Drop Shot Padelrackets Collectie 2021

Drop Shot Padel Collectie 2021

Drop Shot heeft de padelrackets uit haar 2021-collectie gepresenteerd. Veel van de de rackets hebben een upgrade gekregen en bevatten nu de nieuwste technologieën en innovaties. Met dit artikel bieden we een overzicht van alle rackets van Drop Shot en helpen we jou te begrijpen voor welke type spelers de verschillende rackets geschikt zijn.

In de beschrijvingen staan vaak de materialen waar het racket van gemaakt is vermeld. Wil je de eigenschappen van verschillende materialen beter begrijpen? Bekijk dan ons artikel met de uitleg over materialen in padelrackets.

KORTE SAMENVATTING

Drop Shot kent zeven lijnen voor volwassenen: JMB-series, Be One, Pro Power, LCP, Pro Competition, Ambition en Essential.

  • JMB series: een speciale serie rackets ontwikkeld onder begeleiding van topspeler Juan Martín Diaz
  • Be One-lijn: geschikt voor vergevorderde en professionele spelers met een allround speelstijl
  • Pro Power-lijn: bestaat uit één racket voor de aanvallende vergevorderde of professionele speler
  • LCP-lijn: voor de gevorderde speler die opzoek is naar een power racket
  • Pro Competition-lijn: voor de vergevorderde en professionele speler die op zoek is naar controle
  • Ambition-lijn: geschikt voor spelers van een gemiddeld niveau
  • Essential-lijn: geschikt voor beginnende spelers
DE BESTE RACKETS PER TYPE SPELER
Type spelerRacketUitleg
Gevorderd / Aanvallend (Power)Drop Shot Heritage 2.0Hard racket met veel power.
Gevorderd / Verdedigend (Controle)Drop Shot Conqueror 9.0Dit racket biedt een uitstekende combinatie van power en controle.
Intermediate / AanvallendDrop Shot Yukon ProVanwege de druppelvorm en relatief hoge balans een geschikt racket voor aanvallende spelers.
Intermediate / VerdedigendDrop Shot Imperium 1.0Dit racket heeft een rond blad en een lage balans. Het racket is daarom goed hanteerbaar en geschikt voor verdedigende spelers.
BeginnerDrop Shot Kibo 2.0Met dit racket heb je veel controle. Prima racket om mee te beginnen.

JMD-Series

In 2021 bestaat deze serie uit slechts één padelracket. Dit racket is ontwikkeld in samenwerking met WPT-speler Juan Martín Diaz.

Drop Shot Conqueror 9.0

De Drop Shot Conqueror 9.0 is het racket van Juan Martín Diaz, de nummer 36 van de World Padel Tour. Door de druppelvorm en de balans in het midden is dit een racket dat zowel power als controle biedt. Het blad is gemaakt van 24k carbon. Het racket heeft silicone in het handvat en een grip van kurk, waardoor de meeste trillingen worden geabsorbeerd en het racket meer comfort biedt. De binnenkant van het racket bestaat uit EVA-Tech rubber, wat steviger en elastischer is dan normale EVA rubber. Dit biedt meer controle. Doordat het racket is gemaakt van 24k carbon en een extra protectierand heeft zou het racket lang mee moeten gaan. Vanwege deze eigenschappen is dit padelracket het meest geschikt voor ervaren spelers met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360-380 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Be One-lijn

Dit is samen met de JMD-serie de duurste lijn van de 2021-collectie. De padelrackets in deze lijn zijn met name geschikt voor de competitieve gevorderde en professionele spelers.

Drop Shot Conqueror 9.0 Soft

De Drop Shot Conqueror 9.0 Soft is een zachtere variant van de Conqueror 9.0. Dit komt doordat de binnenkant bestaat uit EVA Soft rubber, een zachter materiaal dan Tech-rubber. Het racket is druppelvormig en biedt een goede balans tussen power en controle. Het racket biedt iets minder power dan de Conqueror 9.0. Verder bestaat het racket uit dezelfde materialen en heeft het vrijwel dezelfde eigenschappen. De trillingen in de Soft-versie worden nog beter geabsorbeerd. Dit is een racket voor de ervaren speler met een allround speelstijl, die een padelracket zoekt dat veel comfort biedt.

Vorm:DruppelGewicht:360-380 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:Zacht / MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Drop Shot Legend 2.0

De Drop Shot Legend 2.0 heeft een ronde vorm en de balans ligt redelijk laag in het racket. De binnenkant is gemaakt van EVA Pro en de buitenkant van 24K carbon. Deze combinatie zorgt ervoor dat het racketblad hard is. Door de ronde vorm biedt het racket veel controle. De hardheid van het racket compenseert het verlies aan power enigszins. Doordat de grip van siliconen en kurk is gemaakt, zal het racket ondanks haar hardheid nog redelijk comfortabel aanvoelen. Dit padelracket is met name geschikt voor de ervaren speler met een verdedigende speelstijl

Vorm:Oversized RondGewicht:360-380 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Drop Shot Heritage 2.0

De Drop Shot Heritage 2.0 heeft een diamantvormig frame en de balans ligt hoog. Het is een hard racket. De binnenkant is gemaakt van EVA Pro: een wat harder type rubber. Het blad is gemaakt van 24K carbon. Door de hoge balans en het harde blad geeft dit racket veel power mee aan de slagen. Het racket heeft hierdoor minder comfort. Ook bij dit racket is de grip gemaakt van siliconen en kurk met als doel trillingen te absorberen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor de ervaren speler met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360-380 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Drop Shot Premium 1.0

De Drop Shot Premium 1.0 heeft een ronde vorm en een lage balans. Hierdoor kunnen ballen met veel controle worden geslagen. Net als de andere rackets uit deze lijn heeft het racket een hard blad door de EVA Pro binnenkant en de 24K carbon buitenkant. Deze materialen zorgen ervoor dat er vanwege de ronde vorm en lage balans niet teveel wordt ingeleverd op power. Ook dit racket heeft weer een grip van siliconen en rubber om de trillingen te dempen. Door deze eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor de ervaren speler met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360-380 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Drop Shot X-Celerator

De Drop Shot X-Celerator is een racket met een druppelvormig blad en een balans in het midden. Daarmee biedt het racket een goede balans tussen power en controle. Verder is het racket gemaakt van dezelfde materialen als de andere rackets in deze lijn, namelijk EVA Pro aan de binnenkant en 24K carbon aan de buitenkant. Het is een hard racket. De trillingen van de slagen worden ook in dit racket enigszins opgevangen door de siliconen en kurk in de grip. Dit is een padelracket voor de ervaren speler met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360-380 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

LCP-lijn

Deze lijn is voor ervaren spelers die een racket zoeken met over het algemeen meer comfort en output dan de Be One-lijn. De padelrackets zijn gemaakt van elastische en duurzame LCP-vezels. Daardoor komt de bal makkelijker uit het padelracket bij slagen zonder veel kracht (output). Dit is een door Drop Shot ontwikkelde technologie een technologie dat door Drop Shot is bedacht.

Drop Shot Imperium 1.0

De Drop Shot Imperium 1.0 heeft een ronde vorm en een lage balans. Hierdoor geeft het racket veel controle over de slagen. Het racket is gemaakt van Cubi Carbon, wat nog verder bijdraagt aan de controle. Doordat de binnenkant van het zachtere EVA Soft rubber is gemaakt en het blad LCP-vezels bevat heeft het racket een goede output. Ook in dit racket is de greep gemaakt van siliconen en kurk, waardoor trillingen van de slagen worden verminderd. Door de bovenstaande eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor de ervaren speler met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360-380 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:Medium / ZachtSpelersniveau:Gevorderd

Drop Shot Yukon Pro

De Drop Shot Yukon Pro is een druppelvormig racket met een balans in het midden. Het is gemaakt van dezelfde materialen als de Imperium 1.0: Cubi Carbon, EVA Soft en LCP. Deze materialen bieden voornamelijk controle. Door de vorm en de iets hogere balans ten opzichte van de Imperium 1.0 biedt dit racket iets meer power, en iets minder controle. Daardoor is dit padelracket vooral geschikt voor de ervaren speler met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360-380 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

Drop Shot Osaka 1.0

De Drop Shot Osaka 1.0 heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als de Drop Shot Yukon Pro: een druppelvormig blad, een balans in het midden. De buitenkant van het racket is gemaakt van LCP-vezels en Cubi Carbon. Het grootste verschil is het materiaal aan de binnenkant van het racket. In plaats van het zachtere EVA Soft rubber, is de Osaka 1.0 gemaakt met Eva Pro rubber. Hierdoor voelt het racket bij slagen harder aan. Trillingen komen daardoor meer door. Dit komt wel ten goede aan de aanvallende slagen. Dit padelracket is vooral geschikt voor ervaren spelers met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360-380 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

Drop Shot Essence

Ook de Drop Shot Essence is druppelvormig en heeft een balans in het midden. Het racket lijkt in alle opzichten op de Drop Shot Osaka 1.0. Het is gemaakt van dezelfde materialen en heeft praktisch dezelfde eigenschappen. Het padelracket is daarom voornamelijk geschikt voor de ervaren speler met een allround speelstijl

Vorm:DruppelGewicht:360-380 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

Drop Shot Pro Power-lijn

Deze lijn is voor spelers van gemiddeld tot gevorderd niveau die het prettig vinden om met padelrackets te spelen die veel output bieden: de snelheid waarmee ballen uit het racket komen bij slagen waar weinig tot geen kracht achter zit. Het blad is gemaakt van Innegra fiber, wat een erg elastisch materiaal is.

Drop Shot Power 1.0

De Drop Shot Power 1.0 heeft een rondvormig blad met een lage balans. Hierdoor biedt het racket veel controle. Het racket is gemaakt van Innegra-vezels met een speciale technologie van Drop Shot: Energy Pro. Dit is een type EVA rubber dat extra elastisch is, waardoor de ballen harder en sneller van het racketblad afkomen. Het zorgt voor extra output: je kunt verdedigende ballen makkelijk meer snelheid meegeven. Het padelracket is daarom vooral geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde speler met een verdedigende speelstijl, die wat extra hulp kan gebruiken bij de lobs en lastige slagen vanuit het achterveld.

Vorm:RondGewicht:360-380 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd

Drop Shot Pro Competition-lijn

De padelrackets uit deze lijn zijn allemaal gemaakt van Cubicarbon (een type 12k carbon). Dit materiaal zou trillingen in het racket moeten absorberen. De padelrackets zijn geschikt voor spelers van gemiddeld tot gevorderd niveau.

Drop Shot Explorer Pro Soft

De Drop Shot Explorer Pro Soft heeft een blad met een ronde vorm en een balans die in het midden van het racket ligt. Hierdoor biedt dit racket een goede balans tussen power en controle. Het racket is vrij zacht door het gebruik van EVA Soft rubber voor de binnenkant en 12K carbon aan de buitenkant. Dit komt ten goede aan de output. Trillingen worden goed geabsorbeerd. Dit padelracket is geschikt voor spelers van gemiddeld tot gevorderd niveau met een allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360-380 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd

Drop Shot Explorer Pro 3.0

De Drop Shot Explorer Pro 3.0 heeft dezelfde eigenschappen als de Explorer Pro Soft. Uitzondering is de binnenkant. Die is gemaakt van EVA Tech. Dit is een harder en iets zwaarder materiaal dat erg elastisch is. Het racket zal daardoor iets minder goed hanteerbaar zijn, harder aanvoelen, maar wel veel output genereren. Het is een padelracket voor spelers van gemiddeld tot gevorderd niveau met een allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360-380 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd

Drop Shot Ambition-lijn

Deze lijn is geschikt voor spelers met een gemiddeld niveau. In alle rackets wordt 3K carbon gebruikt, wat zachter is dan de 12K of 24K carbon dat verwerkt zit in rackets uit bovenstaande lijnen. Hierdoor zullen de rackets comfortabeler aanvoelen voor spelers die nog niet op (ver)gevorderd niveau zitten. De power zal daarentegen lager zijn. Het racket biedt opties voor spelers met alle speelstijlen.

Drop Shot Delta 1.0

De Drop Shot Delta 1.0 is een rondvormig racket met een lage balans. Hierdoor biedt het veel controle in de slagen. Door de gebruikte materialen, EVA Soft voor de binnenkant en 3K Carbon voor de buitenkant, is het een zacht racket. Dit komt vooral ten goede van de output en het comfort van de slagen. Je zult weinig last hebben van trillingen met dit racket. Het racket is vrij licht en daardoor goed hanteerbaar. Je kunt in lastige situaties het racket snel manoeuvreren om het toch goed achter de bal te krijgen. Het padelracket is geschikt voor de gemiddelde speler met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:350-370 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Drop Shot Allegra

De Drop Shot Allegra heeft een druppelvormig blad en een balans in het midden van het racket. Hierdoor biedt het racket een goede balans tussen power en controle. De combinatie van power en controle komt ook terug in de gebruikte materialen. Het zachtere 3K Carbon is gebruikt voor de buitenkant en het hardere EVA Pro aan de binnenkant. Speciaal aan dit racket is dat er ook een zachte kurklaag in het blad zit, waardoor de trillingen beter worden opgevangen en de output wordt vergroot. Het racket is vrij licht en daardoor goed hanteerbaar. Je kunt in lastige situaties het racket snel manoeuvreren om het toch goed achter de bal te krijgen. Hierdoor is dit padelracket voornamelijk geschikt voor de gemiddelde speler met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:350-370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld

Drop Shot Cristal 2.0

De Drop Shot Cristal 2.0 heeft een diamantvormig blad en een hoge balans. Hierdoor biedt het racket veel power. Wel heeft het racket 3K Carbon aan de buitenkant en EVA Soft aan de binnenkant, waardoor het racket zacht en comfortabel aan zal voelen. Dit komt ten goede van de output van de ballen, maar gaat ten koste van de power. Het racket is vrij licht en daardoor ondanks de hoge balans vrij goed hanteerbaar. Dit padelracket is voornamelijk geschikt voor de gemiddelde speler met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:350-370 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Drop Shot Taipan

De Drop Shot Taipan heeft een druppelvormig blad en een balans in het midden. Hierdoor biedt het racket een goede balans tussen power en controle. Die balans zie je ook terug in de gebruikte materialen. De buitenkant is gemaakt van het zachtere 3K Carbon, en de hardere binnenkant van EVA Pro rubber. Het racket is vrij licht en daardoor goed hanteerbaar. Je kunt in lastige situaties het racket snel manoeuvreren om het toch goed achter de bal te krijgen. Hierdoor is dit padelracket voornamelijk geschikt voor de gemiddelde speler met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:350-370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gemiddeld

Drop Shot Explorer 4.0

De Drop Shot Explorer 4.0 heeft een druppelvorm blad en een balans in het midden van het racket. Hierdoor biedt het een goede balans tussen power en controle. Die balans zie je ook terug in de gebruikte materialen. De buitenkant is gemaakt van het zachtere 3K Carbon, en de hardere binnenkant van EVA Pro rubber. Het racket is vrij licht en daardoor goed hanteerbaar. Je kunt in lastige situaties het racket snel manoeuvreren om het toch goed achter de bal te krijgen. Hierdoor is dit padelracket voornamelijk geschikt voor de gemiddelde speler met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:350-370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gemiddeld

Drop Shot Essiantial-lijn

Deze lijn is speciaal voor de beginnende spelers. De rackets hebben een grote sweetspot, om spelers te helpen ballen goed te raken. De rackets richten zich op comfort en veelzijdigheid: belangrijk voor de startende padellers.

Drop Shot Sakura 3.0

De Drop Shot Sakura 3.0 heeft een druppelvormig blad met een balans in het midden. Hierdoor biedt het een combinatie van power en controle. Het blad is gemaakt van glasvezel, en de binnenkant van EVA Soft rubber. Beiden zijn zachte materialen om het comfort in de slagen te vergroten. Het racket is vrij licht en daardoor goed hanteerbaar. Je kunt in lastige situaties het racket snel manoeuvreren om het toch goed achter de bal te krijgen. Dit racket is voornamelijk geschikt voor beginnende spelers met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:350-370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Drop Shot Kibo 2.0

De Drop Shot Kibo 2.0 heeft een rond blad met een balans laag in het racket. Hierdoor biedt het racket veel controle bij slagen. Het blad is gemaakt van glasvezel, en de binnenkant van EVA Soft rubber. Beiden zijn zachte materialen om het comfort in de slagen te vergroten. Het racket is vrij licht en daardoor goed hanteerbaar. Je kunt in lastige situaties het racket snel manoeuvreren om het toch goed achter de bal te krijgen. De grote sweetspot draagt hier nog verder aan bij. Dit padelracket is met name geschikt voor beginnende spelers met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:350-370 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

*KORTINGSCODE

PadelProf heeft een samenwerking met duobakkersport.nl. Een aantal van de rackets die wij testen zijn door hen aangeboden. Daarnaast hebben wij een exclusieve kortingscode welke recht geeft op 10% korting bij je bestelling: Padelprof-10

Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk.