Alle Head padelrackets van 2024

In 2024 heeft Head twee nieuwe lijnen padelrackets uitgebracht: de Extreme serie en de Radical serie. De Gravity, Zephyr, Flash, Bolt en Evolijnen uit 2023 zijn nog steeds te koop. Met dit artikel bieden we een overzicht van alle Head rackets die je in 2024 kunt kopen en helpen we jou te begrijpen voor welke type spelers de verschillende rackets geschikt zijn.

KORTE SAMENVATTING

De Extreme serie omvat rackets geschikt voor vergevorderde en professionele spelers. De Radical lijn bevat rackets ook rackets voor vergevorderde en professionele spelers en richt zicht op controle tijdens het spel. De De Gravity serie biedt rackets voor de gevorderde en gemiddelde spelers. De Zephyr en Flash series zijn voor spelers van gemiddeld of beginnend niveau. De Evo serie is geschikt voor beginnende padelspelers. In onderstaand overzicht geven we per speelstijl en spelersniveau onze aanbevelingen voor padelrackets.

Type spelerRacketUitleg
Gevorderd / Aanvallend (Power)Head Extreme ProBeste racket voor de gevorderde en aanvallende speler. Heel veel power, met behoud van controle.
Gevorderd / Verdedigend (Controle)Head Radical ProBeste racket voor de gevorderde speler met een meer verdedigende speelstijl. Biedt nog voldoende power, en ultieme controle.
Intermediate / AanvallendHead Speed EliteDit racket biedt voldoende comfort en controle voor de gemiddelde speler, maar door de iets hogere balans kun je veel power meegeven aan je slagen.
Intermediate / VerdedigendHead Zephyr Doordat het racket lichter is dan de Zephyr Pro is het beter hanteerbaar en geeft daardoor meer controle.
BeginnerHead Evo ExtremeRacket met veel controle. Mooie prijs voor een eerste racket. In onze top 5 van beste rackets voor beginnende spelers.

Head Extreme serie

De Extreme serie van Head is een nieuwe categorie padelrackets. De serie heeft vijf rackets voor professionele, gevorderde en intermediate spelers. De rackets hebben een diamant- of druppelvormig blad en zijn daardoor vooral geschikt voor padelspelers met een aanvallende speelstijl.

Head Extreme One 2024

De Head Extreme One is een nieuw, revolutionair racket van Head. Het is een diamantvormig padelracket en de balans ligt hoog in het racket. Het racket is de lichtste van de nieuwe Extreme lijn, maar wel de sterkste. Door het unieke racketblad met maar één gat, gemaakt van 12K carbon, heeft het racket een hoge durability. De binnenkant is gemaakt van Power Foam, wat een gemiddelde densiteit heeft. Het racket is hierdoor vrij hard. Speciaal aan dit racket is dat Head de Auxetic-technologie heeft toegepast, wat met de andere kenmerken zorgt voor extra power. Daarnaast hebben alle rackets in de Extreme serie de nieuwe Soft Butt Cap-technologie, voor een zachtere feel en betere demping van trillingen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een aanvallende speelstijl. 

Vorm:DiamantGewicht:345 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Head Extreme Pro 2024

De Head Extreme Pro is het nieuwe racket van professioneel padelspeler Arturo Coello. De Extreme Pro heeft verschillende verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, de populaire Head Delta Pro. Het racket heeft een nieuwe diamant vorm en een hoge balans. Het racketblad heeft een uniek gatenpatroon, is gemaakt met de Graphene 360+ technologie en is afgewerkt met carbon. Hierdoor heeft het racket een hoge durability en ook optimale power en controle. De binnenkant is gemaakt van Power Foam, wat een hoge densiteit heeft. Het racket is hierdoor vrij hard. Speciaal aan dit racket is dat Head de Auxetic-technologie heeft toegepast, wat met de andere kenmerken zorgt voor extra power. Daarnaast hebben alle rackets in de Extreme serie de nieuwe Soft Butt Cap-technologie, voor een zachtere feel en betere demping van trillingen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een aanvallende speelstijl. 

Vorm:DiamantGewicht:370 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Head Extreme Motion 2024

De Head Extreme Motion is het nieuwe racket van professioneel padelspeler Paula Josemar. De Extreme Motion heeft verschillende verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, de populaire Head Delta Motion. Het racket heeft een nieuwe diamant vorm en een middelhoge balans. Het racketblad heeft een uniek gatenpatroon, is gemaakt met de Graphene 360+ technologie en is afgewerkt met carbon. Hierdoor heeft het racket een hoge durability en ook optimale power en controle. De binnenkant is gemaakt van Power Foam, wat een hoge densiteit heeft. Het racket heeft hierdoor een medium hardheid. Speciaal aan dit racket is dat Head de Auxetic-technologie heeft toegepast, wat met de andere kenmerken zorgt voor extra power. Daarnaast hebben alle rackets in de Extreme serie de nieuwe Soft Butt Cap-technologie, voor een zachtere feel en betere demping van trillingen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een allround tot aanvallende speelstijl. 

Vorm:DiamantGewicht:360 gram
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Middelhoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Head Extreme Elite 2024

De Head Extreme Elite heeft verschillende verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, de Head Delta Elite. Het racket heeft een diamantvormig blad en een hoge balans. Het racketblad heeft een uniek gatenpatroon, is gemaakt met de Graphene 360+ technologie en is afgewerkt met glasvezel. Hierdoor heeft het racket net iets meer controle. De binnenkant is gemaakt van Power Foam, wat een hoge densiteit heeft. Het racket is hierdoor redelijk hard. Speciaal aan dit racket is dat Head de Auxetic-technologie heeft toegepast, wat met de andere kenmerken zorgt voor extra power. Daarnaast hebben alle rackets in de Extreme serie de nieuwe Soft Butt Cap-technologie, voor een zachtere feel en betere demping van trillingen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een allround tot aanvallende speelstijl die houden van iets meer controle.  

Vorm:DiamantGewicht:365 gram
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Head Evo Extreme 2024

De Head Extreme Evo is een perfect racket voor beginnende padelspelers. Het is een druppelvormig padelracket en de balans ligt laag in het racket. Het racketblad heeft een grote sweetspot. Het frame is gemaakt van Integra Glasvezel, waardoor het racket voor veel schokabsorbtie, flexibiliteit en comfort zorgt. Het zachte foam aan de binnenkant geeft een vrij zachte en comfortabele feel aan het racket. Het racket heeft hierdoor veel controle. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor spelers van beginnend niveau met een allround speelstijl. 

Vorm:DruppelGewicht:345 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginnend

Head Radical lijn

In de 2024 collectie van Head bevindt zich voor het eerst de Head Radical Serie. Deze nieuwe lijn bevat 3 rackets die zich richten op volledige controle tijdens het spel. Ook zijn de rackets uitgerust met de nieuwste innovaties. De rackets verschillen in gewicht en materiaal.

Head Radical Pro

De Head Radical Pro is het duurste racket uit de Radical reeks. Het is een druppelvormig padelracket en de balans ligt in het midden van het racket. Het racketblad en frame is gemaakt van 3K carbon. De binnenkant bevat Control Foam, een speciale kern voor maximale controle. Het resultaat is een padelracket met gemiddelde hardheid. Hierdoor heb je als speler veel controle bij zowel aanvallende als verdedigende slagen. Speciaal aan dit racket is dat Head de Auxetic-technologie heeft toegepast in de constructie van het racket, waardoor iedere slag toch voldoende power krijgt. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een controlerende speelstijl. 

Vorm:DruppelGewicht:370 gram
Speelstijl:ControlerendBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Head Radical Motion

De Head Radical Motion is het lichtste racket uit de Radical reeks. Het is een druppelvormig padelracket en de balans ligt net iets boven het midden van het racket. Het racketblad en frame is gemaakt van 3K carbon. De binnenkant bevat Control Foam, een speciale kern voor maximale controle. Het resultaat is een padelracket met een gemiddelde hardheid. Hierdoor heb je als speler veel controle bij zowel aanvallende als verdedigende slagen. Speciaal aan dit racket is dat Head de Auxetic-technologie heeft toegepast in de constructie van het racket, waardoor iedere slag toch voldoende power krijgt. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een controlerende speelstijl die houden van een wat lichter racket. 

