Black Crown Padelrackets Collectie 2020-2021

Black Crown heeft de padelrackets uit haar 2021 collectie uitgebracht. Met dit artikel bieden we een overzicht van alle padelrackets van Black Crown (2020-2021) en helpen we jou te begrijpen voor welke type padelspelers de verschillende rackets geschikt zijn.

In de beschrijvingen vermelden we vaak de materialen waar het padelracket van is gemaakt. Wil je de eigenschappen van verschillende materialen beter begrijpen? Bekijk dan ons artikel met de uitleg over materialen in padelrackets.

DE BESTE RACKETS PER TYPE SPELER
Type spelerRacketUitleg
Gevorderd / Aanvallend (Power)Black Crown Power GeniusHoewel dit padelracket geen diamantvorm heeft, biedt dit racket alle eigenschappen van een aanvallend racket. Het zal veel power geven aan de aanvallende slagen.
Gevorderd / Verdedigend (Controle)Black Crown Piton 9.0Gemaakt van high-end materialen en biedt door de ronde vorm en lage balans goede controle en hanteerbaarheid.
Intermediate / AanvallendBlack Crown Piton Attack 12KDiamantvormig racket met een hoge balans. Het racket biedt veel power, maar is redelijk zacht en voelt daardoor comfortabel aan.
Intermediate / VerdedigendBlack Crown GrizzlyRacket met een rond blad en een lage balans. Gemaakt van high-end materialen, maar zacht genoeg voor de intermediate speler.
BeginnerBlack Crown Shark Dit de beste van de twee beginnersrackets. Doordat het frame voornamelijk van carbon is zal het racket langer meegaan dan de Wolf.

Black Crown Padelrackets Collectie 2020-2021

Black Crown Piton 9.0

De Black Crown Piton 9.0 is een rondvormig padelracket en heeft een balans laag in het racket. Het blad is gemaakt van 3K carbon en de binnenkant is gemaakt van Super Control Black EVA. Dit is een rubber met gemiddelde densiteit. De materialen maken het racket redelijk hard. Dit, in combinatie met de lage balans maakt dat dit racket veel controle biedt. Je kunt slagen goed met precisie plaatsen, maar zult nog voldoende power hebben bij aanvallende slagen. De lage balans en het relatief lage gewicht zorgen er ook voor dat het padel racket goed hanteerbaar is. Je kunt het snel bewegen om goed achter de bal te krijgen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een verdedigende tot allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:355-370 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:Gemiddeld / HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Black Crown Piton 9.0 Soft

De Black Crown Piton 9.0 Soft is, zoals de naam al zegt, zachter dan de Piton 9.0. Het is ook een rondvormig padelracket met een lage balans. Het gebruikte materiaal voor het racketblad is vrij uniek voor een padelracket. Dit is namelijk aluminium. Het aluminium in combinatie met het zachte Power EVA voor de binnenkant zorgt ervoor dat het racket erg zacht aanvoelt. Hierdoor heb je meer comfort in je slagen en een betere output. Dit zal ten koste gaan van de controle en de power bij aanvallende slagen. De lage balans en het relatief lage gewicht zorgen er ook voor dat het padel racket goed hanteerbaar is. Je kunt het snel bewegen om goed achter de bal te krijgen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360-375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Black Crown Piton Limited

De Black Crown Piton Limited is uniek padelracket. De buitenkant is gemaakt van een combinatie tussen 3K carbon en PitonGlass (een soort glasvezel) en de binnenkant is gemaakt van SC White EVA en 2TB EVA (gemiddeld zacht). Hierdoor is het racket redelijk zacht en voelt het comfortabel aan. Net als de andere Piton-varianten heeft het padelracket een rondvormig blad en heeft een balans laag in het racket. De lage balans en het relatief lage gewicht zorgen er ook voor dat het padel racket goed hanteerbaar is. Het racketblad heeft textuur, waardoor je veel effect kunt meegeven aan de ballen. Je kunt het snel bewegen om goed achter de bal te krijgen. Het racket zal voldoende output bieden is vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:355-370 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Black Crown Piton Nakano 15K

De Black Crown Piton Nakano 15K is het officiële padelracket van Marta Marrero, een van de beste speelsters uit de World Padel Tour. Net als de andere Piton-rackets heeft het een rond blad en een lage balans. Een groot verschil zit in de gebruikte materialen. De buitenkant is gemaakt van het stevig en harde 15K carbon en de binnenkant van het een zeer zacht “Super Control EVA”. Hierdoor biedt het racket een goede combinatie tussen output, controle en power. Door de hardheid van de buitenkant kun je ballen met controle en precisie slaan, en de zachte binnenkant zorgt er weer voor dat je ook lastige verdedigende ballen goed kan terugslaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een verdedigende tot allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:355 – 370 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Black Crown Genius

De Black Crown Genius is het officiële racket van topspeler Adrián Allemandi. Het is een druppelvormig padelracket en heeft een balans in het midden. Het blad is gemaakt van 3K carbon en de binnenkant is gemaakt van het zachte Power Soft Memory White EVA. Hierdoor is het racket redelijk zacht en speelt het comfortabel. Doordat de balans in het midden ligt kun je aanvallende ballen genoeg power meegeven. Het is echt een racket dat een goede combinatie probeert te vinden tussen power, control en output. De racketblad heeft veel textuur waardoor je gemakkelijk effect kunt meegeven aan de ballen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:355- 370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:Zacht / GemiddeldSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Black Crown Power Genius

De Black Crown Power Genius lijkt erg op de Black Crown Genius. Het grote verschil zit in de gebruikte materialen. Er is gekozen voor 12k carbon voor de buitenkant en Super Control Black EVA rubber van gemiddelde tot hoge densiteit voor de binnenkant. Hierdoor is het racket harder dan de Genius. Je kunt daardoor ballen met meer power en precisie slaan. Dit racket is daardoor meer geschikt voor spelers met een aanvallende speelstijl, van gevorderd tot professioneel niveau.

Vorm:DruppelGewicht:355 – 370 gram
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Black Crown Piton Attack Plus

De Black Crown Piton Attack Plus lijkt niet op de andere Piton-rackets van Black Crown. De Attack Plus is namelijk druppelvormig en heeft een balans midden tot hoog in het racket. Er is gebruikgemaakt van 3K carbon voor het racketblad en een combinatie van White EVA rubber en 2TB EVA voor de binnenkant. Hierdoor is het racket gemiddeld hard. Slagen zullen redelijk comfortabel aanvoelen. Door de hoge balans kun je aanvallende ballen van genoeg power voorzien. Door de zachte binnenkant is de output van dit racket redelijk, waardoor je ook verdedigende ballen aardig terug kunt krijgen. Maar door de relatief hoge balans is het racket iets minder hanteerbaar dan de andere Piton-varianten, waardoor het vooral geschikt is voor spelers met een aanvallende speelstijl van gevorderd niveau.

Vorm:DruppelGewicht:355 – 370 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Midden / Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

Black Crown Grizzly

De Black Crown Grizzly is een rond padelracket met een lage balans. Er is net als bij de Piton Attack Plus gebruikgemaakt van 3K carbon voor het racketblad. De binnenkant is wat harder door het gebruik van Black EVA Soft rubber. Hierdoor is het racket wat harder. Dit helpt om power mee te geven aan aanvallende slagen en om de ballen met controle te kunnen plaatsen. Door de lage balans is het racket goed hanteerbaar: je kunt het racket gemakkelijk snel bewegen om goed achter de bal te krijgen. De output is gemiddeld, dit door de hardheid van de gebruikte materialen. Dit padelracket is vooral geschikt voor spelers met een verdedigende of allround speelstijl van ervaren (intermediate) tot gevorderd niveau.

Vorm:RondGewicht:355 – 370 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:MediumSpelersniveau:Ervaren / Gevorderd

Black Crown Grizzly Control

De Black Crown Grizzly Control lijkt qua eigenschappen erg op de Black Crown Grizzly. Het grote verschil in dit padelracket zit in de hardheid van het racket. Er is gebruikgemaakt van glasvezel voor het racketblad en Super Soft EVA-rubber voor de binnenkant. Hierdoor heeft het racket een betere output, maar verliest het iets aan power en controle. Dit maakt dat dit racket vooral geschikt is voor de ervaren (intermediate) speler met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:355 – 370 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Ervaren

Black Crown Piton Nakano 3K

De Black Crown Piton Nakano 3K heeft net als de Nakano 15K een rond blad en een lage balans. De 3K-variant is een stuk zachter. Voor het racketblad is namelijk gebruikgemaakt van twee lagen glasvezel en een laag 3K carbon. De binnenkant is ook zachter (EVA Super Soft rubber). Hierdoor biedt dit racket veel meer output. Verdedigende ballen kun je dus voldoende vaart meegeven. Dit gaat wel ten koste van de power en controle. Doordat het racket lichter is, is het nog beter hanteerbaar en kun je het racket gemakkelijk goed achter de bal plaatsen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt de ervaren (intermediate) tot gevorderd niveau met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:350 – 370 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Ervaren / Gevorderd

Black Crown Piton Air

De Black Crown Piton Air lijkt qua eigenschappen erg op de Piton Nakano 3K. Er zijn twee grote verschillen: de binnenkant is gemaakt van Mid Soft EVA, waardoor het racket iets harder is, en voor het frame is een speciale ‘AVAIR’ technologie gebruikt. Dit zou de trillingen van de slagen nog beter moeten absorberen, en het racket zou hierdoor nog comfortabeler moeten voelen. Dit racket is daarom speciaal geschikt voor ervaren tot gevorderde spelers die blessuregevoelig zijn.

Vorm:RondGewicht:350 – 370 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:Zacht / MediumSpelersniveau:Ervaren / Gevorderd

Black Crown Piton Attack 12K

De Black Crown Piton Attack 12K is het enige padelracket van Black Crown met een diamantvorm. Hierdoor ligt de balans hoog in het racket. Het blad is gemaakt van een combinatie tussen glasvezel (3 lagen) en 12K carbon (1 laag). Hierdoor is het redelijk stug. Wel is de binnenkant van het zachte Super Soft EVA gemaakt. Het racket zal voldoende output bieden bij verdedigende slagen. Door de hoge balans kun je de ballen met veel power slaan. Doordat het racket relatief zacht is (voor een diamantvormig padelracket) zul je iets minder controle hebben. Dit racket is geschikt voor spelers van ervaren (intermediate) niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360 – 370 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Ervaren

Black Crown Piton

De Black Crown Piton is een rondvormig padelracket met lage balans. Het blad is gemaakt van twee lagen glasvezel en één laag carbon, de binnenkant van EVA rubber (gemiddelde densiteit). Met een gewicht tussen de 365 en 375 gram is dit het zwaarste racket van Black Crown. Door dit gewicht en doordat het racket gemiddeld hard is, zul je voor een rond racket relatief veel power mee kunnen geven aan je slagen. Wel gaat dit ten koste van de hanteerbaarheid. Dit racket is vooral geschikt voor ervaren (intermediate) spelers met een verdedigende tot allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:365 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:MediumSpelersniveau:Ervaren

Black Crown Piton Nakano

De Black Crown Piton Nakano heeft net als de Nakano 3K en 15K een rond blad en een lage balans. De Nakano is het zachtst van allemaal. Voor het racketblad is namelijk gebruikgemaakt van drie lagen glasvezel en de binnenkant bestaat uit EVA Soft15 rubber. Hierdoor biedt dit racket veel meer output. Verdedigende ballen kun je dus voldoende vaart meegeven. Het gaat wel ten koste van de power en controle. Doordat het racket nóg lichter is, is het nog beter hanteerbaar en kun je het racket gemakkelijk goed achter de bal plaatsen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van beginnend tot ervaren (intermediate) niveau met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:350 – 365 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Ervaren (intermediate)

Black Crown Shark

De Black Crown Shark heeft een rond blad en een balans in het midden. Voor het racketblad is gebruikgemaakt van drie lagen glasvezel en de binnenkant bestaat uit zacht EVA rubber. Hierdoor biedt dit racket veel output. Verdedigende ballen kun je dus voldoende vaart meegeven. Het gaat wel ten koste van de power en controle. Het racket is ook goed hanteerbaar, je kunt het snel bewegen om het in lastige situaties toch goed achter de bal te krijgen. De grote sweetspot helpt hier ook bij. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor beginnende spelers.

Vorm:RondGewicht:350 – 370 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Black Crown Wolf

De Black Crown Wolf is vrijwel identiek aan de Shark. Het enige verschil zit in het frame: de Shark heeft een frame van 80% carbon, de Wolf van 50% (en 50% glasvezel). Hierdoor is de Shark het iets stugger. Het padelracket heeft een rond blad en een balans in het midden. Voor het racketblad is gebruikgemaakt van drie lagen glasvezel en de binnenkant bestaat uit zacht EVA rubber. Hierdoor biedt dit racket veel output. Verdedigende ballen kun je dus voldoende vaart meegeven. Het gaat wel ten koste van de power en controle. Het racket is ook goed hanteerbaar, je kunt het snel bewegen om het in lastige situaties toch goed achter de bal te krijgen. De grote sweetspot helpt hier ook bij. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor beginnende spelers.

Vorm:RondGewicht:350 – 370 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner