Alle Babolat Padelrackets in 2024

Alle rackets van de Babolat 2024 Padelcollectie zijn uitgebracht! Babolat heeft 9 nieuwe rackets gelanceerd: vier uit de Viper-serie; vier uit de Veron-serie; één uit de Vertuo-serie. Ze hebben een upgrade gekregen en bevatten nu de nieuwste technologieën en innovaties. Daarnaast bestaat een deel van de collectie uit padelrackets van de 2023-collectie, met daarin de Energy en Spirit-series. Met dit artikel bieden we een overzicht van de padelrackets van Babolat die in 2024 te koop zijn, en helpen we jou te begrijpen voor welke type spelers de verschillende rackets geschikt zijn.

De meeste rackets uit de 2024 collectie zijn uitgebracht. Zodra de laatste padelrackets uit de collectie beschikbaar zijn zullen we deze toevoegen aan dit artikel.

In de beschrijvingen vermelden we vaak de materialen waar het padelracket van is gemaakt. Wil je de eigenschappen van verschillende materialen beter begrijpen? Bekijk dan ons artikel met de uitleg over materialen in padelrackets.

KORTE SAMENVATTING
Type spelerRacketUitleg
Gevorderd / Aanvallend (Power)Babolat Technical ViperBeste racket voor de gevorderde en aanvallende speler. Heel veel power, met behoud van controle.
Gevorderd / Verdedigend (Controle)Babolat Counter ViperBeste racket voor de gevorderde speler met een meer verdedigende speelstijl. Biedt nog voldoende power, en ultieme controle.
Intermediate / AanvallendBabolat Air VeronHeerlijk lichtgewicht waardoor het heel hanteerbaar is, met behoud van power.
Intermediate / VerdedigendBabolat Counter VeronDoor het redelijk zachte racketblad is het een vergevingsgezind racket. Door de lage balans ook goed hanteerbaar.

Babolat Viper Serie

Deze serie bestaat uit drie rackets: de Babolat Technical Viper, de Babolat Air Viper en de Babolat Counter Viper. Voor de bladen van de rackets uit de Viper serie is altijd carbon gebruikt. Het type carbon verschilt echter wel tussen de rackets. De binnenkant is gemaakt van X-EVA, dit bestaat uit drie lagen: de buitenste twee zijn hard met hoge densiteit en de middelste laag is zachter. Vanwege deze materialen bieden alle drie de rackets uit de Viper serie veel power. Aanvullend daarop hebben de drie rackets een verschillende eigenschap. Op de bladen van de rackets is een reliëf aangebracht met als doel ballen met effect te kunnen slaan.

Babolat Technical Viper Juan Lebrón 2024

De Babolat Technical Viper Juan Lebrón is het padelracket van, je raadt het al, Juan Lebrón, de nummer 1 van de World Padel Tour. Door de diamantvorm en de balans hoog in het blad biedt dit racket veel power. Het blad is gemaakt van 12K carbon. De binnenkant van het racket bestaat uit het relatief stugge X (Multi-)EVA rubber. Hierdoor voelt het padelracket hard aan en kun je ballen met heel veel power slaan, maar biedt het tegelijkertijd veel controle. Dit gaat echter wel ten koste van het comfort. Om de trillingen beter te absorberen bij iedere slag beschikt het racket over het Vibrasorb System². Vanwege deze eigenschappen is dit racket het meest geschikt voor spelers van gevorderd to professioneel niveau met een aanvallende speelstijl.

Wil je meer weten over dit padelracket? Dit racket lijkt erg op de 2021 versie: lees dan onze volledige review van de 2021 variant.

Vorm:DiamantGewicht:365 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Babolat Technical Viper 2024

De Babolat Technical Viper 2024 is de regulier variant van het Juan Lebrón racket. Door de diamantvorm en de balans hoog in het blad biedt dit racket veel power. Het blad is gemaakt van 12K carbon. De binnenkant van het racket bestaat uit het relatief stugge X (Multi-)EVA rubber. Hierdoor voelt het padelracket hard aan en kun je ballen met heel veel power slaan, maar biedt het tegelijkertijd veel controle. Dit gaat echter wel ten koste van het comfort. Om de trillingen beter te absorberen bij iedere slag beschikt het racket over het Vibrasorb System². Vanwege deze eigenschappen is dit racket het meest geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een aanvallende speelstijl.

Wil je meer weten over dit padelracket? Dit racket lijkt erg op de 2021 versie: lees dan onze volledige review van de 2021 variant.

Vorm:DiamantGewicht:365 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Babolat Air Viper 2024

De Babolat Air Viper is de lichte variant van de Viper-padelrackets. Het racket is druppelvormig en heeft een balans in het midden van het racket. Het padelracket is lichter (355 gram) en harder dan de Technical Viper. Dit komt door het gebruikte materiaal voor het blad (16k carbon), wat het racket nog steeds voldoende power geeft. De kern is gemaakt van het vernieuwde X-EVA, wat twee stijve buitenlagen heeft en een soepele binnenlaag. Hierdoor biedt het racket een uitstekende balans tussen power en controle. Als gevolg van het harde blad zullen trillingen iets beter voelbaar zijn. Om deze trillingen beter te absorberen bij iedere slag beschikt het racket over het Vibrasorb System². Ook zal de controle van de Air Viper per slag iets afnemen, maar door de wendbaarheid is het weer makkelijker om het racketblad goed achter de bal te krijgen. Dit is een racket voor de gevorderde tot professionele speler met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:355 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden / Hoog
Hardheid: Hard Spelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Babolat Counter Viper 2024

De Babolat Counter Viper heeft een ronde vorm en de balans ligt redelijk laag in het racket. De binnenkant is gemaakt van het vernieuwde X-EVA rubber. Het blad is gemaakt van 3k carbon. Hierdoor is dit racket iets zachter dan de Technical Viper en Air Viper, maar een stuk harder dan bijvoorbeeld rackets van glasvezel. Door de ronde vorm biedt het racket veel controle met een grote sweetspot. De hardheid en de vorm maken dat dit padelracket erg geschikt is voor gecontroleerde slagen. De gecontroleerde slagen worden nog fijner door het Vibrasorb System². Dit systeem kan trillingen beter absorberen. Dit racket is met name geschikt voor de gevorderde tot professionele speler met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:365 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Babolat Veron Serie

De padelrackets uit de Veron-serie zijn geschikt voor gevorderde spelers. De bladen zijn gemaakt van een combinatie tussen glasvezel en carbon en de binnenkanten van het relatief elastische BLACK EVA. De rackets zijn daardoor zachter en spelen comfortabeler dan de rackets uit de Viper-serie. De keerzijde is dat de rackets minder power en controle bieden. Verder beschikken de rackets over dezelfde technologieën, zoals het reliëf.

Babolat Technical Veron 2024 Juan Lebrón

De Babolat Technical Veron Juan Lebrón beschikt over veel dezelfde eigenschappen als het andere racket van Juan Lebrón: de Babolat Technical Viper. Het racket heeft een diamantvormig blad en een hoge balans. De binnenkant is gemaakt van BLACK EVA, een wat elastischer type rubber. Het blad is gemaakt van een combinatie tussen carbon en glasvezel. Door deze andere materialen voelt het racket zachter aan dan de Technical in de Viper-serie en biedt het iets meer comfort. Ondanks dat het racket wat zachter is, geeft het racket door de hoge balans en de diamantvorm nog veel power mee aan de slagen. Doordat het racket zachter is, zal de output beter zijn dan bij de Technical Viper: je kunt verdedigende ballen makkelijk meer snelheid meegeven. Ook dit racket is uitgerust met het nieuwe Vibrasorb System² om trillingen maximaal te absorberen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor de gevorderde speler met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:365 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

Babolat Technical Veron 2024

De Babolat Technical Veron is de reguliere variant van de Technical Veron van Juan Lebrón. Het racket heeft een diamantvormig blad en een hoge balans. De binnenkant is gemaakt van BLACK EVA, een wat elastischer type rubber. Het blad is gemaakt van een combinatie tussen carbon en glasvezel. Door deze andere materialen voelt het racket zachter aan dan de Technical in de Viper-serie en biedt het iets meer comfort. Ondanks dat het racket wat zachter is, geeft het racket door de hoge balans en de diamantvorm nog veel power mee aan de slagen. Doordat het racket zachter is, zal de output beter zijn dan bij de Technical Viper: je kunt verdedigende ballen makkelijk meer snelheid meegeven. Ook dit racket is uitgerust met het nieuwe Vibrasorb System² om trillingen maximaal te absorberen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor de gevorderde speler met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:365 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

Babolat Air Veron 2024

De Babolat Air Veron heeft veel dezelfde eigenschappen als de Babolat Air Viper: een druppelvormig blad, een gemiddelde balans en een lichter gewicht. De binnenkant is gemaakt van BLACK EVA, een elastisch rubber, en het blad is gemaakt van Carbonflex. Carbonflex is een mix tussen glasvezel en carbon. Daardoor zal het racket wat zachter aanvoelen dan de Air uit de Viper-serie. Het racket biedt een goede combinatie tussen power en controle. Doordat het een licht racket is, is het goed hanteerbaar en kun je het racket snel bewegen om goed achter de bal te krijgen. De output van het racket is beter dan bij de Viper-variant: je kunt verdedigende ballen wat meer snelheid meegeven. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde speler met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:355 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Midden / Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd

Babolat Counter Veron 2024

De Babolat Counter Veron heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als de Babolat Counter Viper: een rondvormig blad en een lage balans. Het verschil tussen deze twee rackets is de kern en het materiaal. De binnenkant is gemaakt van BLACK EVA, een elastischer rubber, en het blad is gemaakt van Carbonflex. Carbonflex is een mix tussen glasvezel en carbon. Hierdoor zal het padelracket wat zachter aanvoelen dan de Counter uit de Viper-serie. Het racket heeft een grote sweetspot, waardoor het makkelijker is de bal goed te raken. De output van het racket is beter dan bij de Viper-variant: je kunt verdedigende ballen wat meer snelheid meegeven. Daarnaast is het ook goed hanteerbaar door de lage balans. Het is dus een vergevingsgezind racket. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde speler met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:365 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderde

Babolat Vertuo Series

Deze padelrackets zijn geschikt voor spelers van gemiddeld niveau. De bladen zijn gemaakt van uitsluitend glasvezel en de binnenkanten van het relatief elastische BLACK EVA Rubber. De rackets zijn hierdoor zachter dan de padelrackets uit de Veron en Viper series. Daarnaast zijn de rackets lichter. Hierdoor zullen de rackets beter hanteerbaar zijn, nóg comfortabeler aanvoelen, maar minder controle en power bieden. Deze lijn heeft geen reliëf op het blad, waardoor het mogelijk lastiger is om effect mee te geven aan ballen.

Babolat Technical Vertuo 2024 Juan Lebrón

De Babolat Technical Vertuo Juan Lebrón is een variant op de Technical-varianten uit de Veron en Viper series: een diamantvormig frame, met een hoge balans. Wel is het racket nog zachter en lichter. De binnenkant is, net zoals de Veron, gemaakt van BLACK EVA rubber. Het blad is gemaakt van het zachtere glasvezel. Dit racket biedt ondanks het zachte blad nog steeds goede controle en power, maar minder dan bij de hogere series. Doordat het racket vrij zacht is, zal de output goed zijn: je kunt verdedigende ballen makkelijk meer snelheid meegeven. Het racket is ook vrij licht waardoor het goed hanteerbaar is, zeker voor een racket met een diamantvorm. Als extra eigenschap bevat het racket het Vibrasorb System om trillingen te dempen bij iedere slag. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van een gemiddeld niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:345-365 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:Zacht / MediumSpelersniveau:Gemiddeld

Babolat Technical Vertuo 2023

De Babolat Technical Vertuo heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als de Technical-varianten uit de Veron en Viper series: een diamantvormig frame, met een hoge balans. Wel is het racket nog zachter en lichter. De binnenkant is, net zoals de Veron, gemaakt van BLACK EVA rubber. Het blad is gemaakt van het zachtere glasvezel. Dit racket biedt ondanks het zachte blad nog steeds goede controle en power, maar minder dan bij de hogere series. Doordat het racket vrij zacht is, zal de output goed zijn: je kunt verdedigende ballen makkelijk meer snelheid meegeven. Het racket is ook vrij licht waardoor het goed hanteerbaar is, zeker voor een racket met een diamantvorm. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor de gemiddelde speler met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:345-365 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:Zacht / MediumSpelersniveau:Gemiddeld

Babolat Air Vertuo 2023

De Babolat Air Vertuo heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als de Air-varianten uit de Veron en Viper series: een druppelvormig frame, met een balans in het midden. Wel is het padelracket nog zachter en lichter: 345 gram. De binnenkant is gemaakt van het relatief elastische BLACK EVA rubber, net als de Veron. Het blad is gemaakt van het zachte glasvezel. Dit padelracket biedt ondanks het zachte blad nog steeds goede controle en power, maar minder dan bij de hogere series. Doordat het racket vrij zacht is, zal de output goed zijn: je kunt verdedigende ballen makkelijk meer snelheid meegeven. Het racket is ook erg licht, waardoor het heel goed hanteerbaar is. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor de gemiddelde speler met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:335-355 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden / Hoog
Hardheid:Zacht / MediumSpelersniveau:Gemiddeld

Babolat Counter Vertuo 2023

De Babolat Counter Vertuo heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als de Counter-varianten uit de Veron en Viper series: een rondvormig frame, met een balans laag in het racket. Het padelracket is zachter en lichter dan de Counter Veron. De binnenkant is gemaakt van het relatief elastische BLACK EVA, net als de Counter Veron. Dit racket is vooral gericht op controle, maar het biedt vanwege de gebruikte materialen minder controle dan de Counters uit de hogere series. Doordat het padelracket vrij zacht is, zal de output goed zijn: je kunt verdedigende ballen makkelijk meer snelheid meegeven. En door de lage balans in combinatie met het vrij lage gewicht is het racket ook erg goed hanteerbaar. Perfect voor verdedigende slagen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor de gemiddelde speler met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:340-360 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Babolat Energy Series

De nieuwe Energy serie bevat twee padelrackets voor gevorderde spelers, de Dyna en Stima variant. Beide rackets hebben een ultralicht gewicht, daarom uitermate geschikt voor spelers die houden van een wendbaar racket! Om voldoende power te behouden zijn beide rackets ontwikkeld met koolstoftechnologie. Zo krijgt iedere slag met dit racket voldoende kracht!

De Energy-rackets zijn geschikt voor spelers van een gevorderd niveau.

Binnenkort online!

Babolat Dyna Energy

De Babolat Dyna Energy is een van de vier ultralichte rackets in de 2024 collectie van Babolat. Het padelracket heeft een druppelvormig racketblad met een evenwichtige balans. Zowel het racketblad als het frame is ontworpen met het sterke carbon fibre. Carbon maakt het racket erg stug en geeft de speler hierdoor veel power. De kern bestaat uit het populaire EVA-schuim. Het ultralichte gewicht is gecreëerd door een dunner racketblad en de nieuwe MicroPerf-technologie. Dit zijn extra perforaties in het blad die de sweetspot groter maken en het racket lichter. Door het lichte gewicht biedt het racket de speler veel wendbaarheid en controle over het racket. Verder beschikt het racket over een ruw racketblad, waardoor effectballen makkelijker te slaan zijn. Alle eigenschappen van het racket samen maken de Dyna Energy het meest geschikt voor gevorderde tot professionele spelers met een allround tot aanvallende speelstijl, die graag met een licht en wendbaar racket spelen.

Vorm:DiamantGewicht:330 gram
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Babolat Stima Energy

De Babolat Stima Energy is een van de vier ultralichte rackets in de 2024 collectie van Babolat. Het racket lijkt erg op de Dyna Energy, maar heeft een andere vorm. Het padelracket heeft een racketblad met ronde vorm en een evenwichtige balans. Zowel het racketblad als het frame is ontworpen met het sterke carbon fibre. Carbon maakt het racket erg stug en geeft de speler hierdoor veel power. De kern bestaat uit het populaire EVA-schuim. Het ultralichte gewicht is gecreëerd door een dunner racketblad en de nieuwe MicroPerf-technologie. Dit zijn extra perforaties in het blad die de sweetspot groter maken en het racket lichter. Door het lichte gewicht biedt het racket de speler veel wendbaarheid en controle over het racket. Verder beschikt het racket over een ruw racketblad, waardoor effectballen makkelijker te slaan zijn. Alle eigenschappen van het racket samen maken de Dyna Energy het meest geschikt voor gevorderde tot professionele spelers met een verdedigende speelstijl, die graag met een licht en wendbaar racket spelen.

Vorm:RondGewicht:335 gram
Speelstijl:Allround / VerdedigendBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Babolat Spirit Series

De Spirit Serie is een ‘spin-off’ serie van de Energy serie! Ook in deze serie is het ultralichte gewicht een van de kerneigenschappen van de rackets. In de Spirit serie is naast koolstoftechnologie glasvezel een belangrijk materiaal. Hierdoor worden de rackets iets minder hard, waardoor ze de speler meer controle geven!

De Spirit-rackets zijn geschikt voor spelers van een gemiddeld tot gevorderd niveau.

Binnenkort online!

Babolat Dyna Spirit

De Babolat Dyna Spirit is een van de vier ultralichte rackets in de 2024 collectie van Babolat. De Spirit rackets lijken op de Energy rackets, maar verschillen in materiaalkeuze voor het frame. De Dyna Spirit heeft een racketblad met diamantvorm en een evenwichtige balans. Het racketblad is gemaakt van het veelzijdige glasvezel. Glasvezel maakt het racket wat zachter en geeft de speler hierdoor meer controle. Het frame is gemaakt van carbon fibre, waardoor het racket erg duurzaam is. De kern bestaat uit het populaire EVA-schuim. Het ultralichte gewicht is gecreëerd door een dunner racketblad en de nieuwe MicroPerf-technologie. Dit zijn extra perforaties in het blad die de sweetspot groter maken en het racket lichter. Door het lichte gewicht biedt het racket de speler veel wendbaarheid en controle over het racket. Verder beschikt het racket over een ruw racketblad, waardoor effectballen makkelijker te slaan zijn. Alle eigenschappen van het racket samen maken de Dyna Spirit het meest geschikt voor intermediate tot gevorderde spelers met een allround tot aanvallende speelstijl, die graag met een licht en wendbaar racket spelen.

Vorm:DiamantGewicht:330 gram
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Intermediate / Gevorderd

Babolat Stima Spirit

De Babolat Stima Spirit is een van de vier ultralichte rackets in de 2024 collectie van Babolat. De Dyna Spirit heeft een rond racketblad en een evenwichtige balans. Het racketblad is gemaakt van het veelzijdige glasvezel. Glasvezel maakt het racket wat zachter en geeft de speler hierdoor meer controle. Het frame is gemaakt van carbon fibre, waardoor het racket erg duurzaam is. De kern bestaat uit het populaire EVA-schuim. Het ultralichte gewicht is gecreëerd door een dunner racketblad en de nieuwe MicroPerf-technologie. Dit zijn extra perforaties in het blad die de sweetspot groter maken en het racket lichter. Door het lichte gewicht biedt het racket de speler veel wendbaarheid en controle over het racket. Verder beschikt het racket over een ruw racketblad, waardoor effectballen makkelijker te slaan zijn. Alle eigenschappen van het racket samen maken de Stima Spirit het meest geschikt voor intermediate tot gevorderde spelers met een allround tot verdedigende speelstijl, die graag met een licht en wendbaar racket spelen.

Vorm:DiamantGewicht:335 gram
Speelstijl:Allround / VerdedigendBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Intermediate / Gevorderd

Babolat Intermediate Player

De padelrackets in deze lijn zijn gericht op beginnende en gemiddelde spelers die een zacht en comfortabel racket zoeken met een goede hanteerbaarheid.

De rackets in de Babolat Intermediate Player serie zijn uitgebracht met de 2023 collectie. Vanwege hun populariteit en toegankelijkheid zijn de rackets ook opgenomen in de 2024 collectie!

Babolat Reflex 2023

De Babolat Reflex is een diamantvormig padelracket met een balans net boven het midden. De binnenkant is gemaakt van EVA SOFT, een erg zacht en elastisch rubber. De buitenkant is gemaakt van glasvezel. Glasvezel is een licht en elastisch materiaal. Trillingen zul je hierdoor beperkt voelen in de slagen, waardoor het racket comfortabel aanvoelt. Het padelracket biedt door de hoge balans voldoende power. Wel gaat dit iets ten koste van de hanteerbaarheid. Door de materiaalkeuze heeft het racket veel output. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van beginnend tot gemiddeld niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:350-370 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Midden / Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner / Gemiddeld

Babolat Storm 2023

De Babolat Storm is een druppelvormig padelracket met een balans in het midden van het blad. De binnenkant is gemaakt van EVA SOFT, een erg zacht en elastisch rubber. De buitenkant is gemaakt van glasvezel. Glasvezel is een licht en elastisch materiaal. Trillingen zul je hierdoor beperkt voelen in de slagen, waardoor het racket comfortabel aanvoelt. Het padelracket biedt door de gemiddeld hoge balans voldoende power en is ook nog voldoende hanteerbaar voor beginners. Door de materiaalkeuze heeft het racket veel output. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van beginnend tot gemiddeld niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:340-350 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Babolat Contact 2023

De Babolat Contact is een rondvormig en oversized padelracket en heeft een lage balans. Door het ronde blad met een oversized sweetspot is het makkelijk om de bal goed te raken. Het racket is licht (340-350g) en heeft een lage balans, waardoor het erg goed hanteerbaar is. De binnenkant is gemaakt van EVA SOFT en de buitenkant van glasvezel. Hierdoor zul je weinig trillingen voelen in de slagen en voelt het racket comfortabel aan. Hierdoor levert het racket iets in in op controle en power. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor beginnende spelers.

Vorm:Oversized RondGewicht:340-350 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Babolat Reveal 2023

De Babolat Reveal heeft een rond oversized blad met een grote sweetspot. De balans ligt in het midden. Door de grote sweetspot en het lichte gewicht zal het makkelijk zijn om je racket goed achter de bal te krijgen. Het racket is erg vergevingsgezind. Ook is de output erg goed: ballen krijgen voldoende vaart mee wanneer je geen kracht mee geeft aan je slag. Dit komt mede door de zachte binnenkant, wat gemaakt is van EVA rubber met een lage densiteit. Hierdoor levert het racket enigszins in op controle en power. Dit padelracket is dus vooral geschikt voor beginnende spelers.

Vorm:Rond OversizedGewicht:340-350 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:MediumSpelersniveau:Beginner

*KORTINGSCODE

PadelProf heeft een samenwerking met duobakkersport.nl. Een aantal van de rackets die wij testen zijn door hen aangeboden. Daarnaast hebben wij een exclusieve kortingscode welke recht geeft op 10% korting bij je bestelling: padelprof10

Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk.