Review: Babolat Technical Vertuo (2021 / 2022)

Controle
7.3
Power
7.8
Output
8
Hanteerbaarheid
8
Comfort
8.5
Pluspunten
Redelijk veel power
Voelt erg comfortabel bij het slaan van harde ballen
Goed te hanteren door lage gewicht
Minpunten
Kleine sweetspot, daarom niet voor beginners
Wat minder controle dan bij hardere varianten
7.9
Te koop op de aangeraden webshops:
<a href="Babolat Technical Vertuo
" class="aff-button lr-button" target="_blank" rel="nofollow" >Bol.com (€134,95)
Padeldirect.nl (€114,95)

Deze review is gebaseerd op onze eigen ervaring met het padelracket. Wij hebben geen andere reviews van dit racket kunnen vinden. Ben jij er wel een tegengekomen? Laat het ons dan weten

Deze review is mogelijk gemaakt door Duobakkersport. Zij hebben ons een testracket aangeboden.

Samenvatting en conclusies

De Babolat Technical Vertuo is een padelracket met veel power, zij het wel een stuk minder dan haar duurdere zusje de Technical Viper. De power ontstaat door het diamantvormige blad en de hoge balans. Zowel ballen vanuit het achterveld als smashes kun je met dit racket hard en aanvallend slaan. Daarnaast zijn volleys eenvoudig diep in het achterveld te krijgen.

De Babolat Technical Vertuo heeft vanwege de gebruikte materialen een betere output dan de Technical Viper en daardoor is het met dit padelracket makkelijker om lastige ballen toch vaart mee te geven. De Vertuo is vanwege het lagere gewicht (10 gram) ook beter hanteerbaar. Het racket is zacht en daarmee comfortabel. Trillingen worden goed geabsorbeerd en heb je weinig tot geen last van. Je merkt tijdens de aanvallende ballen wel dat je door het relatief zachte blad minder controle hebt dan bij de duurdere modellen met een harder blad.

Voor gemiddelde tot gevorderde spelers met een aanvallende speelstijl is de Babolat Technical Vertuo een zeer interessant padelracket. Als je de voorkeur hebt voor rackets met andere eigenschappen, lees dan onze andere reviews. Ben je een verder gevorderde speler en op zoek naar een aanvallend racket? Lees dan onze review van de Babolat Technical Viper.

Specificaties:

Vorm:DiamantGewicht:355g
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd

Algemeen

De Vertuo-serie bestaat uit drie modellen: de Babolat Technical Vertuo, Babolat Air Vertuo en Babolat Counter Vertuo. De Technical Vertuo is het meest aanvallend van deze drie padelrackets. Wil je weten hoe de serie en rackets zich verhouden tot bijvoorbeeld de Babolat Viper of Veron-varianten? Bekijk dan ons overzichtsartikel.

De Babolat Technical Vertuo is gemaakt voor spelers met een aanvallende speelstijl: het racket heeft een diamantvorm en hoge balans. Hierdoor geeft het racket veel power mee aan de slagen. Diamantvormige rackets hebben normaliter een kleine sweetspot, en de Technical Vertuo is daar geen uitzondering op.

Het racketblad is gemaakt van glasvezel en de binnenkant van Black EVA. Glasvezel is een licht en elastisch materiaal, dat goedkoper is dan carbon en ook iets minder lang meegaat. Black EVA is een EVA-rubber met een lage dichtheid, wat betekent dat het zacht en elastisch is. Door de gebruikte materialen voelt het racket zacht aan, wat ten goede komt van de output en het comfort in het spel, maar ten koste gaat van de power en controle.

Achter in het veld

Bij de eerste slagen vanuit het achterveld voel je direct het comfort van de Babolat Technical Vertuo. Zonder al te veel trillingen kun je, wanneer je de bal goed raakt, met dit padelracket eenvoudig hard en aanvallend slaan.

Vergeleken met de Babolat Technical Viper is het met de Babolat Technical Vertuo iets makkelijker om goede ballen te slaan in een situatie waarbij je weinig tijd hebt om de slag goed voor te bereiden. Dit komt door de zachtere materialen en het lagere gewicht van het padelracket. Hierdoor is de Babolat Technical Vertuo geschikter voor allround spelers.

De oppervlakte van het blad is erg glad, waardoor je wellicht niet zoveel effect kan meegeven aan de ballen als met rackets die meer textuur bevatten.

Aan het net

Aan het net merk je dat de Babolat Technical Vertuo voldoende power biedt om ballen diep terug te volleren. Ook kun je door de hoge balans harde smashes en bandejas slaan. Doordat het padelracket zacht is en de sweetspot klein, biedt het racket wat minder controle en gevoel. Het racket voelt licht genoeg om goed te hanteren en moeilijke harde ballen nog goed terug te krijgen.


*Kortingscode

PadelProf heeft een samenwerking met duobakkersport.nl. Dit padelracket is door hen aangeboden om te testen. Daarnaast hebben wij een exclusieve kortingscode welke recht geeft op 10% korting bij je bestelling: Padelprof-10

Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk.