Alle NOX Padelrackets van 2023

Nox padelrackets 2023

Met dit artikel bieden we een overzicht van de padelrackets van NOX uit 2023 en helpen we jou te begrijpen voor welke type padelspelers de verschillende rackets geschikt zijn.

In de beschrijvingen vermelden we vaak de materialen waar het padelracket van is gemaakt. Wil je de eigenschappen van verschillende materialen beter begrijpen? Bekijk dan ons artikel met de uitleg over materialen in padelrackets.

KORTE SAMENVATTING

NOX kent zes series van padelrackets. Onderstaand vind je een overzicht van de verschillende series:

  • World Padel Tour Series: Deze padelrackets zijn geschikt voor (ver)gevorderde spelers en kosten €320,00 of €325,00.
  • LUXURY Series: Deze padelrackets zijn ook geschikt voor (ver)gevorderde spelers en kosten €320,00 of €325,00
  • PRO Series: Deze rackets zijn geschikt voor ervaren tot gevorderde spelers en kosten €199,95.
  • ADVANCE Series: Deze rackets zijn geschikt voor ervaren spelers en spelers die toe zijn aan hun tweede padelracket en kosten €169,95.
  • CASUAL Series: Deze padelrackets zijn voor beginnende spelers en spelers die tenniservaring hebben en nu beginnen met padel. De rackets kosten tussen de €60,00 en €109,95.
  • ULTRALIGHT Series: Deze padelrackets zijn voor blessuregevoelige spelers of jeugdspelers die de voorkeur hebben voor een lichter racket. De rackets kosten tussen de €74,95 en €89,95.
DE BESTE RACKETS PER TYPE SPELER
Type spelerRacketUitleg
Gevorderd / Aanvallend (Power)NOX ML10 luxury ShotgunEen diamantvormig en hard racket met een hoge balans. Door deze combinatie van eigenschappen biedt het racket erg veel power.
Gevorderd / Verdedigend & Allround (Controle)NOX AT10 Luxury Genius ArenaGemaakt van high-end materialen en biedt door de druppelvorm en gemiddelde balans een goede combinatie van power, controle en hanteerbaarheid.
Intermediate / AanvallendNOX ATTRACTION World Padel Tour 2022In de 2023 lijnen van Nox zitten echt aanvallende rackets alleen in de duurdere lijnen. Ons vermoeden is dat Nox vindt dat echt aanvallende rackets tot een bepaald niveau geen toevoeging is voor het spel.
Intermediate / Verdedigend & AllroundNOX ML10 PRO CUP ROUGH EDITIONRacket met een rond blad en een lage balans. Een van de beste allround rackets die ook geschikt is voor verdedigende spelers.
BeginnerNOX X-OneDit is het beste beginnersracket van NOX. De sweetspot is groot en het is goed hanteerbaar. De prijs/kwaliteit-verhouding is beter dan van de NOX X-ONE blue/red.

NOX World Padel Tour

In de World Padel Tour 2023 lijn van NOX zitten twee rackets. Beide rackets zijn gemaakt van de beste materialen en zijn geschikt voor (ver)gevorderde spelers. Voor elk speltype (aanvallend, allround, verdedigend) is er een padelracket in deze lijn.

NOX TEMPO World Padel Tour Official Racket

De NOX TEMPO World Padel Tour Official Racket is een druppelvormig padelracket en heeft een balans in het midden. Het blad is gemaakt van 12K carbon en de binnenkant is gemaakt van HR3 Black EVA. De materialen maken het racket hard. De combinatie van de balans in het midden en de harde materialen maken dat dit racket een goede combinatie biedt tussen power en controle. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360-375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

NOX NERBO World Padel Tour Official Racket

De NOX NERBO World Padel Tour Official Racket is een diamantvormig padelracket en heeft een balans in het hoog in het blad. Het blad is gemaakt van 18K carbon en de binnenkant is gemaakt van HR3 Black Eva. Deze materialen maken het racket erg hard. De combinatie met de hoge balans zorgen dat dit racket erg veel power en controle biedt. Door de hoge balans is het racket echter wel minder goed hanteerbaar. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

NOX LUXURY Series

De NOX LUXURY Series heeft negen rackets voor de (ver)gevorderde speler. Ze zijn allemaal gemaakt van carbon. Deze lijn bevat de rackets van topspeler Augustín Tapia en van de topspeelsters en zussen Majo Sánchez Alajetto en Mapi Sánchez Alajetto.

NOX AT10 Luxury Genius. Agustín Tapia

De NOX AT10 Luxury Genius Arena is het padelracket van Agustín Tapia, een van de beste spelers van de World Padel Tour (WPT). Het is een druppelvormig racket en heeft een balans in het midden. Het blad is gemaakt van 18K fiber carbon en de binnenkant is gemaakt van HR3 corerubber. Fiber carbon is vanwege de weeftechniek duurzamer dan normaal carbon. HR3-rubber heeft een hoge dichtheid en is daarmee vrij hard en stug, maar is zachter dan Black EVA. De combinatie van materialen maken het racket redelijk hard. In combinatie met de balans in het midden biedt dit racket een balans tussen power en controle. Het blad heeft textuur (een soort zandlaag), waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van ervaren tot gevorderd niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

NOX AT10 Luxury Genius arena. Augustín Tapia

De NOX AT10 Luxury Genius Arena lijkt erg op de NOX AT10 Luxury Genius. Uitzondering hierop is dat het frame van dit racket is gemaakt van 12K carbon. Dit heeft tot gevolg dat het slaan van een bal bij dit racket iets comfortabeler aanvoelt. De keerzijde hiervan is dat het racket iets minder power en controle biedt dan bovenstaand racket. Echter nog steeds wel meer dan voldoende.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

NOX ML10 Luxury Bahía

De NOX ML10 Luxury Bahía is vernoemd naar de geboorteplaats van Miguel Lamperti, een van de bekendste spelers van de World Padel Tour (WPT). Het is een druppelvormig racket en heeft een balans in het midden. Het blad is gemaakt van 12K carbon en de binnenkant is gemaakt van HR3 core rubber. De combinatie van materialen maken het racket redelijk hard tot hard. Hierdoor, en door de balans in het midden, biedt dit racket een goede combinatie tussen power en controle. Het verschil met de AT10 Luxury zit in het type carbon: fiber carbon of normaal carbon. Fiber carbon is duurzamer. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van ervaren tot gevorderd niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

NOX ML10 Luxury Shotgun

De NOX ML10 Luxury Shotgun is ook een padelracket dat is ontworpen met behulp van Miguel Lamperti, een van de bekendste spelers van de World Padel Tour (WPT). Het is een diamantvormig racket en heeft een balans hoog in het blad. Het blad is gemaakt van 12K carbon en de binnenkant is gemaakt van HR3 core rubber. HR3 rubber heeft een vrij hoge dichtheid en is daarmee redelijk hard en stug. De combinatie van materialen maken het racket behoorlijk hard. Hierdoor, en door de balans hoog in het racket, biedt dit racket vooral veel power. Het padelracket is echter niet heel goed hanteerbaar. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van ervaren tot gevorderd niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

NOX ML10 Pro cup luxury

De NOX ML10 Pro Cup Luxury is een padelracket met een ronde vorm en heeft een lage balans. Het blad is gemaakt van 3K carbon en de binnenkant is gemaakt van HR3 core rubber. HR3 core rubber heeft een hoge dichtheid en is daarmee vrij hard en stug. De combinatie van materialen maken het racket gemiddeld hard. De gebruikte materialen, de lage balans en de grote sweetspot vanwege de ronde vorm zorgen ervoor dat dit racket een goede hanteerbaarheid biedt, en comfortabel voelt tijdens slagen. Het racket heeft door deze eigenschappen echter wel minder power dan de bovenstaande varianten. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van ervaren tot gevorderd niveau met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

NOX MJ10 Luxury by Majo Sánchez Alayeto

De NOX MJ10 Luxury is het racket van een van de beste speelsters uit de World Padel Tour, Majo Sánchez Alayeto. Het is een druppelvormig padelracket en heeft een balans redelijk hoog in het blad. Het blad is gemaakt van 12K carbon en de binnenkant is gemaakt van Multilayered Black Eva. Dit zijn verschillende lagen Black EVA met wisselende densiteit. De materialen maken het racket hard. Hierdoor, en door de redelijk hoge balans, biedt dit racket veel power en controle. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een gemiddelde tot aanvallende speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Gemiddeld / AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

NOX MP10 Luxury by Mapi Sánchez Alayeto

De NOX MP10 Luxury is het racket van een van de beste speelsters uit de World Padel Tour, Mapi Sánchez Alayeto, de zus van Majo Sánchez Alajetto. Het is een rondvormig padelracket en heeft een lage balans. De ronde vorm zorgt ervoor dat de sweetspot relatief groot is. Het blad is gemaakt van 3K carbon en de binnenkant is gemaakt van HR3 core rubber. De materialen maken het racket gemiddeld hard, maar toch is dit een van de zachtere rackets uit de LUXURY-lijn. Hierdoor biedt het racket een goede output en voelen slagen comfortabel aan. Daarnaast is het racket goed hanteerbaar door de lage balans. Het racket biedt hierdoor weliswaar wat minder power, maar de gemiddelde hardheid zorgt dat je nog steeds redelijk goed aanvallende ballen kunt slaan. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van ervaren tot gevorderd niveau met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd

NOX VK10 Luxury by Aranzazu Osoro (“La Vikinga”)

De NOX VK10 Luxury is een rondvormig padelracket en heeft een balans laag in het blad. Het blad is gemaakt van 3K fiber carbon en de binnenkant is gemaakt van HR3 core rubber. De hardheid van het racket is daarmee gemiddeld. Het padelracket biedt redelijk veel comfort in de slagen. De power is door de ronde vorm, de lage balans en de gebruikte materialen vanzelfsprekend wat minder dan bij aanvallende rackets. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van ervaren tot gevorderd niveau met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

NOX AT Luxury Genius Attack 18K

De Nox AT Luxury Genius Attack 18K lijkt sterk op de Nox Nerbo World Padel Tour. Beiden zijn diamantvormige rackets met een hoge balans en een blad van 18K (fiber) carbon. Het enige verschil is de binnenkant van het racket: HR3 core rubber bij dit racket, en HR3 Black EVA rubber bij de Nox Nerbo. HR3 core rubber is iets zachter. Dit zorgt ervoor dat dit racket – ondanks dat het een zeer aanvallend racket is – net iets minder power heeft dan de Nox Nerbo. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van ervaren tot gevorderd niveau met een zeer aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

NOX PRO Series

De NOX PRO Series bevat rackets die qua eigenschappen erg lijken op de rackets uit de LUXURY serie. Het grote verschil zit in het gebruikte materiaal: in plaats van carbon voor de buitenkant, zijn de rackets uit de NOX PRO serie gemaakt van het zachtere glasvezel waar een laagje metaal omheen zit (metalized glassfiber). De rackets zijn geschikt voor ervaren spelers, of spelers die veel tenniservaring hebben.

NOX ML10 PRO CUP BLACK EDITION ARENA

De NOX ML10 Pro Cup Rough Surface is rondvormig padelracket met een lage balans. Dit racket voelt gemiddeld tot hard aan, doordat de binnenkant gemaakt is van HR3 rubber en het blad van glasvezel dat voor de stevigheid is ingevlochten met metaal. Door deze eigenschappen biedt het racket veel controle. Door de lage balans is het racket goed hanteerbaar, maar biedt het minder power dan aanvallendere rackets. Het blad bevat textuur in de vorm van zandkorrels, om effect mee te kunnen geven aan ballen. De trillingen worden goed geabsorbeerd. Het racket is met name geschikt voor spelers (alle niveaus) met een verdedigende of allround speelstijl.

Zie ook ons uitgebreide review voor meer informatie.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:GemiddeldSpelersniveau:Beginner / Ervaren / Gevorderd

NOX ML10 PRO CUP

De NOX ML10 PRO CUP heeft dezelfde eigenschappen als de Rough Surface variant. Het enige verschil is dat er geen textuur op het blad zit.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:GemiddeldSpelersniveau:Beginner / Ervaren / Gevorderd

NOX ML10 PRO CUP SILVER

De NOX ML10 PRO CUP SILVER heeft dezelfde eigenschappen als de rackets hierboven, maar het gewicht is 10 tot 20 gram lager. Hierdoor is het racket beter hanteerbaar, maar biedt het iets minder power. Dit padelracket is vooral gericht op vrouwen en blessuregevoelige spelers.

Vorm:RondGewicht:350 – 365 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:GemiddeldSpelersniveau:Beginner / Ervaren / Gevorderd

NOX ADVANCE Series

Deze lijn is vooral voor ervaren spelers of beginnende spelers met een tennisachtergrond. De racketbladen zijn voor 100% van glasvezel gemaakt, en zijn daarmee vrij zacht.

NOX EQUATION World Padel Tour

De NOX EQUATION World padel tour is rondvormig padelracket met een lage balans. Dit racket voelt redelijk zacht aan, doordat de binnenkant gemaakt is van HR3 rubber en het blad gemaakt is van 3K glasvezel. Hierdoor biedt het racket veel comfort en een goede output. Door de lage balans is het racket goed hanteerbaar, maar biedt het minder power aanvallendere rackets. De ronde vorm zorgt voor een grote sweetspot, het is dus gemakkelijk om de bal goed te raken. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Het racket is met name geschikt voor ervaren spelers met een verdedigende speelstijl.

Zie ook onze uitgebreide review voor meer informatie.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Ervaren

NOX EQUATION LADY World Padel Tour 2020

De NOX EQUATION LADY is exact hetzelfde als de NOX EQUATION, alleen heeft het een ander uiterlijk.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Ervaren

NOX CASUAL Series

De NOX CASUAL-lijn biedt vier rackets voor beginnende spelers.

NOX X-ONE blue

De NOX X-ONE blue is een rondvormig padelracket met een lage balans. Het racket lijkt erg op de NOX EQUATION, met als verschil dat het frame niet van 100% carbon, maar van 30% carbon is. Hierdoor bestaat de kans dat het racket minder lang meegaat. Dit racket voelt redelijk zacht aan, doordat de binnenkant gemaakt is van HR3 rubber en het blad gemaakt is van 3K glasvezel. Hierdoor biedt het racket veel comfort en een goede output. Door de lage balans is het racket goed hanteerbaar, maar biedt het minder power dan aanvallendere rackets. De ronde vorm zorgt voor een grote sweetspot, het is dus gemakkelijk om de bal goed te raken. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Het racket is met name geschikt voor beginnende spelers.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

NOX X-ONE red

De NOX X-ONE red is hetzelfde racket als de NOX X-ONE blue.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

NOX X-ONE

De NOX X-ONE is een rondvormig padelracket met een lage balans. Het racket lijkt op de NOX X-ONE blue/red. Het verschil is het materiaal van het frame. Bij dit racket bestaat het frame uit 70% fiber carbon, terwijl bij de NOX X-ONE blue/red het frame voor 30% uit normaal carbon bestaat. Fiber Carbon is vanwege de weeftechniek duurzamer, waardoor het racket langer mee gaat. Dit racket voelt redelijk zacht aan, doordat de binnenkant gemaakt is van HR3 rubber en het blad gemaakt is van 3K glasvezel. Hierdoor biedt het racket veel comfort en een goede output. Door de lage balans is het racket goed hanteerbaar, maar biedt het minder power dan aanvallendere rackets. De ronde vorm zorgt voor een grote sweetspot, het is dus gemakkelijk om de bal goed te raken. Het blad heeft textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Het racket is met name geschikt voor beginnende spelers.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

NOX SILHOUETTE

De NOX SILHOUETTE is een rondvormig padelracket met een oversized blad en een lage balans. Het frame is van 30% carbon, waardoor het racket niet heel duurzaam is. Dit racket voelt zacht aan, doordat de binnenkant gemaakt is van HR3 rubber en het blad gemaakt is van 3K glasvezel. Hierdoor biedt het racket veel comfort en een goede output. Door de lage balans en het lage gewicht (350 gram) is het racket goed hanteerbaar, maar biedt het minder power dan aanvallendere rackets. De ronde vorm zorgt voor een grote sweetspot, welke nog wordt vergroot doordat het blad oversized is. Het is dus erg makkelijk om de bal goed te raken. Het racket heeft ook een verlengd grip, zodat je dubbelhandige slagen kunt maken. Het racket is met name geschikt voor beginnende spelers die blessuregevoelig zijn.

Vorm:RondGewicht:350 – 365 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

NOX UTRA LIGHT Series

De NOX CASUAL-lijn biedt 3 rackets voor beginnende spelers of jeugdspelers, die de voorkeur hebben voor een licht racket.

NOX AT10 Genius Ultra Light

De NOX AT10 Genius Ultra Light is een rondvormig padelracket met een lage balans. Het frame is gemaakt van 100% carbon. De binnenkant is gemaakt van HR2 rubber. Dit is een zacht soort rubber. De buitenkant is gemaakt van glasvezel. Ook dit is een vrij zacht materiaal. Het racket weegt slechts 300 gram. Deze combinatie van eigenschappen maakt dat het racket geschikt is voor (blessuregevoelige) spelers of jeugdspelers die graag met een lichter en comfortabel voelend racket spelen.

Vorm:RondGewicht:300 – 325 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner / Gemiddeld

NOX ML10 PRO CUP ULTRA LIGHT

De NOX ML10 Pro Cup Ultra Light is hetzelfde racket als het racket hierboven, maar dan met het design van de ML10 Pro Cup in plaats van het design van de AT10 Genius.

Vorm:RondGewicht:300 – 325 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner / Gemiddeld

NOX AT10 Genius JR

De NOX AT10 Genius JR is een rondvormig padelracket. Het racket is gemaakt voor jeugdspelers. Het racket heeft kleinere afmetingen dan andere rackets en weegt ook minder. Zowel de core van het racket als het racketblad is gemaakt van het zachtere glasvezel. De binnenkant is gemaakt van HR3 core rubber.

Vorm:RondGewicht:335 – 345 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Jeugdspelers