Controle
9
Power
8
Output
8
Hanteerbaarheid
9
Comfort
8.5
Pluspunten
Zeer veel controle
Voor een rond racket redelijk veel power
Minpunten
Met name geschikt voor gevorderde speler met een redelijk goede techniek
Relatief weinig power
8.5

Disclaimer: Dit is een metareview. Wij hebben alle reviews van de Nox ML10 Pro Cup Luxury 2024 gelezen om jou een compleet beeld te kunnen bieden. We hebben het racket niet zelf getest.

Samenvatting en conclusies

De Nox ML10 Pro Cup Luxury 2024 is de opvolger van de altijd heel populaire Nox ML 10 Pro Cup. En dat is naar onze mening zeer terecht. Het padelracket blinkt met name uit in het bieden van balcontrole.

Het racket is gemaakt van gemiddelde harde materialen. Het racketblad is rond en de balans ligt laag in het racket. Door deze combinatie biedt dit racket veel balcontrole in zowel aanvallend als verdedigend spel. Dit racket is minder geschikt om ballen heel hard te slaan. Wel is dit racket harder dan zijn voorganger en biedt daardoor meer power.

De Nox ML 10 Pro Cup Luxury 2024 is zeer geschikt voor gevorderde spelers met een verdedigende of allround speelstijl. Het racket is iets minder geschikt voor spelers van beginnend niveau.

Gegevens:

Vorm:RondGewicht:360-375g
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:Gemiddeld Spelersniveau:Gevorderd

Algemeen

Het racketblad is gemaakt van 3K carbon. De kern van het racket is gemaakt van HR3 core foam. Deze combinatie van materialen maakt dit racket gemiddeld hard. In combinatie met de ronde vorm zorgt dit ervoor dat je zowel aanvallende als verdedigende ballen goed gecontroleerd kunt plaatsen. Hier staat tegenover dat dit racket minder geschikt is om ballen heel hard te slaan. Het racketblad heeft een ronde vorm, en de balans ligt laag in het racket. Om het padelracket extra wendbaar te maken – wat prettig is tijdens de verdediging – heeft Nox EOS Flap technology in dit racket verwerkt. De grote sweetspot maakt het makkelijk om de bal goed te raken. Door de textuur op het blad kun je met dit racket veel effect aan de bal meegeven.

Achter in het veld

In het achterveld biedt dit racket veel controle en wendbaarheid. Ballen plaatsen waar je wil lukt goed met dit racket. Dit geldt zowel voor ballen die je laag over het net speelt op de voeten van de tegenstander (chiquita) als bij lobs. De gemiddeld harde materialen – in combinatie met de grote sweetspot – zorgen ervoor dat dit racket redelijk veel output geeft: als je de bal niet precies met de juiste snelheid in het midden van het blad raakt zal het racket nog relatief veel snelheid meegeven aan de bal. Padelrackets geschikt voor aanvallend spel bieden juist weinig output.

Aan het net

De Nox ML 10 Pro Cup Luxury 2024 is een heel prettig racket om volleys met precisie te plaatsen. Hetzelfde geldt voor bandejas en viboras (slagen boven schouderhoogte). Voor echt aanvallende ballen – zoals smashes of harde volleys – is dit racket door de ronde vorm en balans in het midden minder geschikt (klik hier voor een meer gedetailleerde uitleg). Door de lage balans is het racket snel te bewegen (hanteerbaarheid). Hierdoor zijn harde ballen met dit racket goed te blokken.


Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk. PadelProf ontvangt een kleine vergoeding voor elke bestelling die wordt gedaan via de links op onze website.