Soft en Eva Pro in. Ondanks dat je tijdens het spelen voelt dat het racket hard is, merk je je weinig van trillingen. Het racket dempt trillingen redelijk door het gebruik van siliconen en kurk in de grip.

Met dit padelracket kun je vanuit het achterveld ballen vrij hard slaan. Verdedigende ballen zijn echter lastiger doordat het harde blad de output van het racket beperkt. Wanneer je de bal goed raakt is het met dit racket door het harde blad goed mogelijk ballen scherp te plaatsen.

Aan het net merk je dat de X-Celerator een racket is gericht op aanvallend spel. Aanvallende volleys en smashes kun je door het harde blad met redelijk veel power slaan. Toch valt de power voor dit type racket enigszins tegen. Door de relatief lage balans is het lastig om een bal echt hard te slaan. Door deze balans is het racket echter wel redelijk wendbaar en kun je het racket dus snel bewegen om goed achter de bal te krijgen.

Voor ervaren spelers met een allround of aanvallende speelstijl is de Drop Shot X-Celerator een prima padelracket. Voor een racket van de €200,- zijn er naar onze mening echter fijnere rackets te koop. Lees hiervoor onze andere reviews.

Gegevens:

Vorm:DruppelGewicht:360-380g
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Ervaren

Algemeen

De Drop Shot X-Celerator is gemaakt voor spelers met een allround of aanvallende speelstijl: het racket heeft een druppelvorm en een balans aan de onderkant van het midden.

Het racketblad is gemaakt van 24k carbon en de binnenkant van EVA Pro rubber. Door de combinatie van deze materialen voelt het racket erg hard aan. Hierdoor biedt het padelracket relatief veel controle en power, maar verliest het iets aan comfort. Het racketblad heeft voldoende textuur, waardoor het geen enkel probleem is ballen met effect te slaan.

Achter in het veld

Spelend in het achterveld voel je dat het racket vrij veel power geeft aan de slagen. Je kunt eenvoudig hard en geplaatst slaan. In situaties waarbij je een lastigere bal krijgt merk je dat het lastig is om de bal genoeg snelheid mee te geven om een goede lob te spelen of een andere verdedigende bal te slaan. Dit komt omdat door de hardheid van het racket de output redelijk beperkt is. De output is de snelheid waarmee ballen van het racket komen bij slagen waar weinig kracht of techniek achter zit

Aan het net

De Drop Shot X-Celerator is een prettig racket aan het net. Volleys kun je goed controleren en eenvoudig voldoende diep in het veld krijgen. Echt aanvallende ballen, zoals smashes, kun je met redelijk veel power slaan. Vergeleken met andere aanvallende rackets valt de power toch wat tegen. Dit heeft te maken met de relatief lage balans. Dit komt doordat rackets met een lage balans de snelheid van een slag niet vergroten, waar dat bij rackets met het gewicht meer richting de top van het blad wel het geval is (klik hier voor een meer gedetailleerde uitleg). Door deze balans is het racket wel snel te bewegen om goed achter de bal te krijgen. Ondanks dat het racket hard is speelt het racket redelijk comfortabel. Het racket dempt trillingen door het gebruik van siliconen en kurk in de grip.


*Kortingscode

PadelProf heeft een samenwerking met duobakkersport.nl. Dit racket is door hen aangeboden om te testen. Daarnaast hebben wij een exclusieve kortingscode welke recht geeft op 10% korting bij je bestelling: Padelprof-10

Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk.