Padelrackets van de mannelijke finalisten van de WPT Amsterdam 2022: Belasteguín, Coello, Lima en Stupaczuk

Belasteguin, Coello, Lima, Stupaczuk

Op 2 oktober werd de WP herenfinale gespeeld in Amsterdam. Het was een mooie strijd tussen het duo Franco Stupaczuk en Pablo Lima tegen Fernando Belasteguín en Arturo Coello. Het laatste koppel ging er na een spectaculaire pot met de winst vandoor.

Deze toppers spelen natuurlijk met de beste padelrackets voor de vergevorderde speler. In dit artikel lees je met welke rackets de spelers spelen en voor welk type speler de rackets geschikt zijn. Hopelijk biedt het artikel inspiratie voor het kiezen van jouw volgende racket!

Fernando Belasteguín: Wilson Bela Pro 2022

Belasteguín heeft zijn eigen lijn van Wilson padelrackets. Zelf speelt hij nu met de Wilson Bela Pro 2022. Hij speelt meestal op de linker positie, de positie dat normaal gesproken voor de aanvallendste speler is. In dit duo is Belasteguín echter niet de meest aanvallende, maar wel een hele gebalanceerde speler en kan heel goed het spel lezen. Hij stelt zelf dan zijn lob zijn beste slag is.

De Wilson Bela Pro is een diamantvormig padelracket en heeft een balans iets boven het midden. De binnenkant is gemaakt van een hard soort rubber: Firm EVA rubber. Het blad is gemaakt van ‘Primero Carbon’ (3K carbon). Door de combinatie van deze materialen is het een hard en stug racket. Hierdoor zul je vrij veel trillingen voelen in de slagen en is het lastiger te hanteren. Het padelracket biedt erg veel power en controle. De hardheid maakt dat de output laag zal liggen. Het blad heeft veel textuur, waardoor je makkelijk ballen met effect kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een allround of aanvallende speelstijl. 

Vorm:DiamantGewicht:365 – 375 gram
Speelstijl:Allround/AanvallendBalans:Midden/Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd tot professioneel

Arturo Coello: Head Delta Pro 2022

Arturo Coello is een grootste talenten van de World Padel Tour. Toen hij 19 jaar was won hij zijn eerste titel in de WPT en nu speelt hij dus samen met een van de meest gerenommeerde padelspelers. Coello is erg goed aan het net en heeft een gigantisch harde smash.

De Head Delta Pro is een diamantvormig padelracket en de balans ligt hoog in het racketblad. Het is de opvolger van de Head Delta Hybrid. De binnenkant is gemaakt van een Power Foam, wat gemiddeld hard is. Het blad is gemaakt van een mix van carbon en graphene. Door de combinatie van deze materialen is het een vrij hard racket, maar Head heeft er van alles aan gedaan om de slagen comfortabel te laten voelen. Het padelracket biedt erg veel power en controle. Ook dit racket heeft een lage output. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een aanvallende speelstijl. 

Vorm:DiamantGewicht:375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd tot professioneel

Pablo Lima: Drop Shot Canyon Pro Pablo Lima 2022

Pablo Lima heeft als bijnaam “El canon de Porto Alegre”. Dit heeft hij te danken aan zijn explosieve en aanvallende speelstijl met krachtige smashes and volleys. Hij is linkshandig en staat daarom altijd rechts in het veld. Naast zijn kanon-harde smashes kan Lima ook goed de rust bewaren in het spel en vanuit de verdediging weer het voordeel verkrijgen via goed geplaatste lobs en rustige ballen.

De Drop Shot Canyon Pro is een druppelvormig padelracket en de balans ligt net iets boven het midden. De sweetspot is vergroot, waardoor het gemakkelijker is om de bal goed te raken. Het racket heeft een carbon Twin Tubular frame, wat ervoor zorgt dat het erg sterk en stijf is. De binnenkant is gemaakt van een EVA Pro rubber, wat gemiddeld hard is. Het blad is gemaakt van 24K carbon, wat erg hard is. Door de combinatie van deze materialen is het een hard racket, waardoor het een goede balans tussen power en controle biedt. Door de grip te maken van siliconen en kurk heeft Drop Shot geprobeerd om de trillingen van slagen iets op te vangen. Het blad heeft veel textuur ter bevordering van effectballen. De bovengenoemde eigenschappen zorgen ervoor dat dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een allround of aanvallende speelstijl. 

Vorm:DruppelGewicht:360-380 gram
Speelstijl:Allround/AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd tot professioneel

Franco Stupaczuk: Siux Electra ST1 2022

Franco Stupaczuk is een van de meest veelzijdige spelers uit de WPT. Eerder speelde hij altijd met ronde rackets (iets meer verdedigend), maar in 2022 heeft hij gekozen voor een hybride model, waardoor hij meer effect en power mee kan geven aan zijn slagen. Stupaczuk leest het spel als geen ander, staat in de verdediging altijd op de juiste plek en weet de ballen vaak zo te plaatsen dat hij en Lima weer in de aanvalspositie kunnen komen. Omdat hij speelt met de linkshandige Lima, staat Stupaczuk – die zelf rechtshandig is – nu links in het veld.

De Siux Electra ST1 is een hybridevormig padelracket, wat betekent dat het een soort combinatie is tussen een druppel- en een diamantvormig racket. Het blad is oversized, waardoor de balans iets omlaag wordt gehaald en het in het midden ligt. Een oversized blad is groter dan normaal, je kunt hierdoor de bal makkelijker goed raken en meer effect meegeven aan de slagen, maar het biedt iets minder controle en gaat ten koste van de hanteerbaarheid. Het lagere gewicht van dit padelracket compenseert de hanteerbaarheid weer enigszins. De binnenkant is gemaakt van het redelijk zachte Black EVA Soft High Recovery rubber en het blad is van 12k carbon. Hierdoor is het racket niet te hard en biedt het een goede combinatie tussen power, controle én output. Het racket voelt ook erg comfortabel aan, en is dus goed geschikt voor blessuregevoelige spelers. Het blad heeft een zand-textuur ter bevordering van effectballen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een allround speelstijl. 

Vorm:HyrbrideGewicht:350-365 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:Medium/HardSpelersniveau:Gevorderd tot professioneel