Padelracket Babolat Technical Viper
review padelracket babolat technical
Controle
9.2
Power
9.5
Output
7.5
Hanteerbaarheid
7.8
Comfort
7.3
Pluspunten
Erg veel power
Goede controle voor geplaatste slagen
Minpunten
Hanteerbaarheid racket kan beter, daardoor soms lastig om racket goed achter de bal te krijgen
Door hardheid van het blad heeft het racket weinig output
8.3
Te koop op de aangeraden webshops:

Deze review is gebaseerd op bestaande reviews en onze eigen ervaring met het racket. Deze review is mogelijk gemaakt door Duobakkersport. Zij hebben ons een testracket aangeboden.

Samenvatting en conclusies

De Babolat Technical Viper heeft een diamantvormig blad dat vrij hard aanvoelt. Deze eigenschap zorgt er in combinatie met de hoge balans voor dat het padelracket veel power biedt. Zowel ballen vanuit het achterveld als smashes kun je met dit racket hard en aanvallend slaan. Daarnaast zijn volleys eenvoudig diep in het achterveld te krijgen. Door de diamantvorm heeft het padelracket een redelijk kleine sweetspot. Daardoor is het lastiger om ballen op de juiste plek van het blad te raken. Dit wordt nog iets lastiger door de hoge balans, wat ten koste gaat van de hanteerbaarheid. Dit merk je in het verdedigende spel. Doordat het racket een redelijk hard blad heeft – het is gemaakt van 12K carbon en de binnenkant is van X-EVA – biedt het racket een uitstekende controle en kun je ballen met veel gevoel plaatsen. Tijdens het spelen voel je dat het racket hard is: de trillingen voel je in je arm. Daardoor is het racket minder geschikt voor spelers die blessuregevoelig zijn.

Voor gevorderde spelers met een aanvallende speelstijl is de Babolat Technical Viper een zeer interessant padelracket. Als je de voorkeur hebt voor rackets met andere eigenschappen, lees dan onze andere reviews.

Gegevens:

Vorm:DiamantGewicht:365g
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:Medium / HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Algemeen

Juan Lébron, op moment van schrijven nummer 2 van de World Padel Tour, speelde vorig jaar met de voorganger van de Babolat Technical Viper, namelijk met de Babolat Viper Carbon. Babolat heeft drie opvolgers van dit succesvolle racket uitgebracht: de Technical, Air Viper en Counter Viper. Deze rackets behoren allemaal tot het top-segment.

De Babolat Technical Viper is gemaakt voor spelers met een aanvallende speelstijl: het racket heeft een diamantvorm en hoge balans. Hierdoor geeft het racket veel power mee aan de slagen. Diamantvormige rackets hebben normaliter een kleine sweetspot, en de Technical Viper is daar geen uitzondering op. Wel heeft het racket een oversized diamantvorm: de gaten zitten wijd verspreid over het blad. Hierdoor is de sweetspot iets groter dan bij andere diamantvormige rackets.

Het racketblad is gemaakt van 12K Carbon en de binnenkant van X-EVA. X-EVA bestaat uit drie lagen, waarbij de buitenste twee lagen van harder rubber zijn en de binnenste laag van zachter rubber. Door de gebruikte materialen voelt het racket hard aan, wat ten goede komt van de power en controle, maar ten koste gaat van het comfort.

Achter in het veld

Bij de eerste slagen vanuit het achterveld voel je direct de power die de Babolat Technical Viper biedt. Wanneer je de bal goed raakt kun je met dit padelracket erg hard en aanvallend slaan. Vanuit het achterveld diepe ballen slaan gaat dan ook eenvoudig. Vanwege het harde blad voel je bij deze harde slagen wel de trillingen in je arm. Het racket is daardoor niet het meest comfortabele racket.

Het is lastiger om goede ballen te blijven slaan wanneer je weinig tijd hebt om een slag voor te bereiden of als ballen bij de achterwand blijven hangen. Dan merk je dat het racket weinig output biedt (de snelheid waarmee ballen van het racket komen bij slagen waar weinig of geen kracht achter zit), de sweetspot relatief klein is en de balans hoog in het racket ligt.

De oppervlakte van het blad heeft veel textuur, waardoor je ballen met veel effect kunt slaan.

Aan het net

De positie waar het padelracket het meest tot haar recht komt is aan het net. Door het harde blad heb je veel gevoel en kun je volleys goed plaatsen. In combinatie met de hoge balans is het racket heel geschikt om harde smashes te slaan. De hoge balans maakt echter wel dat het padelracket niet heel makkelijk te hanteren is: het is lastiger om het racket snel te bewegen en goed achter de bal te krijgen. Daarom is het echt een racket voor de vergevorderde speler die al een goede techniek bezit.


Bronnen

*Kortingscode

PadelProf heeft een samenwerking met duobakkersport.nl. Dit racket is door hen aangeboden om te testen. Daarnaast hebben wij een exclusieve kortingscode welke recht geeft op 5% korting bij je bestelling: Padelprof-5

Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk.