Controle
8.5
Power
9
Output
7.8
Hanteerbaarheid
7.2
Comfort
7.2
Pluspunten
Extreem veel power
Goede controle wanneer je de bal goed raakt
Minpunten
Alleen geschikt voor de (ver)gevorderde speler
Kleine sweetspot en niet heel makkelijk te hanteren
7.9

Disclaimer: Dit is een metareview. Wij hebben alle reviews van dit padelracket gelezen om jou een compleet beeld te kunnen bieden. We hebben het racket niet zelf getest. Deze review van de Head Graphene 360+ Delta Hybrid is gebaseerd op 4 bronnen.

Samenvatting en conclusies

De Head Graphene 360+ Delta Hybrid licht zwaar in de hand. Het racket weegt namelijk 375 gram en de balans ligt net iets boven het midden. Dit komt door de hybride vorm van het racket: een vorm tussen een diamant en druppel in. De sweetspot zit vrij hoog in het racketblad. Hierdoor biedt het racket heel veel power tijdens de aanvallende slagen.

De kracht van dit racket ligt echt in de aanval. Je kunt bandejas, viboras, smashes en volleys met controle en zonder veel moeite veel snelheid meegeven. Het racketblad heeft textuur waardoor je ballen makkelijk met effect kunt slaan.

Tijdens het verdedigen vereist dit racket een goede techniek. De sweetspot is relatief klein en het racket voelt hard aan. Het gewicht en de hoge balans maken het wat lastig om het racket snel te manoeuvreren en goed achter de bal te krijgen. Het racket is weinig vergevingsgezind.

We raden dit racket vooral aan voor (ver)gevorderde spelers met een aanvallende speelstijl. Is je techniek nog niet op dit niveau, maar ben je wel op zoek naar een goed aanvallend racket? Dan kun je bijvoorbeeld beter kijken naar de Babolat Technical Vertuo.

Gegevens:

Vorm:Diamant (Hybride)Gewicht:375g
Speelstijl:AanvallendBalans:Midden
Hardheid:Medium / HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Algemeen

De HEAD Graphene 360+ Delta Hybrid is gemaakt voor spelers met een zeer aanvallende speelstijl: het racket heeft een diamanten vorm, de sweetspot ligt hoog en de balans iets boven het midden van het racket.

De Delta Hybrid heeft een racketblad van een mix van grafeen en carbon en de binnenkant is een Power Foam, een vrij hard materiaal. Het is bij dit racket onduidelijk hoeveel “K” carbon er is gebruikt, waardoor niet exact te beschrijven is hoe hard het racket is. Feit is dat grafeen en carbon samen de hardste materialen zijn die in padelrackets gebruikt worden. Ook het frame is gemaakt van een combinatie tussen grafeen en carbon, waardoor het racket heel stug voelt.

Achter in het veld

Vanuit het achterveld merk je dat je de ballen die je goed in de sweetspot raakt met controle kunt plaatsen. Het is vrij eenvoudig om veel vaart mee te geven aan slagen. Hierdoor kun je tegenstanders gemakkelijk passeren of verrassen met een hardere bal. Wanneer je techniek tekort komt of net iets te laat bent, is dit racket niet erg vergevingsgezind: het is dan bijvoorbeeld lastig om een goede diepe lob te spelen. Dit komt door de hardheid van het racket, de hoge balans en de relatief kleine sweetspot. Trillingen worden wel redelijk goed geabsorbeerd. Dit komt door het zogenoemde “SMART BRIDGE” systeem.

Aan het net

Dit is waar de HEAD Graphene 360+ Delta Hybrid echt tot haar recht komt. Het kost weinig moeite om aanvallende ballen veel snelheid mee te geven en je slaat ze makkelijk de baan uit. Volleys krijg je zonder problemen diep in het veld en ook het plaatsen van ballen waar je voldoende tijd voor hebt lukt met veel precisie. Je kunt ook veel effect meegeven aan je slagen door de textuur op het racketblad. Het is belangrijk dat je reactiesnelheid goed is. Het racket is namelijk vrij zwaar waardoor de hanteerbaarheid minder is.

Bronnen

Padelworldpress

Padelzoom

Tiebreaker

Racketspecialisten (YouTube)


Disclaimer

Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk. PadelProf ontvangt een kleine vergoeding voor elke bestelling die wordt gedaan via de links op onze website.