Vorm:DruppelGewicht:355 gram
Speelstijl:ControlerendBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Head Radical Elite

De Head Radical Elite is gemaakt met andere materialen dan de Radical Pro en Radical Motion. Het is een druppelvormig padelracket en de balans ligt in het midden van het racket. Het racketblad en frame is gemaakt van glasvezel. De binnenkant bevat Control Foam, een speciale kern voor maximale controle. Het resultaat is een vrij zacht padelracket dat veel controle geeft bij zowel aanvallende als verdedigende slagen. Speciaal aan dit racket is dat Head de Auxetic-technologie heeft toegepast in de constructie van het racket, waardoor iedere slag toch voldoende power krijgt. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een controlerende speelstijl die houden van een wat zachter racket.  

Vorm:DruppelGewicht:360 gram
Speelstijl:ControlerendBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd

Head Speed lijn

Tot 2023 had Head de Alpha-lijn, welke de duurste en beste rackets voor professionele en gevorderde spelers bevatte. Nu heeft Head de Speed lijn uitgebracht ter vervanging van haar Alpha rackets. De serie heeft drie rackets voor de gevorderde en professionele speler, één racket voor de gemiddelde speler en een racket voor de beginner. Alle rackets zijn druppelvormig en daardoor vooral geschikt voor padelspelers met en allround speelstijl.

Head Speed Pro X 2023

De Head Speed Pro X is een van de top padelrackets van Head. Het racket vervangt de eerdere Head Graphene 360+ Alpha Pro. Het is een druppelvormig padelracket en de balans ligt net iets boven het midden van het racket. Het racketblad is gemaakt van 12K carbon en de binnenkant van Power Foam, wat een gemiddelde densiteit heeft. Hierdoor is het een vrij hard padelracket, welke goede combinatie tussen controle en power biedt. Speciaal aan dit racket is dat Head de Auxetic-technologie heeft toegepast voor meer power. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een allround speelstijl. 

Vorm:DruppelGewicht:375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Head Speed Pro 2023

De Head Speed Pro lijkt erg op de Pro X variant. Het padelracket vervangt de eerdere Head Graphene 360+ Alpha Elite. Het is een druppelvormig padelracket en de balans ligt net iets boven het midden van het racket. Het racketblad is gemaakt van een combinatie van carbon en glasvezel en de binnenkant van Power Foam, wat een gemiddelde densiteit heeft. Hierdoor is het een padelracket net iets zachter dan de Pro X variant, waardoor het meer comfort en output biedt. Het racket is ook 5 gram lichter, waardoor het beter hanteerbaar is. Doordat de balans net iets boven het midden ligt, kun je de ballen nog steeds met veel power slaan. Speciaal aan dit racket is dat Head de Auxetic-technologie heeft toegepast voor meer power. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd niveau en met een allround speelstijl. 

Vorm:DruppelGewicht:370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Head Speed Motion 2023

De Head Speed Motion is met 360 gram het lichtste padelracket van de Speed-serie. Het padelracket vervangt de eerdere Head Graphene 360+ Alpha Motion. Het is een druppelvormig padelracket en de balans ligt net iets boven het midden van het racket. Het racketblad is gemaakt van een combinatie van carbon en glasvezel en de binnenkant van Power Foam, wat een gemiddelde densiteit heeft. Hierdoor is het padelracket vergelijkbaar met de Head Speed Pro qua comfort en output. De Motion is nóg lichter, waardoor het nog beter hanteerbaar is. Wel biedt het padelracket daardoor iets minder power. Het is daarom vooral geschikt voor spelers van gevorderd niveau en met een verdedigende tot allround speelstijl. 

Vorm:DruppelGewicht:360 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

Head Speed Elite 2023

De Head Speed Elite is een druppelvormig padelracket en de balans ligt net iets boven het midden van het racket. Het padelracket vervangt de eerdere Head Graphene 360+ Alpha Elite. Het racketblad is gemaakt van glasvezel en de binnenkant van Power Foam, wat een gemiddelde densiteit heeft. Hierdoor is het padelracket vrij zacht en biedt het veel comfort en output. Door de balans net iets boven het midden biedt het racket voldoende power. Het is daarom vooral geschikt voor spelers van gemiddeld niveau en met een allround speelstijl. 

Vorm:DruppelGewicht:370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Head Speed Evo 2023

De Head Evo Speed is een vergroot druppelvormig padelracket en de balans ligt net iets boven het midden van het racket. Het padelracket vervangt de eerdere Head Evo Sanyo. Het racketblad is gemaakt van glasvezel en de binnenkant van Soft Foam, wat een lage densiteit heeft. Hierdoor is het padelracket erg zacht en biedt het veel comfort en output. Daarnaast is het een licht racket, waardoor het goed hanteerbaar is en je het racket makkelijk goed achter de bal krijgt. De sweetspot van het racketblad is vergroot, waardoor je de bal makkelijker goed kan raken. Door de balans net iets boven het midden biedt het racket voldoende power. Het is daarom vooral geschikt voor beginnende spelers met een allround speelstijl. 

Dit racket staat in onze top 5 padelrackets voor beginners.

Vorm:Oversized DruppelGewicht:365 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Head Bolt lijn

De Bolt lijn bestaat uit vrolijk gekleurde rackets voor de beginnende en gemiddelde spelers.

Head Bolt Pro 2023

De Head Bolt Pro is een padelracket met een vergroot druppelvormig blad en een balans net boven het midden van het racket. Het blad is gemaakt van een glasvezel, en de binnenkant is van Power Foam. Hierdoor is het racket redelijk zacht, en biedt het voldoende output. Door het vergrootte blad heeft het racket een grote sweetspot waardoor je ballen gemakkelijk goed kunt raken. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gemiddeld niveau en met een allround speelstijl. 

Vorm:Oversized DruppelGewicht:365 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Head Bolt 2023 – BLWH / SMBL / RESG

De Head Bolt is een padelracket met een vergroot druppelvormig blad en een balans net boven het midden van het racket. Het racket komt in drie vrolijke kleuren. Het blad is gemaakt van een glasvezel, en de binnenkant is van Power Foam. Hierdoor is het racket redelijk zacht, en biedt het voldoende output. Door het vergrootte blad heeft het racket een grote sweetspot waardoor je ballen gemakkelijk goed kunt raken. Het racket is ook erg licht, waardoor het goed hanteerbaar is. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor beginnende spelers met een allround speelstijl. 

Vorm:Oversized DruppelGewicht:360 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Head Gravity lijn

Ook de Gravity lijn bestaat uit drie rackets. Waar de Speed lijn vooral gericht is op de allround speler, biedt de Gravity lijn goede opties voor de verdedigende of allround spelers.

Head Gravity Pro 2022

De Head Gravity Pro is een rondvormig padelracket en de balans ligt net onder het midden van het racket. Het blad is gemaakt van een carbon, en het racket is stijf en hard. Hierdoor biedt padelracket erg veel controle, en door de textuur op het blad kun je goed effectballen slaan. De grote sweetspot zorgt ervoor dat je ballen gemakkelijk goed kunt raken. Door de lage balans is het racket ook wendbaarder dan de rackets uit de Delta lijn. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een verdedigende tot allround speelstijl. 

Vorm:RondGewicht:370 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag/Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Head Gravity Motion 2022

De Head Gravity Motion lijkt sterk op de Head Gravity Pro. Het racket weegt echter 10 gram minder. Het racket is daardoor nog beter hanteerbaar, maar levert wel iets in qua power. Dit racket is geschikt voor gevorderde spelers met een verdedigende speelstijl, die graag met een wat lichter racket spelen (vrouwen en blessuregevoelige mensen).

Vorm:RondGewicht:360 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag/Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

Head Gravity Elite 2022

De Head Gravity Elite lijkt qua eigenschappen op de Head Gravity Pro. Het padel racket weegt weet iets minder en het rackeblad is gemaakt van glasvezel in plaats van carbon. Hierdoor voelt het racket zachter en comfortabeler aan, en biedt het een beter output. De controle zal hierdoor iets minder zijn. Dit racket is geschikt voor spelers van gemiddeld niveau met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:365 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag/Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld

Head Zephyr lijn

De Head Zehpyr-lijn biedt rackets voor spelers met een gemiddeld niveau (intermediate), of voor ervaren tennissers of squashers die met padel beginnen. Qua prijs zitten deze rackets in het middensegment.

Head Zephyr Pro 2023

De Head Zephyr Pro heeft een racketblad dat gemaakt is van Graphene, net als de padelrackets in de duurdere Alpha serie. Graphene is een hard materiaal wat voldoende stijfheid biedt om ballen met veel controle te kunnen slaan. Doordat de binnenkant is gemaakt van Comfort Foam zal het racket zacht en comfortabel aanvoelen en voldoende output hebben om ook lastige ballen snelheid mee te geven. Het racket is vrij zwaar. Door de bovenstaande eigenschappen is het padel racket voornamelijk geschikt voor spelers van een gemiddeld niveau met een verdedigende of allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:365 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld

Head Zephyr 2023

De Head Zephyr is vergelijkbaar met de Zephyr Pro. Dit racket is echter 20 gram lichter dan de Pro-variant. Hierdoor heeft het racket iets minder power, maar is het wel beter hanteerbaar. Dit racket is geschikt voor spelers met een gemiddeld niveau, met een verdedigende speelstijl, die graag met een lichter racket spelen (vrouwen en mensen die blessuregevoelig zijn). 

Vorm:RondGewicht:345 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld

Head Zephyr UL (Ultra Light) 2023

De Head Zephyr Ultra Light is het lichtste racket uit de Head Zephyr-lijn en überhaupt een van de lichtste padelrackets die er zijn. Net als de andere rackets uit de Zephyr-lijn, is de Zephyr Ultra Light een zacht racket, waarbij trillingen minimaal doorkomen. Het racket is vooral gericht op junior spelers die voor het eerst met senior-racket spelen. Daarnaast is het racket geschikt voor spelers met een gemiddeld niveau en een allround of verdedigende speelstijl die graag met een erg licht racket spelen (vrouwen of blessuregevoelige mensen).  

Vorm:RondGewicht:340 gram
Speelstijl:Allround / verdedigendBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld

Head Flash lijn

De Head Flash lijn biedt rackets voor beginnende tot gemiddelde (intermediate) spelers. Qua prijs zitten deze rackets in het onderste segment.

HEAD Flash Pro 2023

De Head Flash Pro heeft een oversized druppelvormig blad en de balans ligt redelijk hoog van het racket. Het oversized blad vergroot ook de sweetspot, waardoor het makkelijker is om ballen goed te raken. De buitenkant bestaat uit een combinatie van carbon- en glasvezels. De binnenkant bestaat uit Power Foam, wat gemiddeld hard is. Door de hardheid en balans biedt het racket voldoende power voor het slaan van krachtige aanvallende slagen. Dit padelracket is geschikt voor de beginnende tot gemiddelde speler met een allround tot aanvallende speelstijl.

Vorm:Oversized DruppelGewicht:365 gram
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld

Head Flash 2023

Dit padelracket lijkt op de Head Flash Pro. Het racket is echter 5 gram lichter, waardoor het beter hanteerbaar is, maar minder power biedt. Dit racket is geschikt voor de beginnende tot gemiddelde speler met een allround speelstijl.

Het racket komt in 3 kleuren: multicolour, rood en grijs. De 2022 versie komt in de kleuren grijs/geel en zwart/roze.

Vorm:Oversized DruppelGewicht:360 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld