Controle
8
Power
7.5
Output
7.7
Hanteerbaarheid
8.8
Comfort
8.2
Pluspunten
Veel power en controle
Goede output voor verdedigende slagen
Speelt comfortabel
Minpunten
Alleen geschikt voor gevorderde speler
Kleine sweetspot en niet heel makkelijk te hanteren
8
Te koop op de aangeraden webshops:

Disclaimer: Dit is een metareview. Wij hebben alle reviews van dit padelracket gelezen om jou een compleet beeld te kunnen bieden. We hebben het racket niet zelf getest. Deze review van de StarVie Titania Kepler Pro 2021 is gebaseerd op 6 bronnen..

Samenvatting en conclusies

De StarVie Titania Kepler Pro 2021 is een erg veelzijdig racket. Door de ronde vorm, de balans iets onder het midden en de grote sweetspot is het makkelijk om het racket goed achter de bal te krijgen. Daarnaast biedt het racket een redelijk goede output. Deze eigenschappen maken het padelracket geschikt om verdedigend mee te spelen. Het is hanteerbaar, comfortabel en vergevingsgezind.

Doordat het racket niet té zacht is, heb je ook nog voldoende controle om ballen goed te plaatsen, zowel vanuit het achterveld als aan het net. Het racket biedt voldoende power om ook effectieve aanvallende ballen te kunnen slaan. Dit is echter wel het “zwakste” punt van dit racket. Daarom raden we dit racket vooral aan voor intermediate spelers met een verdedigende of allround speelstijl. Als je als intermediate speler op zoek bent naar een aanvallend racket kun je bijvoorbeeld beter kijken naar de Babolat Technical Vertuo. De prijs-kwaliteitverhouding van dit racket is uitstekend.

Gegevens:

Vorm:RondGewicht:350-385g
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag / Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld (Intermediate) / Gevorderd

Algemeen

De StarVie Titania Kepler Pro is gemaakt voor spelers met een verdedigende of allround speelstijl: het racket heeft een ronde vorm en een balans iets onder het midden van het racket.

De Titania Kepler Pro heeft een racketblad van carbon en de binnenkant is van 50 pro medium density rubber, wat gemiddeld hard is. Het is bij dit racket onduidelijk hoeveel “K” carbon er is gebruikt, waardoor niet exact te beschrijven is hoe hard het racket is. Feit is dat carbon een van de hardere materialen is dan in padelrackets gebruikt wordt. Naast de “Pro”-variant is er ook een StarVie Titania Kepler in ongeveer dezelfde prijsklasse. Deze is gemaakt van glasvezel en heeft een zachtere binnenkant. De Titania Kepler Pro zal wat meer controle en power bieden dan de niet-pro en daarnaast een wat langere levensduur hebben. De niet-pro zal door het zachtere materiaal comfortabeler speler en meer output bieden. Zie ons artikel met een uitleg van alle materialen en de afbeelding hieronder voor informatie.

StarVie vergelijking
Bron: StarVie Blog

Achter in het veld

Vanuit het achterveld wordt snel duidelijk dat het racket een erg grote sweetspot heeft. Het is makkelijk om ballen goed te raken, wat prettig is voor spelers die nog niet vergevorderd zijn. Doordat het racket gemiddeld-hard is kun je voldoende snelheid meegeven aan de slagen, maar biedt het ook voldoende output wanneer je een lastige bal verdedigend terug wil slaan of diep wil lobben. De slagen voelen comfortabel aan: je zult weinig last hebben van trillingen.

Aan het net

De StarVie Titania Kepler Pro is geen aanvallend racket, maar toch kun je voldoende power meegeven aan smashes en aanvallende volleys. Dit komt doordat het racket niet te zacht is. De hanteerbaarheid is goed: je kunt het racket makkelijk en snel bewegen om het juist achter de bal te krijgen. De grote sweetspot draagt hier ook aan bij.

Bronnen

Padeljoy

Newpadelracket

Padelworldpress (verschil met niet-Pro variant)

Padelzoom

Padelcuore

CondePadel


Disclaimer

Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk. PadelProf ontvangt een kleine vergoeding voor elke bestelling die wordt gedaan via de links op onze website.