Alle Bullpadel padelrackets 2023

Bullpadel padelrackets 2023
Bullpadel padelrackets 2023

Bullpadel heeft de padelrackets uit haar 2023 collectie gepresenteerd. Veel van de de rackets hebben een upgrade gekregen en bevatten nu de nieuwste technologieën en innovaties. Met dit artikel bieden we een overzicht van alle rackets van Bullpadel en helpen we jou te begrijpen voor welke type spelers de verschillende rackets geschikt zijn.

KORTE SAMENVATTING

Bullpadel kent vier lijnen voor volwassenen: Pro, Next, Performance en Tour.

  • Pro-lijn: geschikt voor vergevorderde en professionele spelers
  • Next-lijn: geschikt voor gevorderde spelers
  • Performance-lijn: geschikt voor spelers van gemiddeld niveau
  • Tour-lijn: geschikt voor beginnende spelers
Type spelerRacketUitleg
Gevorderd / Aanvallend Bullpadel Hack 03Een stug en hard padelracket dat vooral gericht is op het spelen van harde aanvallende ballen. Lastig te hanteren, maar wel heel veel power.
Gevorderd / Verdedigend Bullpadel Vertex 03 ControlDit padelracket is vrij hard, en biedt daardoor veel gevoel. Door de ronde vorm is het goed hanteerbaar en biedt het veel controle.
Intermediate / AanvallendBullpadel Axym DbDit stugge padelracket met een gemiddelde balans biedt een goede combinatie tussen controle en power, én is vergevingsgezind genoeg voor de gemiddelde speler.
Intermediate / VerdedigendBullpadel Ionic ControlDit ronde padelracket is gericht op controle. Het heeft een lage balans, is vergevingsgezind en is goed hanteerbaar.
BeginnerBullpadel Indiga ControlMet dit racket heb je veel controle en het is erg vergevingsgezind. Een van de beste padelrackets voor beginners.

Bullpadel Proline

Dit is de duurste lijn padelrackets van de 2023-collectie en is met name geschikt voor de competitieve gevorderde en professionele spelers.

Bullpadel Vertex 03 2023

De Bullpadel Vertex 03 2023 is een padelracket met een diamantvorm en een hoge balans. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het racket veel power mee geeft aan de slagen. Je kunt de balans via de CustomWeight in bepaalde mate naar eigen wens aanpassen. Door de 12K carbon buitenkant (vrij hard) en de Multi Eva rubber binnenkant (gemiddeld hard) voelt het racket hard aan. De Vibradrive technologie zorgt ervoor dat vibraties geaborbeerd worden. Er zit standaard een Hesacore grip op dit racket, waardoor het racket minder snel kan draaien in je hand. Het racketblad is voorzien van textuur waardoor ballen makkelijk met effect te slaan zijn. Deze kenmerken maken dit racket het meest geschikt voor ervaren spelers met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:365-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Vertex 03 2023 CTRL

De Bullpadel Vertex 03 CTRL is de controle-variant van de Vertex 03. Het racket heeft een rond blad en een lage balans. Hierdoor is het racket goed hanteerbaar. Verder heeft het padelracket precies dezelfde eigenschappen als de Vertex 03: CustomWeight technologie, een racketblad van 12K carbon, een Multi Eva rubber binnenkant (gemiddeld hard), Vibradrive technologie, standaard een Hesacore grip en een racketblad met textuur. Dit racket is geschikt voor de ervaren speler met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:365-375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Vertex 03 2023 Woman

Ook de Bullpadel Vertex 03 Woman wordt gebruikt door een van de topspelers uit de World Padel Tour: Delfi Brea. Net als de Vertex 03 heeft het racket een diamantvorm en een hoge balans. Daardoor geeft dit racket veel power mee aan slagen. Het racket is gemaakt van zowel carbonvezels als glasvezels (Fibrix hybrid fiber). Glasvezel is lichter dan carbon, waardoor het racket lichter is dan de Vertex 03. De binnenkant is gemaakt van Multi Eva rubber. Dit bestaat uit meerdere lagen rubber met verschillende hardheid. Het padelracket is geschikt voor de ervaren speler met een aanvallende speelstijl, die een voorkeur heeft voor een lichter racket (vrouwen of blessuregevoelige spelers).

