NOX Padelrackets Collectie 2021

NOX heeft de padelrackets uit haar 2021 collectie uitgebracht. Met dit artikel bieden we een overzicht van alle padelrackets van NOX en helpen we jou te begrijpen voor welke type padelspelers de verschillende rackets geschikt zijn.

In de beschrijvingen vermelden we vaak de materialen waar het padelracket van is gemaakt. Wil je de eigenschappen van verschillende materialen beter begrijpen? Bekijk dan ons artikel met de uitleg over materialen in padelrackets.

KORTE SAMENVATTING

NOX kent vijf series van padelrackets. Onderstaandvind je een overzicht van de verschillende series:

  • World Padel Tour Series 2021: Deze padelrackets zijn geschikt voor vergevorderde spelers en kosten tussen de €250,00 en €300,00.
  • LUXURY Series: Deze padelrackets zijn ook geschikt voor vergevorderde spelers en kosten tussen de €220,00 en €250,00
  • PRO Series: Deze rackets zijn geschikt voor ervaren tot gevorderde spelers en kosten €193,00.
  • ADVANCE Series: Deze rackets zijn geschikt voor ervaren spelers en spelers die toe zijn aan hun tweede padelracket en kosten €159,00.
  • CASUAL Series: Deze padelrackets zijn voor beginnende spelers en spelers die tenniservaring hebben en nu beginnen met padel. De rackets kosten tussen de €68,00 en €109,00.
DE BESTE RACKETS PER TYPE SPELER
Type spelerRacketUitleg
Gevorderd / Aanvallend (Power)NOX ML10 ShotgunEen diamantvormig en hard racket met een hoge balans. Door deze combinatie van eigenschappen biedt het racket erg veel power.
Gevorderd / Verdedigend (Controle)NOX ML10 Luxury PertoGemaakt van high-end materialen en biedt door de ronde vorm en lage balans goede controle en hanteerbaarheid.
Intermediate / AanvallendNOX ATTRACTION World Padel Tour 2020Diamantvormig racket met een hoge balans. Het racket biedt veel power, maar is redelijk zacht en voelt daardoor comfortabel aan.
Intermediate / VerdedigendNOX ML10 PRO CUP BLACK EDITION ARENARacket met een rond blad en een lage balans. Een van de beste allround rackets die ook geschikt is voor verdedigende spelers.
BeginnerNOX X-One C.6Dit is het beste beginnersracket van NOX. De sweetspot is groot en het is goed hanteerbaar. De prijs/kwaliteit-verhouding is beter dan van de NOX Drone.

NOX World Padel Tour 2021

In de World Padel Tour 2021 lijn van NOX zitten drie rackets. Alle drie de rackets zijn gemaakt van de beste materialen en zijn geschikt voor vergevorderde spelers. Voor elk speltype (aanvallend, allround, verdedigend) is er een padelracket.

NOX TEMPO World Padel Tour Official Racket 2021

De NOX TEMPO World Padel Tour Official Racket 2021 is een druppelvormig padelracket en heeft een balans in het midden. Het blad is gemaakt van 12K carbon en de binnenkant is gemaakt van Multilayered Black Eva. Dit zijn verschillende lagen Black EVA met wisselende densiteit. De materialen maken het racket hard. Hierdoor, en door de balans in het midden biedt dit racket een goede combinatie tussen power en controle. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360-375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

NOX NERBO World Padel Tour Official Racket 2021

De NOX NERBO World Padel Tour Official Racket 2021 is een diamantvormig padelracket en heeft een balans in het hoog in het blad. Het blad is gemaakt van 18K carbon en de binnenkant is gemaakt van Multilayered Black Eva. Dit zijn verschillende lagen Black EVA met wisselende densiteit. De materialen maken het racket erg hard. Hierdoor, en door de hoge balans, biedt dit racket erg veel power en controle. Door de hoge balans is het racket echter wel minder goed hanteerbaar. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

NOX NEXO World Padel Tour Official Racket 2021

De NOX NEXO World Padel Tour Official Racket 2021 is een rondvormig padelracket en heeft een balans in het laag in het racket. Het blad is gemaakt van 12K carbon en de binnenkant is gemaakt van Multilayered Black Eva. Dit zijn verschillende lagen Black EVA met wisselende densiteit. De materialen maken het racket hard. Door de hardheid en lage balans krijg je erg veel controle in je slagen. Daardoor biedt het racket echter wel minder power dan de andere varianten uit de World Padel Tour 2021 Series. Het racket is erg goed hanteerbaar en je kunt het snel bewegen om je racket goed achter een moeilijke bal te krijgen. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360-375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

NOX LUXURY Series

De NOX LUXURY Series heeft negen rackets voor de (ver)gevorderde speler. Ze zijn allemaal gemaakt van carbon. Deze lijn bevat de rackets van topspeler Augustín Tapia en van de topspeelsters en zussen Majo Sánchez Alajetto en Mapi Sánchez Alajetto.

NOX AT10 Luxury Genius Arena. Agustín Tapia

De NOX AT10 Luxury Genius Arena is het padelracket van Agustín Tapia, een van de beste spelers van de World Padel Tour (WPT). Het is een druppelvormig racket en heeft een balans in het midden. Het blad is gemaakt van 12K carbon en de binnenkant is gemaakt van HR-3 rubber. HR-3 rubber heeft een hoge dichtheid en is daarmee vrij hard en stug, maar is zachter dan Black EVA. De combinatie van materialen maken het racket redelijk hard. Hierdoor, en door de balans in het midden biedt dit racket een goede combinatie tussen power en controle. Het blad heeft textuur (een soort zandlaag), waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van ervaren tot gevorderd niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

NOX AT10 Luxury Genius. Augustín Tapia

De NOX AT10 Luxury Genius is exact hetzelfde als de NOX AT10 Luxury Genius Arena, met uitzondering van de textuurlaag. Deze is niet van zand, maar heeft een honingraatpatroon.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

NOX ML10 Luxury Bahía

De NOX ML10 Luxury Bahía is het padelracket van Miguel Lamperti, een van de topspelers van de World Padel Tour (WPT). Het is een druppelvormig racket en heeft een balans in het midden. Het blad is gemaakt van 12K carbon en de binnenkant is gemaakt van HR-3 rubber. HR-3 rubber heeft een hoge dichtheid en is daarmee vrij hard en stug. De combinatie van materialen maken het racket redelijk hard. Hierdoor, en door de balans in het midden, biedt dit racket een goede combinatie tussen power en controle. Het verschil met de AT10 Luxury zit in de vorm en daarmee de stijfheid van het frame. De ML10 Luxury is iets minder stijf. Het racket voelt daardoor comfortabeler en geeft meer output. Het racket verliest echter iets op power en controle. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van ervaren tot gevorderd niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Midden / Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

NOX ML10 Luxury Shotgun

De NOX ML10 Luxury Shotgun is ook een padelracket dat is ontworpen met behulp van Miguel Lamperti, een van de topspelers van de World Padel Tour (WPT). Het is een diamantvormig racket en heeft een balans hoog in het blad. Het blad is gemaakt van 12K carbon en de binnenkant is gemaakt van HR-3 rubber. HR-3 rubber heeft een hoge dichtheid en is daarmee vrij hard en stug. De combinatie van materialen maken het racket redelijk hard. Hierdoor, en door de balans hoog in het racket, biedt dit racket vooral veel power. Het padelracket is niet heel goed hanteerbaar. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van ervaren tot gevorderd niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

NOX ML10 Luxury Perto

De NOX ML10 Luxury Perto is een padelracket met een ronde vorm en heeft een lage balans. Het blad is gemaakt van 12K carbon en de binnenkant is gemaakt van HR3 rubber. HR3 rubber heeft een hoge dichtheid en is daarmee vrij hard en stug. De combinatie van materialen maken het racket redelijk hard. Hierdoor kun je ballen met veel precisie plaatsen en biedt het racket goede controle. De ronde vorm zorgt dat de sweetspot relatief groot is. Daarnaast is het racket goed hanteerbaar door de lage balans. Het racket heeft door deze eigenschappen echter wel minder power dan de bovenstaande varianten, maar de hardheid zorgt ervoor dat je nog steeds goede aanvallende ballen kunt slaan. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van ervaren tot gevorderd niveau met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

NOX MJ10 Luxury by Majo Sánchez Alajetto

De NOX MJ10 Luxury is het racket van een van de beste speelsters uit de World Padel Tour, Majo Sánchez Alajetto. Het is een diamantvormig padelracket en heeft een balans het hoog in het blad. Het blad is gemaakt van 12K carbon en de binnenkant is gemaakt van Multilayered Black Eva. Dit zijn verschillende lagen Black EVA met wisselende densiteit. De materialen maken het racket hard. Hierdoor, en door de hoge balans, biedt dit racket erg veel power en controle. Door de hoge balans is het racket echter wel minder goed hanteerbaar. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

NOX MP10 Luxury by Mapi Sánchez Alajetto

De NOX MP10 Luxury is het racket van een van de beste speelsters uit de World Padel Tour, Mapi Sánchez Alajetto, de zus van Majo Sánchez Alajetto. Het is een rondvormig padelracket en heeft een lage balans. De ronde vorm zorgt ervoor dat de sweetspot relatief groot is. Het blad is gemaakt van 3K carbon en de binnenkant is gemaakt van HR3-rubber. De materialen maken het racket redelijk hard, maar toch is dit een van de zachtere rackets uit de LUXURY-lijn. Hierdoor biedt het racket een goede output en voelen slagen comfortabel aan. Daarnaast is het racket goed hanteerbaar door de lage balans. Het racket biedt hierdoor weliswaar wat minder power, maar de hardheid zorgt dat je nog steeds goede aanvallende ballen kunt slaan. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van ervaren tot gevorderd niveau met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:350 – 375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd

NOX Luxury Titanium 3K

De NOX Luxury Titanium 3K is een diamantvormig padelracket en heeft een balans hoog in het blad. Het blad is gemaakt van 3K carbon en de binnenkant is gemaakt van HR3-rubber. Het hardheid van het racket is daarom gemiddeld. Het biedt veel comfort in de slagen. Maar door de hoge balans biedt het racket toch veel power. Dit gaat ten koste van de hanteerbaarheid. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van ervaren tot gevorderd niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

NOX Luxury Titanium 18K

Het grote verschil tussen de NOX Luxury Titanium 18K en de NOX Luxury Titanium 3K is het gebruikte materiaal in het blad. De 18K carbon is een stuk harder dan de 3K carbon. Hierdoor biedt het racket minder comfort, maar meer power en controle in de slagen. Ook de 18K is een diamantvormig padelracket met een balans hoog in het blad. Het blad heeft dezelfde textuur als de 3K, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van ervaren tot gevorderd niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd

NOX PRO Series

De NOX PRO Series bevat rackets die qua eigenschappen erg lijken op de rackets uit de LUXURY serie. Het grote verschil zit in het gebruikte materiaal: in plaats van carbon voor de buitenkant, zijn de rackets uit de NOX PRO serie gemaakt van het zachtere glasvezel waar een laagje metaal omheen zit (metalized glassfiber). De rackets zijn geschikt voor ervaren spelers, of spelers die veel tenniservaring hebben.

NOX ML10 PRO CUP BLACK EDITION ARENA

De NOX ML10 Pro Cup Black Edition Arena is rondvormig padelracket met een lage balans. Dit racket voelt gemiddeld tot hard aan, doordat de binnenkant gemaakt is van HR3 rubber en het blad van glasvezel dat voor de stevigheid is ingevlochten met metaal. Door deze eigenschappen biedt het racket veel controle. Door de lage balans is het racket goed hanteerbaar, maar biedt het minder power dan aanvallendere rackets. Het blad bevat textuur in de vorm van zandkorrels, om effect mee te kunnen geven aan ballen. De trillingen worden goed geabsorbeerd. Het racket is met name geschikt voor spelers (alle niveaus) met een verdedigende of allround speelstijl.

Zie ook ons uitgebreide review voor meer informatie.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:GemiddeldSpelersniveau:Beginner / Ervaren / Gevorderd

NOX ML10 PRO CUP

De NOX ML10 PRO CUP heeft dezelfde eigenschappen als de Arena Black Edition-variant. Het enige verschil is dat er geen textuur op het blad zit.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:GemiddeldSpelersniveau:Beginner / Ervaren / Gevorderd

NOX ML10 PRO CUP BLACK EDITION

De NOX ML10 PRO CUP BLACK EDITION is hetzelfde als de standaardvariant (hierboven), maar met een andere kleur.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:GemiddeldSpelersniveau:Beginner / Ervaren / Gevorderd

NOX ML10 PRO CUP SILVER

De NOX ML10 PRO CUP SILVER heeft dezelfde eigenschappen als de rackets hierboven, maar het gewicht is 10 tot 20 gram lager. Hierdoor is het racket beter hanteerbaar, maar biedt het iets minder power. Dit padelracket is vooral gericht op vrouwen en blessuregevoelige spelers.

Vorm:RondGewicht:350 – 365 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:GemiddeldSpelersniveau:Beginner / Ervaren / Gevorderd

NOX ML10 PRO CUP GREY SURVIVOR

De NOX ML10 PRO CUP GREY SURVIVOR is vrijwel identiek aan de standaard ML10 PRO CUP. Het verschil zit in de hardheid. Voor dit padelracket is namelijk HR3 Black gebruikt als materiaal voor de binnenkant. Dit heeft een hogere dichtheid dan HR3. Doordat het racket harder is biedt het iets meer controle en power, maar heeft het minder output.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:GemiddeldSpelersniveau:Beginner / Ervaren / Gevorderd

NOX ML10 PRO CUP SURVIVOR

De NOX ML10 PRO CUP SURVIVOR is hetzelfde als de PRO CUP GREY SURVIVOR. Het enige verschil is dat er iets meer textuur op het blad zit, waardoor je makkelijker effect kunt meegeven aan je slagen.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:GemiddeldSpelersniveau:Beginner / Ervaren / Gevorderd

NOX ADVANCE Series

Deze lijn is vooral voor ervaren spelers of beginnende spelers met een tennisachtergrond. De racketbladen zijn voor 100% van glasvezel gemaakt, en zijn daarmee vrij zacht.

NOX ATTRACTION World Padel Tour 2020

De NOX ATTRACTION World Padel Tour 2020 is een diamantvormig padelracket en heeft een balans in het hoog in het blad. Het blad is gemaakt van 3K glasvezel en de binnenkant is gemaakt van HR3-rubber. Het is hierdoor een redelijk zacht racket, biedt veel comfort in de slagen en heeft een goede output bij verdedigende ballen. Ondanks dat het racket vrij zacht is, biedt het racket door de hoge balans toch voldoende power. Door de hoge balans is de hanteerbaarheid wat minder. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor ervaren spelers met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:Zacht / MediumSpelersniveau:Ervaren

NOX EQUATION World Padel Tour 2020

De NOX EQUATION is rondvormig padelracket met een lage balans. Dit racket voelt redelijk zacht aan, doordat de binnenkant gemaakt is van HR3 rubber en het blad gemaakt is van 3K glasvezel. Hierdoor biedt het racket veel comfort en een goede output. Door de lage balans is het racket goed hanteerbaar, maar biedt het minder power aanvallendere rackets. De ronde vorm zorgt voor een grote sweetspot, het is dus gemakkelijk om de bal goed te raken. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Het racket is met name geschikt voor ervaren spelers met een verdedigende speelstijl.

Zie ook onze uitgebreide review voor meer informatie.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Ervaren

NOX EQUATION LADY World Padel Tour 2020

De NOX EQUATION LADY is exact hetzelfde als de NOX EQUATION, alleen heeft het een ander uiterlijk.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Ervaren

NOX EMOTION World Padel Tour 2020

De NOX EMOTION is een oversized rondvormig padelracket met een lage balans. Het vergrootte blad biedt een extra grote sweetspot, waardoor het nog makkelijker is de bal goed te raken en het racket nog iets meer comfort biedt. Dit racket heeft verder dezelfde eigenschappen als de NOX EQUATION. Wel is het iets minder goed hanteerbaar, doordat het blad groter is. Het racket is met name geschikt voor ervaren spelers met een verdedigende speelstijl.

Vorm:Oversized RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Ervaren

NOX CASUAL Series

De NOX CASUAL-lijn biedt drie rackets voor beginnende spelers.

NOX Drone

De NOX Drone is rondvormig padelracket met een lage balans. Het racket lijkt erg op de NOX EQUATION, met als verschil dat het frame niet 100% van carbon (maar 70%) is en het racket daardoor misschien minder lang meegaat. Dit racket voelt redelijk zacht aan, doordat de binnenkant gemaakt is van HR3 rubber en het blad gemaakt is van 3K glasvezel. Hierdoor biedt het racket veel comfort en een goede output. Door de lage balans is het racket goed hanteerbaar, maar biedt het minder power dan aanvallendere rackets. De ronde vorm zorgt voor een grote sweetspot, het is dus gemakkelijk om de bal goed te raken. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Het racket is met name geschikt voor beginnende spelers.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

NOX X-One C.6

De NOX X-One C.6 is rondvormig padelracket met een lage balans. Het racket lijkt erg op de NOX Drone, met als verschil dat het frame slechts van 30% carbon is en het racket daardoor misschien minder lang meegaat. Dit racket voelt zacht aan, doordat de binnenkant gemaakt is van HR3 rubber en het blad gemaakt is van 3K glasvezel. Hierdoor biedt het racket veel comfort en een goede output. Door de lage balans is het racket goed hanteerbaar, maar biedt het minder power dan aanvallendere rackets. De ronde vorm zorgt voor een grote sweetspot, het is dus gemakkelijk om de bal goed te raken. Het racket is met name geschikt voor beginnende spelers.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

NOX SILHOUETTE 6

De NOX SILHOUETTE 6 is rondvormig padelracket met een oversized blad en een lage balans. Het frame is van 30% carbon, waardoor het racket niet heel duurzaam is. Dit racket voelt zacht aan, doordat de binnenkant gemaakt is van HR3 rubber en het blad gemaakt is van 3K glasvezel. Hierdoor biedt het racket veel comfort en een goede output. Door de lage balans en het erg lage gewicht is het racket goed hanteerbaar, maar biedt het minder power dan aanvallendere rackets. De ronde vorm zorgt voor een grote sweetspot, welke nog wordt vergroot doordat het blad oversized is. Het is dus erg makkelijk om de bal goed te raken. Het racket heeft ook een verlengd grip, zodat je dubbelhandige slagen kunt maken. Het racket is met name geschikt voor beginnende spelers die blessuregevoelig zijn.

Vorm:RondGewicht:350 – 365 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner