De 5 beste padelrackets voor spelers van gemiddeld niveau 2024

Ben jij een gemiddeld tot ervaren (intermediate) speler en op zoek naar een nieuw padelracket? In dit artikel helpen we jou op weg door een overzicht te presenteren van de 5 beste padelrackets van 2024 voor spelers van gemiddeld niveau met een allround speelstijl. Hierbij hebben we rackets geselecteerd met een prijs van maximaal rond de 200 euro. Om inzicht te krijgen in verschillende kenmerken van padelrackets, en welk effect deze hebben op de speeleigenschappen, adviseren we je om eerst dit artikel te lezen.

ALGEMENE ADVIEZEN PADELRACKETS VOOR ERVAREN SPELERS MET EEN ALLROUND SPEELSTIJL

Voor gemiddelde spelers met een allround speelstijl zijn er een aantal criteria waaraan een padelracket moet voldoen. Onderstaand beschrijven we de drie belangrijkste punten:

  • Rond- of druppelvormig racketblad:
    • Rackets met een rond- of druppelvorming racketblad hebben over het algemeen een lage tot gemiddelde balans. Rackets met een lage balans hebben het zwaartepunt in het onderste deel en bieden daardoor veel controle en wat minder power. Bij rackets met een hoge balans – dit zijn veelal diamantvormige rackets – is dit precies andersom. Rackets waarbij het gewicht meer richting de grip zit (lage balans) vergroten de snelheid van een slag namelijk niet; andersom is dat bij rackets waar het gewicht meer richting de top van het blad gaat wel het geval. Bij een lage balans blijft de slag gecontroleerder, maar is het ook lastiger om een bal hard te slaan. Ter verduidelijking kun je een racket waarbij al het gewicht in de top zit vergelijken met een golfclub. Met zo’n racket is het lastig om direct veel snelheid te genereren, maar zodra het racket eenmaal zwaait, zorgt al dat gewicht in de top ervoor dat er veel snelheid in de slag komt. Je kunt je voorstellen dat je door die krachtige zwaai vrij weinig controle hebt, maar ballen wel ontzettend hard kunt slaan. Voorwaarde is dat je de bal goed raakt – en dus een ervaren en goede speler moet zijn. Stel je nu een racket voor waarbij al het gewicht in de grip zit. Dit racket is daarmee een soort verlengde van je hand; je kunt het racket makkelijk en snel bewegen om goed achter de bal te krijgen en je hebt veel gevoel. Het zal echter niet lukken om net zo’n krachtige zwaai te maken als bij die ‘golfclub’.
    • Daarnaast hebben met name rackets met een rond blad een grote sweetspot. Dit maakt dit type rackets vergevingsgezinder, ofwel makkelijker om de bal in het optimale deel van het racket te raken. Dit is zeker in verdedigend spel een groot voordeel. Bovendien is het prettiger voor je gewrichten. We raden druppelvormige padelrackets aan voor allround spelers met een accent op aanvallend spel, en rondvormige padelrackets aan allround spelers met een accent op verdedigend spel.
    • Tot slot zijn rackets met een lage balans vriendelijker voor je pols en elleboog dan rackets met een hoge balans.
  • Gemiddeld tot hard materiaal: rackets van een hard materiaal bieden meer controle dan rackets van een zacht materiaal. Dit komt doordat zachtere rackets flexibiler zijn en ballen daardoor meer uit het racket ‘veren’. Deze elasticiteit kan echter ook prettig zijn, omdat het voor meer output zorgt: het vergroot de snelheid waarmee ballen van het racket komen bij slagen waar weinig of geen snelheid in zit. Zeker bij verdedigend spel kan dit handig zijn. Blessuregevoelige spelers raden we aan niet met te harde rackets te spelen, vanwege de slagimpact op de arm. Hetzelfde geldt voor spelers die de voorkeur hebben voor een comfortabel spelend racket.
  • Laag tot gemiddeld gewicht: net zoals bij rackets met een lage balans zijn relatief lichte rackets makkelijk hanteerbaar. Dit komt ten goede aan het verdedigende spel maar gaat enigszins ten koste van de snelheid.

Nu vraag je je wellicht af of niet alle ervaren spelers dan met een rond- of druppelvormig racket, met een gemiddeld tot hard materiaal en een laag tot gemiddeld materiaal zouden moeten spelen. Dat is niet zo. Over het algemeen kun je stellen dat rackets met bovenstaande kenmerken inleveren op power bij aanvallende slagen. Met name gevorderde spelers met een aanvallende speelstijl en een ontwikkelde techniek vinden power juist belangrijk en kiezen voor een stijf druppel- of diamantvormig racket met gewicht in de top.


Nummer 1: Nox ML10 Pro Cup Black Edition Arena / Rough Surface 2023

De NOX ML10 Pro Cup Rough Surface is rondvormig padelracket met een lage balans. Dit racket voelt gemiddeld tot hard aan, doordat de binnenkant gemaakt is van HR3 rubber en het blad van glasvezel dat voor de stevigheid is ingevlochten met metaal. Door deze eigenschappen biedt het racket veel controle. Door de lage balans is het racket goed hanteerbaar, maar biedt het minder power dan aanvallendere rackets. Het blad bevat textuur in de vorm van zandkorrels, om effect mee te kunnen geven aan ballen. De trillingen worden goed geabsorbeerd. Het racket is met name geschikt voor spelers (alle niveaus) met een verdedigende of allround speelstijl.

Zie ook ons uitgebreide review van de 2022-versie voor meer informatie.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Ervaren

Adidas Adipower CTRL Team 3.3

De Adidas Adipower CTRL Team 3.3 is een nieuwe variant van de Adipower 3.3. Het racket is een mix tussen de Adipower Ctrl 3.3 en de Metalbone Team. De CTRL Team 3.3 heeft een ronde vorm. Hierdoor heeft het racket een grotere sweetspot voor meer controle. Het blad is gemaakt van glasvezel met een kern van Eva Soft Performance. Dit maakt het padelracket zachter dan een racket gemaakt van carbon. De balans van het gewicht ligt meer richting het midden van het racket, waardoor het racket makkelijker te hanteren is. Het racket is iets minder gefocust op power. Dit racket is geschikt voor de gevorderde speler met een verdedigende of allround speler.

Vorm:Rond OversizedGewicht:360-375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

Nummer 3: Head Speed Elite

De Head Speed Elite is een druppelvormig padelracket en de balans ligt net iets boven het midden van het racket. Het padelracket vervangt de eerdere Head Graphene 360+ Alpha Elite. Het racketblad is gemaakt van glasvezel en de binnenkant van Power Foam, wat een gemiddelde densiteit heeft. Hierdoor is het padelracket vrij zacht en biedt het veel comfort en output. Door de balans net iets boven het midden biedt het racket voldoende power. Het is daarom vooral geschikt voor spelers van gemiddeld niveau en met een allround speelstijl. 

Vorm:DruppelGewicht:370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Babolat Air Veron 2024

De Babolat Air Veron heeft veel dezelfde eigenschappen als de Babolat Air Viper: een druppelvormig blad, een gemiddelde balans en een lichter gewicht. De binnenkant is gemaakt van BLACK EVA, een elastisch rubber, en het blad is gemaakt van Carbonflex. Carbonflex is een mix tussen glasvezel en carbon. Daardoor zal het racket wat zachter aanvoelen dan de Air uit de Viper-serie. Het racket biedt een goede combinatie tussen power en controle. Doordat het een licht racket is, is het goed hanteerbaar en kun je het racket snel bewegen om goed achter de bal te krijgen. De output van het racket is beter dan bij de Viper-variant: je kunt verdedigende ballen wat meer snelheid meegeven. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde speler met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:355 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Midden / Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd

Nummer 5: Adidas Adipower CTRL 3.3 2024

De Adidas Adipower Ctrl 3.3 is een padelracket gericht op controle. Het blad heeft een ronde vorm. De balans van het racket ligt in het midden van het blad. Het racketblad is gemaakt van 3K carbon met een kern van Eva Soft Performance. Hierdoor is het een zacht racket en makkelijk te hanteren. Hierdoor geeft de Adipower 3.3 Ctrl iets minder power bij de slagen, maar wel veel meer controle en comfort. Het racketblad heeft veel textuur waardoor je gemakkelijk effect mee kan geven aan je slagen. Dit racket is geschikt voor de gevorderde speler met een verdedigende tot allround speelstijl.

Lees ook onze volledige review van de 3.1 versie van dit padelracket. Spoiler: we geven het een 8,5 !

Vorm:RondGewicht:360-375 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel