Babolat Padelrackets Collectie 2022

Babolat heeft de een deel van padelrackets uit haar 2022 collectie uitgebracht. Ze hebben een upgrade gekregen en bevatten nu de nieuwste technologieën en innovaties. Met dit artikel bieden we een overzicht van de padelrackets van Babolat en helpen we jou te begrijpen voor welke type spelers de verschillende rackets geschikt zijn.

In de beschrijvingen vermelden we vaak de materialen waar het padelracket van is gemaakt. Wil je de eigenschappen van verschillende materialen beter begrijpen? Bekijk dan ons artikel met de uitleg over materialen in padelrackets.

Babolat Viper Serie

Babolat heeft nog niet alle series uitgebracht, maar wel haar Viper-lijn. Deze serie bestaat uit drie rackets: de Babolat Technical Viper, de Babolat Air Viper en de Babolat Counter Viper. Voor de bladen van de rackets uit de Viper serie is altijd carbon gebruikt. Het type carbon verschilt echter wel tussen de rackets. De binnenkant is gemaakt van X-EVA, dit bestaat uit drie lagen: de buitenste twee zijn hard met hoge densiteit en de middelste laag is zachter. Vanwege deze materialen bieden alle drie de rackets uit de Viper serie veel power. Aanvullend daarop hebben de drie rackets een verschillende eigenschap. Op de bladen van de rackets is een reliëf aangebracht met als doel ballen met effect te kunnen slaan.

Babolat Technical Viper 2022

De Babolat Technical Viper is het padelracket van Fernando Poggi, de nummer 64 van de World Padel Tour. Door de diamantvorm en de balans hoog in het blad biedt dit racket veel power. Het blad is gemaakt van 12K carbon. De binnenkant van het racket bestaat uit het relatief stugge X (Multi-)EVA rubber. Hierdoor voelt het padelracket hard aan, maar biedt het tegelijkertijd veel controle. Dit gaat echter wel ten koste van het comfort. Trillingen zul je bij slagen meer voelen. Vanwege deze eigenschappen is dit racket het meest geschikt voor ervaren spelers met een aanvallende speelstijl.

Wil je meer weten over dit padelracket? Dit racket lijkt erg op de 2021 versie: lees dan onze volledige review van de 2021 variant.

Vorm:DiamantGewicht:355-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Babolat Air Viper 2022

De Babolat Air Viper is het lichtste padelracket uit de Viper-reeks. Met 355 gram is dit racket 10 gram lichter dan de andere padelrackets uit deze reeks. Hierdoor is het racket goed hanteerbaar en wendbaar. Het racket is druppelvormig en biedt een goede balans tussen power en controle. Doordat het racket harder is dan de Technical Viper, wat komt door het gebruikte materiaal voor het blad (16k carbon), biedt het racket nog steeds veel power. Hierdoor zul je wel meer trilling voelen bij de slagen. Doordat het padelracket iets lichter is zul je iets minder controle hebben met de Air Viper, maar door de wendbaarheid is het weer makkelijker om het racketblad goed achter de bal te krijgen. Dit is een racket voor de ervaren speler met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:345-365 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden / Hoog
Hardheid: Hard Spelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Babolat Counter Viper

De Babolat Counter Viper heeft een ronde vorm en de balans ligt redelijk laag in het racket. De binnenkant is ook gemaakt van X-EVA rubber. Het blad is gemaakt van 3k carbon. Hierdoor is dit racket zachter dan de Technical Viper en Air Viper. Toch is het racket nog relatief hard. Door de ronde vorm biedt het racket veel controle (grote sweetspot). Hierdoor is het makkelijker de bal goed te raken. De lage balans draagt bij aan de hanteerbaarheid van het racket. De hardheid en de vorm maken dat dit padelracket erg geschikt is voor gecontroleerde slagen. Dit racket is met name geschikt voor de ervaren speler met een verdedigende speelstijl

Vorm:RondGewicht:355-375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Babolat Intermediate Player

De padelrackets in deze lijn zijn gericht op beginnende en gemiddelde spelers die een zacht en comfortabel racket zoeken met een goede hanteerbaarheid.

Babolat Reflex 2022

De Babolat Reflex is een diamantvormig padelracket met een balans net boven het midden. De binnenkant is gemaakt van EVA SOFT, een erg zacht en elastisch rubber. De buitenkant is gemaakt van glasvezel. Glasvezel is een licht en elastisch materiaal. Trillingen zul je hierdoor beperkt voelen in de slagen, waardoor het racket comfortabel aanvoelt. Het padelracket biedt door de hoge balans voldoende power. Wel gaat dit iets ten koste van de hanteerbaarheid. Door de materiaalkeuze heeft het racket veel output. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van beginnend tot gemiddeld niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:350-370 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Midden / Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner / Gemiddeld

Babolat Contact 2022

De Babolat Contact is een rondvormig en oversized padelracket en heeft een lage balans. Door het ronde blad met een oversized sweetspot is het makkelijk om de bal goed te raken. Het racket is licht (345g) en heeft een lage balans, waardoor het erg goed hanteerbaar is. De binnenkant is gemaakt van EVA SOFT en de buitenkant van glasvezel. Hierdoor zul je weinig trillingen voelen in de slagen en voelt het racket comfortabel aan. Hierdoor levert het racket iets in in op controle en power. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor beginnende spelers.

Vorm:Oversized RondGewicht:345 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Babolat Reveal 2022

De Babolat Reveal heeft een rond oversized blad met een grote sweetspot. De balans ligt in het midden. Door de grote sweetspot en het lichte gewicht zal het makkelijk zijn om je racket goed achter de bal te krijgen. Het racket is erg vergevingsgezind. Ook is de output erg goed: ballen krijgen voldoende vaart mee wanneer je geen kracht mee geeft aan je slag. Dit komt mede door de zachte binnenkant, wat gemaakt is van EVA rubber met een lage densiteit. Hierdoor lever het racket enigszins in op controle en power. Dit padelracket is dus vooral geschikt voor beginnende spelers.

Vorm:DruppelGewicht:350-370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld

*KORTINGSCODE

PadelProf heeft een samenwerking met duobakkersport.nl. Een aantal van de rackets die wij testen zijn door hen aangeboden. Daarnaast hebben wij een exclusieve kortingscode welke recht geeft op 5% korting bij je bestelling: Padelprof-5

Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk.