Controle
9.5
Power
8
Output
8
Hanteerbaarheid
9
Comfort
8
Pluspunten
Zeer veel controle
Grote sweetspot, daardoor makkelijk ballen goed te raken
Erg fijn racket aan het net
Minpunten
Geschikt voor gevorderde speler met een redelijk goede techniek
Relatief weinig power
(Advies)prijs
8.5

Disclaimer: Dit is een metareview. Wij hebben alle reviews van de Adidas Adipower CTRL 3.3 2024 gelezen om jou een compleet beeld te kunnen bieden. We hebben het racket niet zelf getest.

Samenvatting en conclusies

De Adidas Adipower CTRL 3.3 is – naar onze mening zeer terecht – een van de meest populaire padelrackets van Adidas. Zoals de naam al doet vermoeden is het racket voornamelijk gericht op het hebben van veel balcontrole. Daarop scoort het racket indrukwekkend goed.

Het racket is gemaakt van redelijk zachte materialen. Het racketblad is rond en de balans ligt in het midden van het racket. Door deze combinatie biedt dit racket veel balcontrole in zowel aanvallende als verdedigende situaties. Dit racket is echter minder geschikt om ballen heel hard te slaan.

De Adipower Adipower CTRl 3.3 is zeer geschikt voor gevorderde spelers met een verdedigende of allround speelstijl. Het racket is iets minder geschikt voor spelers van beginnend of gemiddeld (intermediate) niveau. De adviesprijs van rond de EUR 300,- vinden we aan de hoge kant. Sommige webshops bieden het racket echter goedkoper aan (zie onderaan).

Gegevens:

Vorm:RondGewicht:360-375g
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

Algemeen

Het racketblad is gemaakt van 3K carbon. De kern van het racket is gemaakt van Eva Soft Performance. Deze combinatie van materialen zorgt ervoor dat dit racket vrij zacht is. In combinatie met de ronde vorm zorgt dit ervoor dat je zowel aanvallende als verdedigende ballen goed gecontroleerd kunt plaatsen. De keerzijde van deze materialen is dat dit racket wat minder geschikt is om ballen heel hard te slaan. Het racketblad heeft een ronde vorm, en de balans ligt in het midden van het racket. Ten opzichte van (verdedigende) rackets met een lage balans is het met dit racket iets lastiger om het racket snel te bewegen en daarmee een goede voorbereiding te treffen. Vergeleken met (aanvallende) rackets met een hoge balans scoort dit racket juist beter op dat punt. De grote sweetspot maakt het makkelijk om de bal goed te raken. Door de textuur op het blad kun je met dit racket veel effect aan de bal meegeven.

Achter in het veld

Spelend in het achterveld zul je merken dat dit racket veel controle biedt. Ballen plaatsen waar je wil lukt goed met dit racket, en lobs zijn eenvoudig te spelen. De relatief zachte materialen – in combinatie met de grote sweetspot – zorgt ervoor dat dit racket vergevingsgezind: als je de bal niet precies in het midden van het blad raakt zal het racket nog relatief veel snelheid meegeven aan de bal. Met andere woorden: de output is goed. Bij harde rackets met een hoge balans is dit een ander verhaal.

Aan het net

De Adidas Adipower CTRL 3.3 is een heel prettig racket om volleys met precisie te plaatsen. Hetzelfde geldt voor bandejas en viboras (slagen boven schouderhoogte). Voor echt aanvallende ballen – zoals smashes – is dit racket door de ronde vorm en balans in het midden minder geschikt (klik hier voor een meer gedetailleerde uitleg). Omdat de balans niet hoog in het racket, maar in het midden ligt – en het racket daardoor snel te bewegen is (hanteerbaarheid) – gaat ook het blokken van harde ballen goed.


Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk. PadelProf ontvangt een kleine vergoeding voor elke bestelling die wordt gedaan via de links op onze website.