Bullpadel Padelrackets Collectie 2021

Bullpadel heeft de padelrackets uit haar 2021 collectie gepresenteerd. Veel van de de rackets hebben een upgrade gekregen en bevatten nu de nieuwste technologieën en innovaties. Met dit artikel bieden we een overzicht van alle rackets van Bullpadel en helpen we jou te begrijpen voor welke type spelers de verschillende rackets geschikt zijn.

KORTE SAMENVATTING

Bullpadel kent vier lijnen voor volwassenen: Pro, Avant, Performance en Tour.

  • Pro-lijn: geschikt voor vergevorderde en professionele spelers
  • Avant-lijn: geschikt voor gevorderde spelers
  • Performance-lijn: geschikt voor spelers van een gemiddeld niveau
  • Tour-lijn: geschikt voor beginnende spelers
Type spelerRacketUitleg
Gevorderd / Aanvallend (Power)Bullpadel Vertex 03Heel veel power, met behoud van controle.
Gevorderd / Verdedigend (Controle)Bullpadel Hack 2021Dit racket biedt, onder andere door de hybride vorm en de nieuwe technologie Adaptia, een uitstekende combinatie van power en controle.
Intermediate / AanvallendBullpadel Vertex AvantVanwege de diamantenvorm, de hoge balans en harde materialen een zeer geschikt racket voor aanvallende spelers.
Intermediate / VerdedigendBullpadel K3 AvantDit racket heeft een lage balans, en is daardoor goed hanteerbaar. Trillingen worden opgevangen door het in het racket verwerkte materiaal siliflex.
BeginnerBullpadel Shake 2021Met dit racket heb je veel controle. Mooie prijs voor een eerste racket.

Bullpadel Pro-lijn

Dit is de duurste lijn van de 2021-collectie en is met name geschikt voor de competitieve gevorderde en professionele spelers.

Bullpadel Vertex 03 2021

De Bullpadel Vertex 03 is het padelracket van Maxi Sánchez, de nummer 5 van de World Padel Tour. Door de diamantvorm en de hoge balans geeft het racket veel power mee aan de slagen. Je kunt de balans via de CustomWeight in bepaalde mate naar eigen wens aanpassen. De brug van het racket (tussen het blad en de greep) bestaat uit vier delen. Dit geeft stabiliteit aan het racket en draagt vanwege de aerodynamica bij aan de hanteerbaarheid. Door de MultiEva Core binnenkant voelt het racket hard aan. Er zit standaard een Hesacore grip op dit racket, waardoor het racket minder snel kan draaien in je hand. Vanwege al deze eigenschappen is dit racket het meest geschikt voor ervaren spelers met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:365-380 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Vertex 03 CTRL

De Bullpadel Vertex 03 CTRL is de controle-variant van de Vertex 03. Fede Chingotto speelt met dit racket. Het racket heeft een rond blad en een lage balans. Hierdoor is het racket goed hanteerbaar. Verder heeft het padelracket precies dezelfde eigenschappen als de Vertex 03: CustomWeight technologie, een brug bestaande uit vier delen, een MultiEva Core binnenkant (hard) en standaard een Hesacore grip. Dit racket is geschikt voor de ervaren speler met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:365-380 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Vertex 03 Woman

Ook de Bullpadel Vertex 03 Woman wordt gebruikt door een van de topspelers uit de World Padel Tour: Delfi Brea. Net als de Vertex 03 heeft het racket een diamantvorm en een hoge balans. Daardoor geeft dit racket veel power mee aan slagen. Het racket is gemaakt van zowel carbonvezels als glasvezels. Deze laatste zijn lichter dan carbon, waardoor het racket lichter is dan de Vertex 03. Het padelracket is geschikt voor de ervaren speler met een aanvallende speelstijl, die een voorkeur heeft voor een lichter racket (vrouwen of blessuregevoelige spelers).

Vorm:DruppelGewicht:350-365 gram
Speelstijl:All roundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Vertex Comfort 2021

De Bullpadel Vertex 03 Comfort lijkt erg op de Vertex 03, maar zal comfortabeler aanvoelen wanneer je de bal slaat. Net als bij de Hack Comfort komt dit doordat het blad is gemaakt van een mix tussen carbonvezel en glasvezel, waardoor de trillingen worden opgevangen. Hierdoor is het racket beter hanteerbaar en geeft het iets meer controle. Het blijft wel een padelracket met veel power door de diamantvorm en hoge balans. Het is een racket geschikt voor de ervaren speler met een allround speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:365-380 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Hack 2 2021

De Bullpadel Hack 2 2021 is het padelracket van een van de meest bekende spelers uit de World Padel Tour: Paquito Navarro. Het padelracket is compleet vernieuwd ten opzichte van de 2020-versie en maakt gebruikt van de nieuwe technologie: Adaptia. Hiermee zou het padelracket zich door kunnen aanpassen aan het moment, en zodoende controle of juist power kunnen bieden wanneer dit gewenst is. Het racket heeft dan ook een hybride vorm. De binnenkant is gemaakt van het materiaal MultiEva. Dit is vrij hard, maar vangt vibraties goed op. Ook dit racket beschikt standaard over een Hesacore grip. Dit racket is vooral geschikt voor ervaren spelers met een allround speelstijl die balans zoeken tussen controle en power.

Vorm:HybrideGewicht:365-380 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Hack Control 2021

De Bullpadel Hack Control 2021 is de controle-variant van de Hack 2021. Het verschilt zit in vorm en balans: de Hack CTRL heeft een ronde vorm en een lage balans. De binnenkant van het racket bestaat uit MultiEva en de buitenkant uit TriCarbon. Hierdoor voelt dit racket harder aan dan de Vertex Control 3.0. Het racket is geschikt voor de ervaren speler met een verdedigende speelstijl, die houdt van een hard racket.

Vorm:RondGewicht:365-380 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Hack Comfort 2021

Ook de Bullpadel Hack Comfort 2021 lijkt erg op de Hack 2021. Als je een bal met dit racket slaat zal het echter zachter en comfortabeler aanvoelen. Dit komt doordat de buitenkant deels van glasvezel is gemaakt. Verder bestaan de rackets uit dezelfde materialen. Het racket heeft een diamantvorm en een hoge balans. Ondanks de zachtere touch geeft het racket veel power mee aan de slagen. Dit racket is geschikt voor de ervaren speler met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:365-380 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:Medium / ZachtSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Flow 2021

De Bullpadel Flow 2021 wordt gebruikt door Alejandra Salazar, een van de beste speelsters uit de World Padel Tour. Het racket heeft een druppelvormig blad en de balans ligt in het midden. Doordat het padelracket, naast carbon, ook gemaakt is van glasvezel is het racket relatief lichter en beter hanteerbaar. De binnenkant is gemaakt van het zachte materiaal SoftEva. Vanwege bovenstaande eigenschappen is het racket geschikt voor ervaren spelers met een allround speelstijl, die de voorkeur hebben voor een wat lichter racket (vrouwen en blessuregevoelige spelers).

Vorm:DruppelGewicht:360-370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Avant-lijn

De Avant-lijn bevat vier padelrackets voor de gevorderde speler. Qua prijs zitten de rackets uit deze lijn in het middensigment.

Bullpadel Wing Avant 2021

De Bullpadel Wing Avant 2021 heeft een druppelvormig blad en de balans ligt in het midden. De binnenkant is gemaakt van MultiEVA rubber. De buitenkant bestaat uit een mix van carbon- en glasvezels, waardoor het racket trillingen goed absorbeert. Het padelracket is geschikt voor de gevorderde speler met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:365-380 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

Bullpadel Vertex Avant 2021

De Bullpadel Vertex Avant 2021 heeft een blad met een diamanten vorm en een balans die hoog in het blad zit. Hierdoor geeft het racket veel power mee aan de slagen. Ook dit racket heeft MultiEVA rubber als binnenkant en voelt daardoor vrij hard aan. Het is een padelracket voor de gevorderde speler met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:365-380 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

Bullpadel K3 Woman 2021

De Bullpadel K3 Woman heeft een ronde vorm en een lage balans. Het racket biedt spelers daarmee veel controle. De binnenkant is gemaakt van MultiEVA rubber, waardoor ook dit racket vrij hard aanvoelt. In dit racket zit ook het materiaal Siliflex verwerkt, waardoor de trillingen deels worden opgevangen. De op het blad aangebrachte textuur helpt bij het spelen van effectballen. Dit is een racket voor de gevorderde speler met een verdedigende speelstijl, die de voorkeur heeft voor een licht racket (vrouwen en blessuregevoelige spelers).

Vorm:RondGewicht:350-360 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

Bullpadel K3 Avant 2021

De Bullpadel K3 Avant heeft een rond blad en een balans laag in het racket. Dit model is iets zwaarder dan de hierboven beschreven variant (Woman). Voor de rest zijn de rackets vrijwel identiek. Ook dit padelracket is gemaakt van MultiEva Rubber en Siliflex. Het racket is geschikt voor de gevorderde speler met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:365-380 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

Bullpadel Performance-lijn

De Performance-lijn biedt rackets voor spelers met een gemiddeld niveau (intermediate), of voor ervaren tennissers of squashers die met padel beginnen. Qua prijs zitten deze rackets in het laagste segment.

Bullpadel K2 Power 2021

De Bullpadel K2 Power 2021 heeft een diamanten vorm en de balans ligt hoog in het racket. Met dit racket biedt Bullpadel spelers een racket dat veel power geeft met de slagen. Het is een wat zachter racket dan de andere powerrackets die Bullpadel heeft door de EVA SOFT binnenkant. Op het blad zijn Polyglasvezels aangebracht. Deze zijn erg sterk, maar lichter dan carbon. Dit racket is geschikt voor spelers van gemiddeld niveau met een aanvallende speelstijl. Het is vrij ongebruikelijk dat rackets gericht op spelers met een gemiddeld niveau een dusdanig aanvallend karakter hebben.

Vorm:DiamantGewicht:360-370 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Bullpadel Flow Light 2021

De Bullpadel Flow Light is een van de lichtste rackets van Bullpadel. Het heeft een druppelvorm met een balans net iets boven het midden. Verder is het racket van hetzelfde materiaal als de K2 Power. Het heeft een zachte binnenkant van EVA SOFT en op het blad zijn Polyglasvezels aangebracht. Dit racket is geschikt voor spelers van gemiddeld niveau met een allround speelstijl die de voorkeur hebben voor een licht racket (vrouwen en blessuregevoelige spelers).

Vorm:DruppelGewicht:350-360 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Bullpadel BP10 EVO 2021

De Bullpadel BP10 EVO 2021 lijkt sterk op de Flow Light en is gemaakt van precies dezelfde materialen: EVASOFT aan de binnenkant en Polyglasvezels op het blad. Het verschil zit met name in het gewicht. Dit racket is 10 gram zwaarder. Het racket heeft een druppelvorm en een balans in het midden. Dit racket is geschikt voor spelers met een gemiddeld niveau die de balans zoeken tussen power en controle, en dus een allround speelstijl hebben.

Vorm:DruppelGewicht:360-370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld


Bullpadel Tour Line

De Tour lijn biedt rackets voor beginnende spelers. Qua prijs zitten deze rackets in het onderste segment.

Bullpadel Libra 2021

De Bullpadel Libra 2021 heeft een rondvormig blad en de balans ligt redelijk laag in het racket. De binnenkant bestaat uit het zachte Eva Foam Rubber. De buitenkant bestaat uit glasvezels. Dit padelracket is geschikt voor de beginnende speler met een allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:350-360 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Bullpadel Shake 2021

De Bullpadel Shake lijkt sterk op de Bullpadel Libra. Het verschil zit in het gewicht. Dit racket is 10 gram zwaarder. Dit racket heeft een rondvormig blad en de balans ligt redelijk laag in het racket. De binnenkant bestaat uit het zachte Eva Foam Rubber en de buitenkant uit glasvezels. Dit racket is geschikt voor beginnende speler met een allround speelstijl, die de voorkeur hebben voor een iets zwaarder racket.

Vorm:RondGewicht:360-370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Disclaimer

Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk. PadelProf ontvangt een kleine vergoeding voor elke bestelling die wordt gedaan via de links op onze website.