Controle
8
Power
9.7
Output
7.7
Hanteerbaarheid
7.7
Comfort
8
Pluspunten
Biedt zeel veel power
Zal waarschijnlijk lang meegaan, hoogwaardige materialen
Minpunten
Alleen geschikt voor gevorderde speler met een goede techniek
Door hoge balans lastiger te hanteren
8.2

Disclaimer: Dit is een metareview. Wij hebben alle reviews van de Head Extreme Pro 2024 gelezen en bekeken om jou een compleet beeld te kunnen bieden. We hebben het racket niet zelf getest.

Samenvatting en conclusies

De Head Extreme Pro gaat waarschijnlijk een van de populairdere padelrackets worden van Head. Het wordt in 2024 het nieuwe racket van World Padel Tour topspeler Arturo Coello en zal daarmee veel aandacht krijgen. Het racket is voornamelijk gericht op het bieden van power, en dat doet ze erg goed.

Het racket is gemaakt van erg harde materialen. Het racketblad is diamantvormig en de balans ligt in het hoog in het racket. Door deze combinatie biedt dit padelracket veel power en controle in voornamelijk aanvallende situaties. Dit racket is echter minder geschikt om lastige verdedigende ballen goed terug te spelen.

De Head Extreme Pro is zeer geschikt voor gevorderde spelers met een aanvallende speelstijl. Het racket is minder geschikt voor spelers van beginnend of gemiddeld (intermediate) niveau. De adviesprijs van rond de EUR 280,- vinden we best redelijk voor de kwaliteit van dit racket. Sommige webshops bieden het padelracket al goedkoper aan (zie onderaan).

Gegevens:

Vorm:DiamantGewicht:370g
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Algemeen

Het racketblad is gemaakt van een combinatie tussen graphene en carbon. De kern van het racket is gemaakt van Power Foam, wat een hoge densiteit heeft. Deze combinatie van materialen zorgt ervoor dat dit racket erg hard is. In combinatie met de diamanten vorm zorgt dit ervoor dat je aanvallende ballen met veel power kunt slaan, en veel snelheid kunt meegeven. De hardheid van het blad zorgt ook voor veel gevoel en controle. Head heeft in dit padelracket wel echt de focus gelegd op het genereren van power. Door de hoge balans is het racket iets minder goed hanteerbaar dan druppelvormige of ronde rackets, en ook iets minder dan bijvoorbeeld de diamantvormige Bullpadel Vertex 04. Ondanks de harde materialen biedt het padelracket nog voldoende comfort, doordat trillingen goed worden opgevangen.

Achter in het veld

Spelend in het achterveld zul je merken dat dit racket veel controle biedt. Ballen plaatsen waar je wil lukt goed met dit racket. Om een lob goed te slaan moet je de bal goed in de sweetspot weten te raken. Het harde racketblad biedt weinig output, en is daardoor niet erg vergevingsgezind. Als je de bal niet goed raakt, zal het racket weinig vaart meegeven aan de bal. Dit is ook belangrijk bij de verdedigende slagen. Daarom is de Head Extreme Pro vooral geschikt voor gevorderde spelers.

Aan het net

De Head Extreme Pro biedt veel power bij de aanvallende ballen aan het net. Volleys, smashes en viboras kunnen met veel kracht en snelheid worden geslagen. Daarnaast is het racket heel geschikt om de ballen goed te plaatsen, mits je ze goed in de sweetspot raakt. Omdat de balans hoog in het racket ligt kun je het racket iets minder snel bewegen dan padelrackets met een lagere balans om ballen te blokken.


Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk. PadelProf ontvangt een kleine vergoeding voor elke bestelling die wordt gedaan via de links op onze website.