Vorm:DruppelGewicht:350-365 gram
Speelstijl:All roundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Vertex 03 2023 comfort

De Bullpadel Vertex 03 Comfort lijkt erg op de Vertex 03, maar voelt comfortabeler aan wanneer je de bal raakt. Dit komt doordat het blad is gemaakt van een mix tussen carbonvezel en glasvezel (Fibrix hybrid fiber), waardoor de trillingen worden opgevangen. De binnenkant is gemaakt van Mult iEva rubber. Hierdoor is het racket beter hanteerbaar en geeft het iets meer controle. Het blijft wel een padelracket met veel power door de diamantvorm en hoge balans. Het is een racket geschikt voor de ervaren speler met een allround tot aanvallende speelstijl die de voorkeur heeft voor een comfortabel spelend racket.

Vorm:DiamantGewicht:360-370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Hack 03 2023

De Bullpadel Hack 03 2023 is het padelracket van een van de meest bekende spelers uit de World Padel Tour: Paquito Navarro. Het racket heeft een diamantvorm en daarmee een hoge balans. Het racketblad is gemaakt van Tricarbon (erg hard) en de binnenkant van Multi Eva rubber (gemiddeld hard). Hierdoor voelt het racket hard en stijf aan (harder dan de Vertex) De Vibradrive technologie zorgt ervoor dat vibraties geaborbeerd worden. Deze kenmerken zorgen ervoor het het racket veel power en veel controle biedt. Ook dit racket beschikt standaard over een Hesacore grip. Dit racket is vooral geschikt voor ervaren spelers met een allround speelstijl die balans zoeken tussen controle en power.

Vorm:HybrideGewicht:365-375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Hack 03 Control 2023

De Bullpadel Hack 03 Control 2023 is de controle-variant van de ‘normale’ Hack 03. Het verschil zit in de vorm en daarmee de balans: de Hack control heeft een ronde vorm en een lage balans. De binnenkant van het racket bestaat uit Multi Eva rubber en de buitenkant uit TriCarbon. Hierdoor voelt dit racket harder aan dan de Vertex 03 Control. Het racket is geschikt voor de ervaren speler met een verdedigende speelstijl, die houdt van een hard racket.

Vorm:RondGewicht:365-375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Hack 03 Comfort 2023

Ook de Bullpadel Hack 03 Comfort 2023 lijkt erg op de Hack 2021, maar voelt comfortabeler aan wanneer je de bal raakt. Dit komt doordat het blad is gemaakt van een mix tussen carbonvezel en glasvezel (Fibrix hybrid fiber), waardoor de trillingen worden opgevangen. De binnenkant is gemaakt van Multi Eva rubber. Hierdoor is het racket beter hanteerbaar en geeft het iets meer controle. Het blijft wel een padelracket met veel power door de diamantvorm en hoge balans. Het is een racket geschikt voor de ervaren speler met een allround tot aanvallende speelstijl die de voorkeur heeft voor een comfortabel spelend racket. Het verschil met de Vertex 03 comfort is dat dit racket geen structuur op het blad heeft, waardoor het in theorie lastiger is effectballen te slaan.

Vorm:DiamantGewicht:365-380 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:Medium / ZachtSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Flow Woman 2023

De Bullpadel Flow Woman 2023 wordt gebruikt door Alejandra Salazar, een van de beste speelsters uit de World Padel Tour. Het racket heeft een diamantvormig blad en de balans ligt in het midden. Doordat het padelracket, naast carbon, ook gemaakt is van glasvezel (Fibrix hybrid fiber) is het racket lichter en beter hanteerbaar. De binnenkant is gemaakt van het gemiddeld harde Multi Eva rubber. Vanwege bovenstaande eigenschappen is het racket geschikt voor ervaren spelers met een allround tot aanvallende speelstijl, die de voorkeur hebben voor een wat lichter racket (vrouwen en blessuregevoelige spelers).

Vorm:DiamantGewicht:345-360 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Elite Woman 2023

De Bullpadel Elite Woman 2023 is het padelracket waar Gemma Triay mee speelt (nummer 1 van de wereld). Het racket heeft een druppelvormig blad en de balans ligt in het midden. Doordat het padelracket, naast carbon, ook gemaakt is van glasvezel (Fibrix hybrid fiber) is het racket lichter en beter hanteerbaar. De binnenkant is gemaakt van het gemiddeld harde Multi Eva rubber. Vanwege bovenstaande eigenschappen is het racket geschikt voor ervaren spelers met een allround speelstijl, die de voorkeur hebben voor een wat lichter racket (vrouwen en blessuregevoelige spelers).

Vorm:DruppelGewicht:345-360 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Next-lijn

De Next-lijn bevat vier padelrackets voor de ervaren tot gevorderde speler. Qua prijs zitten de rackets uit deze lijn in het middensigment.

Bullpadel Ionic Power 2023

De Bullpadel Ionic Power 2023 heeft een diamantvormig blad en de balans hoog in het racket. De binnenkant is gemaakt van MultiEVA rubber, wat gemiddeld hard is. Het racketblad is gemaakt van ‘Glaphite’, een mix van carbon- en glasvezels. Deze mix is wat harder en stugger dan alleen glasvezel, maar vergevingsgezinder dan een hard racketblad van carbon. Door de hardheid en hoge balans biedt het racket veel power. Het is wel iets minder makkelijk te hanteren. Het padelracket is daardoor vooral geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde speler met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:365-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd

Bullpadel Ionic Control 2023

De Bullpadel Ionic Control 2023 heeft een rondvormig blad en de balans ligt laag in het racket. Net als bij de Ionic Power, is de binnenkant gemaakt van MultiEVA rubber en het racketblad van ‘Glaphite’, een mix van carbon- en glasvezels. Deze mix is wat harder en stugger dan alleen glasvezel, maar vergevingsgezinder dan een hard racketblad van carbon. Door de hardheid en lage balans biedt het racket veel controle. Het biedt nog genoeg power voor de allround speler. Het padelracket is daardoor vooral geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde speler met een verdedigende of allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:365-375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd

Bullpadel Axym Db 2023

De Bullpadel Axym Db 2023 heeft een druppelvormig blad en de balans ligt daardoor iets boven het midden in het racket. Voor de Axym Db heeft Bullpadel gebruikgemaakt van dezelfde materialen als de Ionic-rackets: de binnenkant is gemaakt van MultiEVA rubber en het racketblad van ‘Glaphite’, een mix van carbon- en glasvezels. Deze mix is wat harder en stugger dan alleen glasvezel, maar vergevingsgezinder dan een hard racketblad van carbon. Hierdoor biedt het racket een goede combinatie tussen power, controle en output. De Axym Db is nog iets stugger gemaakt door het XForce-systeem, een aluminium versteviging in het racketframe. Dit helpt bij het gevoel van controle tijdens het spelen. Het padelracket is vooral geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde speler met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:365-375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden / Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd

Bullpadel Elite Light W 2023

De Bullpadel Elite Light W 2023 heeft een druppelvormig blad en de balans ligt in het midden van het racket. Dit padelracket is ook gemaakt van MultiEVA rubber binnenkant en ‘Glaphite’, een mix van carbon- en glasvezels, racketblad. De verschillen met het Elite W padelracket uit de Pro-lijn zijn het materiaal en het gewicht. De Elite Light W 2023 is zachter en meer vergevingsgezind, maar biedt het iets minder power, mede door het lage gewicht. Het is wel erg goed hanteerbaar, en biedt een goede balans tussen controle en power. Het padelracket is door de bovenstaande eigenschappen vooral geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde speler met een verdedigende speelstijl die behoefte heeft aan een licht racket (vrouwen of blessuregevoelige spelers).

Vorm:DruppelGewicht:350-360 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd

Bullpadel Performance-lijn

De Performance-lijn biedt rackets voor spelers met een gemiddeld niveau (intermediate), of voor ervaren tennissers of squashers die met padel beginnen. Qua prijs zitten deze rackets in het laagste segment.

Bullpadel K2 Power 2023

De Bullpadel K2 Power 2023 heeft een diamanten vorm en de balans ligt hoog in het racket. Met dit padelracket biedt Bullpadel spelers een racket dat veel power geeft met de slagen. Het is een wat zachter racket dan de andere powerrackets die Bullpadel heeft door de EVA Soft binnenkant en het gebruik van glasvezel voor het racketblad. Hierdoor biedt het racket wel voldoende output. Door de hoge balans is het racket minder goed hanteerbaar. Dit racket is geschikt voor spelers van gemiddeld niveau met een aanvallende speelstijl. Het is vrij ongebruikelijk dat padelrackets gericht op spelers met een gemiddeld niveau een dusdanig aanvallend karakter hebben.

Vorm:DiamantGewicht:360-370 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Bullpadel Flow Light W 2023

De Bullpadel Flow Light W 2023 is een van de lichtste rackets van Bullpadel. Het heeft een ronde vorm met een lage balans. Verder is het racket van hetzelfde materiaal als de K2 Power: het heeft een zachte binnenkant van EVA SOFT en racketblad is gemaakt van glasvezel. Door het lage gewicht is het racket erg goed hanteerbaar, maar biedt het iets minder power. Door de lage balans heb je veel controle, maar ook hierdoor kun je minder power aan je slagen meegeven. Dit racket is geschikt voor spelers van gemiddeld niveau met een verdedigende of allround speelstijl die de voorkeur hebben voor een licht racket (vrouwen en blessuregevoelige spelers).

Vorm:RondGewicht:350-360 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Bullpadel BP10 EVO 2023

De Bullpadel BP10 EVO 2023 lijkt sterk op de Flow Light en is gemaakt van precies dezelfde materialen: EVA Soft aan de binnenkant en het blad is weer van glasvezel. Het verschil zit met name in het gewicht. Dit padelracket is 10 gram zwaarder. Het racket heeft ook een ronde en een lage balans. Doordat het iets zwaarder is, biedt het iets meer power, maar is het minder goed hanteerbaar. Het racket is voornamelijk gericht op controle. Dit padelracket is geschikt voor spelers met een gemiddeld niveau met een verdedigende of allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360-370 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld


Bullpadel Tour Line

De Tour lijn biedt rackets voor beginnende spelers. Qua prijs zitten deze rackets in het onderste segment.

Bullpadel Indiga Control 2023

De Bullpadel Indiga Control heeft een rondvormig blad en de balans ligt redelijk laag in het racket. De buitenkant is gemaakt van glasvezel en de binnenkant van het zachte Eva Soft schuimrubber. Het frame is van carbon, waardoor dit een duurzaam racket is. Dit racket is geschikt voor beginnende speler met een allround speelstijl, die de voorkeur hebben voor een iets zwaarder racket.

Vorm:RondGewicht:360-370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Bullpadel Indiga PWR 2023

De Bullpadel Indiga PWR heeft een diamantvormig blad en de balans ligt hoog in het racket. De buitenkant is gemaakt van glasvezel en de binnenkant van het zachte Eva Soft schuimrubber. Het frame is van carbon, waardoor dit een duurzaam racket is. Dit padelracket is geschikt voor beginnende speler met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360-370 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Bullpadel Indiga W 2023

De Bullpadel Indiga W heeft een rondvormig blad en de balans ligt redelijk laag in het racket. Het padelracket lijkt erg op de Indiga CTR, maar is lichter, waardoor het beter handbaar is. De buitenkant is gemaakt van glasvezel en de binnenkant van het zachte Eva Soft schuimrubber. Het frame is van carbon, waardoor dit een duurzaam racket is. Dit racket is geschikt voor beginnende speler met een allround speelstijl, die graag met een lichter racket willen spelen (blessuregevoelige spelers of vrouwen).

Vorm:RondGewicht:350-360 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Disclaimer

Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk. PadelProf ontvangt een kleine vergoeding voor elke bestelling die wordt gedaan via de links op onze website.