De 5 beste padelrackets voor beginners 2024

Beste beginners padelrackets

Ben jij net begonnen met padel en op zoek naar je eerste padelracket? In dit artikel helpen we jou op weg door een overzicht te presenteren van de beste 5 padelrackets voor beginnende spelers in 2024. Om een goed beeld te krijgen van verschillende kenmerken die padelrackets kunnen hebben, en welk effect deze kenmerken hebben op hoe een racket speelt, adviseren we je om eerst dit artikel te lezen.

ALGEMENE ADVIEZEN PADELRACKETS VOOR DE BEGINNER

Voor beginnende spelers zijn er een aantal criteria waaraan een padelracket moet voldoen. Onderstaand beschrijven we de vier belangrijkste punten:

  • Rond racketblad (en lage balans): rackets met een rond blad hebben een grote sweetspot: dit is het deel van het racketblad waarmee je de bal optimaal raakt. Dit is een belangrijke eigenschap, omdat je als beginnende speler de bal minder vaak perfect in het midden zult raken dan meer ervaren spelers. Daarnaast ligt de balans (het zwaartepunt) bij ronde rackets over het algemeen laag in het racket (richting de handgreep). Dit heeft tot gevolg dat het racket goed te hanteren is, lees: makkelijker snel te bewegen dan een racket waarbij de balans hoog ligt (in het racketblad).
  • Zacht materiaal: rackets gemaakt van een zacht materiaal bieden vanwege het elastische karakter meer output: dit is de snelheid waarmee een bal uit het racket komt zonder dat er veel kracht of techniek in de slag zit. Als beginnende speler is dit prettig, omdat het daardoor bijvoorbeeld makkelijker is om diepe lobs of smashes met een redelijke snelheid te slaan. De slagen met een zacht padelracket voelen ook comfortabeler dan met een hard racket, omdat zachte materialen trillingen absorberen.
  • Laag tot gemiddeld gewicht: net zoals bij rackets met een lage balans, zijn relatief lichte rackets makkelijk hanteerbaar. Daarnaast leiden lichtere rackets minder snel tot blessures.
  • Lage prijs: als je net begint met padel is de kans groot dat je snel beter zult worden. Een eerste padelracket gaat dan meestal ook geen jaren mee. Het is daarom simpelweg zonde om aan je eerst racket te veel geld uit te geven.

Nu vraag je je wellicht af of niet alle spelers dan met rackets met bovenstaande kenmerken zouden moeten spelen. Dat is niet zo. Over het algemeen kun je stellen dat rackets met bovenstaande kenmerken inleveren op balcontrole én op power bij aanvallende slagen. Met name gevorderde spelers die de bal precies willen plaatsen en spelers met een aanvallende speelstijl vinden dat belangrijke kenmerken.


Nummer 1: NOX X-ONE

De NOX X-ONE is een rondvormig padelracket met een lage balans. Bij dit racket bestaat het frame uit 70% fiber carbon. Fiber Carbon is vanwege de weeftechniek duurzamer dan normaal carbon, waardoor het racket langer mee gaat. Dit racket voelt redelijk zacht aan, doordat de binnenkant gemaakt is van HR3 rubber en het blad gemaakt is van 3K glasvezel. Hierdoor biedt het racket veel comfort en een goede output. Dit zijn materialen die ook gebruikt worden in duurdere rackets. Door de lage balans is het racket goed hanteerbaar, maar biedt het wat minder power dan aanvallendere rackets. Voor beginnende spelers is dit absoluut geen probleem. De ronde vorm zorgt voor een grote sweetspot, het is dus gemakkelijk om de bal goed te raken. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Het racket is uitermate geschikt voor beginnende spelers.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Nummer 2: Adidas Drive 3.3 2024

De Adidas Drive 3.3 is gemaakt van glasvezel aan de buitenkant en een zachte mousse aan de binnenkant. Het racket heeft een ronde vorm en het balanspunt ligt richting de grip. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het padelracket geschikt is voor beginnende spelers die veel controle willen. De Adidas Drive 3.3 komt in twee varianten: Blue en Vintage. Het racket is te koop voor rond de €80,-.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:ControleBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Nummer 3: Bullpadel BP10 EVO

De Bullpadel BP10 EVO 2024 heeft een rond racketblad, en hierdoor een lage balans. De binnenkant is gemaakt van EVA Soft en het blad is van glasvezel. Hierdoor is het een zacht en comfortabel padelracket. Het grote voordeel van de Bullpadel BP10 EVO ten opzichte van de andere padelrackets in dit lijstje is dat het frame is gemaakt van carbon (net zoals bij duurdere rackets). Het padelracket gaat hierdoor langer mee. De prijs van dit racket ligt daarom wel iets hoger. Daarnaast maakt carbon het racket iets stugger, waardoor het meer controle biedt dan de andere padelrackets uit deze top 5. Het racket is voornamelijk gericht op controle en is geschikt voor zowel beginnende spelers als spelers van gemiddeld niveau.

Vorm:RondGewicht:360-380 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner / Gemiddeld

Nummer 4: Head Evo Extreme 2024

De Head Extreme Evo is een perfect racket voor beginnende padelspelers. Het is een druppelvormig padelracket en de balans ligt laag in het racket. Het racketblad heeft een grote sweetspot. Het frame is gemaakt van Integra Glasvezel, waardoor het racket voor veel schokabsorbtie, flexibiliteit en comfort zorgt. Het zachte foam aan de binnenkant geeft een vrij zachte en comfortabele feel aan het racket. Het racket heeft hierdoor veel controle. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor spelers van beginnend niveau met een allround speelstijl. 

Vorm:DruppelGewicht:345 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginnend

Nummer 5: Babolat Contact

De Babolat Contact is een rondvormig en oversized padelracket en heeft een lage balans. Door het ronde blad met een oversized sweetspot is het makkelijk om de bal goed te raken. Het racket is licht (340-350g) en heeft een lage balans, waardoor het erg goed hanteerbaar is. De binnenkant is gemaakt van EVA SOFT en de buitenkant van glasvezel. Hierdoor zul je weinig trillingen voelen in de slagen en voelt het racket comfortabel aan. Hierdoor levert het racket iets in op controle en power. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor beginnende spelers. De Babolat Contact is wel erg licht, en daardoor vooral geschikt voor blessuregevoelige spelers en vrouwen.

Vorm:Oversized RondGewicht:340-350 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner